Ion Creangă a câștigat „războiul” cu Mihai Eminescu! Campioana din Neamț a fost mai talentată în retur și a obținut promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 26 Jun. 2016, 21:34 Stiri

Voința Ion Creangă s-a răzbunat pentru înfrângerea suferită sâmbăta trecută, pe teren propriu, scor 0-1, în meciul tur al barajului de promovare în Liga 3, ieri câștigând în retur cu 5-1 în deplasarea de la Luceafărul Mihai Eminescu. Astfel, campioana județului Neamț a trecut în dublă manșă cu 5-2 de câștigătoarea Ligii a IV-a din județul Botoșani și a obținut promovarea în al treilea eșalon fotbalistic.

În fața a circa 300 de spectatori, Letos&Co porneau ca mari favoriți la promovarea în Liga 3, au început bine meciul și au avut prima ocazie importantă de gol. Din minutul 10, oaspeții au început să controleze jocul, și-au creat câteva situații bune de a înscrie, iar în minutul 17 au reușit deschiderea scorului prin veteranul Marius Doboș. Tot nemțenii au fost cei care au controlat jocul și după marcarea golului, iar în minutul 34 au mai înscris o dată prin Ionuț Tofan după o gafă incredibilă a defensivei botoșănene.

La pauză scorul era 0-2, dar oficialii echipei botoșănene mizau pe faptul că nemțenii vor pica fizic în repriza secundă, pentru că mulți dintre ei erau trecuți de 30 de ani.

Surprinzător, cei care au picat fizic au fost chiar botoșănenii, iar în minutul 60 scorul a devenit 0-3 după o nouă reușită a lui Ionuț Tofan. Din acel moment, lucrurile erau clare și nu se mai punea problema echipei promovate în Liga a III-a. Cu toate acestea, nemțenii nu s-au mulțumit cu avantajul de trei goluri și au mai marcat în minutele 66 și 72, prin Silviu Boboc și din nou Marius Doboș, scorul devenit 0-5. Luceafărul a marcat golul de onoare în prelungirile partidei, 90+2, prin Mircea Vechiu.

„Este cel mai prost meci pe care am putut să-l văd la un baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Nu îmi vine să cred, ce am jucat astăzi este total diferit față de ce am jucat la ei. Au fost lipsiți de voință. Au crezut că au câștigat o bătălie, dar nu au câștigat războiul. Îmi pare rău pentru ei, ăsta le este nivelul și vor juca tot la Liga a IV-a. Eu mi-am dorit promovarea, le-am spus că îi ajut să meargă la Liga a III-a, dar ei nu au vrut”, a declarat Verginel Gireadă, principalul sponsor al echipei Luceafărul Mihai Eminescu.

„Noi, jucătorii, ne-am făcut treaba până la capăt, așa cum am promis. Ba, mai mult, le-am dat peste nas celor care nu credeau în puterea noastră de a întoarce soarta defavorabilă a promovării. Am dus echipa acolo unde-și doreau oamenii din comună, dar abia de-acum începe «meciul» lor”, a declarat portarul Voinței, Gabriel Coșa.

„Noi ne-am făcut treaba și antrenori și jucători. Echipa a jucat foarte bine, nu le-a dat gazdelor nicio șansă, și au câștigat la scor, după ce în tur ne-am bătut singuri, prin ratările avute. Acum au jucat bine Matei și Doboș, care a dat un eurogol, putem spune, și apărarea care l-a avut pe Ghidarcia coordonator. Pentru acest meci am dublat primele de joc și vom avea și o mică petrecere, organizată de domnul primar. Am fost felicitați de conducătorii echipei gazdă, au dat dovadă de fair-play, așa cum am dat dovadă și noi în tur, când am pierdut cu 0-1. Nu am putut să nu remarc baza sportivă a echipei Luceafărul. Și-ar dori multe echipe și de liga secundă să aibă așa ceva. De acum soarta echipei Voința este în mâinile domnului primar, care va decide dacă mergem în liga superioară sau trecem înapoi la Liga a lV-a. Sperăm totuși să se reusească ceva pentru că altfel se irosește munca echipei și a antrenorilor”, a spun, pentru mont.ro, antrenorul echipei din Ion Creangă, Gheorghe Leonte.

„Fotbaliștii noștri au obținut o frumoasă revanșă și au învins categoric. Ne bucurăm pentru succesul lor, dar greul de acum începe. Din bugetul local nu vom putea aloca suma necesară pentru participarea în Liga a lll-a, o sumă undeva la circa șase-șapte miliarde de lei vechi. Este din ce în ce mai greu la Liga a lV-a județeană, unde costurile s-au ridicat la aproape un miliard de lei vechi pe an, de la 200 de milioane, cât era la început. Vom vedea ce vom face, va trebui să căutăm câțiva oameni cu dare de mână, care pot veni lângă echipă. Vom face un memoriu și la Consiliul Județean. Este greu acum, la cald, să spunem ce va fi mai departe. Vom analiza fiecare aspect și vom lua o decizie în termen util. Pentru performanța obținută vom da o petrecere în câteva zile, pentru a sărbători acest frumos succes, pe lângă titlul județean și Cupa României, pe județ”, a precizat și primarul comunei Ion Creangă, Petrică Prichici.

Articol și foto de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL 26 Jun. 2016, 21:34 Stiri
Pe aceeași temă