Ion Răuță: „Cel mai mult mi-e frică de arbitraj”

Mihai Andries 08 Oct. 2014, 09:56 Stiri
Ion Răuță:**
Au trecut câteva luni de lucru. Jucătorii sunt mult mai receptivi la comenzile date de antrenorul Ion Răuță. La Dunărea Călărași este un grup unit, tehnicianul are de unde alege primul unsprezece de start. Nu mai sunt vedete la Dunărea. La echipă este mult de lucru mai ales acum când Dunărea se află pe un loc fruntaș în clasament. La capitolul tehnico-tactic Răuță încă mai lucrează cu jucătorii lui. Toată lumea vrea promovarea echipei dar asta înseamnă în primul rând buget. Un buget care să susțină eforturile celor de la Dunărea de a promova.

– Dunărea are o singură înfrângere…
Da. Pe teren propriu cu Delta Tulcea. Din păcate un joc pe care ar fi fost foarte bine dacă în câștigam. Este una din echipele care și-a depus candidatura la promovare. La acel meci am avut probleme ca exprimare. Nu am avut prospețime, am întâmpinat probleme. Dar… din orice joc avem de învâțat. Referitor la partida cu Tulcea au fost mai mulți factori.

– Cu Tulcea și cu Popești ați avut un arbitraj ostil?
– Am avut un arbitraj urât, în defavoarea nostră. În special la meciurile cu Delta Tulcea și Popești Leordeni. Dacă analizăm cele șase etape, nu aș avea nimic de reproșat arbitrilor doar la două jocuri. La un moment dat ne-am întrebat de ce arbitrii fac greșeli numai împotriva noastră. Este foarte greu să ducem lupta până la capăt. Parcă noi nuam merita să ne batem pentru primul loc.

– Urmează un meci foarte important cu Juventus?
– Este la fel de important ca meciul pe care l-am jucat cu Delta Tulcea. Și Juventus și-a propus promovarea. O echipă destul de bună cu un antrenor tânăr foarte bun la acest nivel. Chiar dacă și un rezultat de egalitate ne-ar avantaja noi ne pregătim pentru victorie. Nu avem voie să pierdem. O înfrângere ne-ar duce pe locul 4. Cel mai mult mi-e frică de arbitraj.

– Echipa de Republicani A se descurcă bine?
– Suntem bucuroși că la nivel de juniori Republicani avem o echipă foarte bună la acest nivel chiar dacă se pregătesc de puțin timp. Sunt câțiva jucători care sperăm să facă pasul spre echipa de seniori. Un junior ca titular în echipa mare este Țenea. După părerea mea cred că este marea speranță a fotbalului călărășean. Eu nu-l văd decât jucând în Liga 1 peste un an sau 2. Este un băiat talentat, respectuos foarte liniștit. Și-a câștigat dreptul de a juca la echipa mare, are randament.

– Un mesaj către fani, susținători…
– Important este ca toată lumea să înțeleagă că noi vom da totul pentru a atinge obiectivul propus dar nu putem singuri. Avem nevoie de susținere, avem nevoie de suporteri. Cel mai mic ajutor este foarte bun pentru echipă. În momentul când merge jocul și câștigi este bine pentru toată lumea dar cel mai greu este atunci când nu ai satisfacții. Atunci ai nevoie de o încurajare, de un sprijin, cel puțin din partea suporterilor. Atât eu cât și conducerea clubului vom încerca să ne batem la promovare.

Sursa: Ediția.ro

Mihai Andries 08 Oct. 2014, 09:56 Stiri
Pe aceeași temă