„Întăririle” de la echipa mare au fost destul de „moi”. Juniorii au făcut diferența pentru satelitul Craiovei în turul barajul

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 02:25 Stiri
  • Echipa a doua a Craiovei, CS Universitatea II, campioana Doljului, este aproape promovată în Liga a III-a, după 4-0 cu Pandurii Cerneți, campioana Mehedințiului, în meciul tur al barajului disputat sâmbătă pe stadionul Extensiv.

 

Dacă pe finalul de sezon în Liga I lumea se cam plictisise de jocul primei echipe și au venit doar câteva sute de inși pe „Extensiv”, în schimb „satelitul” a adunat aproximativ o mie de craioveni, curioși să vadă cum arată viitorul echipei. Atmosfera s-a animat și cu galeria din Cerneți, în Bănie ajungând trei autocare cu peste 100 de suporteri ai „pandurilor” de Mehedinți, care au colorat atmosfera și la propriu și la figurat, pe stilul fanilor jamaicani.

Primul „11” al Craiovei a fost ticsit cu jucători de la prima echipă, numai că puțini dintre ei au și avut chef să ajute echipa-satelit să promoveze. Ivan, Bancu și Cârstea au fost marile dezamăgiri, chiar dacă din tribună îi monitoriza Sorin Cârțu. Straton nu a avut ce apăra, el fiind preocupat mai mult să-și anime coechipierii veniți de la prima echipă, care nu prea aveau poftă de fotbal. Singurul șut pe poartă al mehedințenilor a venit în minutul 75 și nu i-a pus probleme portarului Craiovei. 80 la sută din timp s-a jucat în jumătatea oaspeților, cam același fiind și procentajul posesiei în favoarea alb-albaștrilor.

Și totuși, jocul „satelitului” CSU nu a fost nici pe departe încântător, în ciuda dominării totale. Oaspeții nu aveau ce pretinde, ei aliniind în echipă destui veterani, dintr-o ligă județeană cu câteva echipe, care nu oferă provocări. După ce o jumătate de oră „profesioniștii” s-au chinuit să desfacă apărarea amatorilor, Herghelegiu a prins un șut cu stângul de la 16 metri în colțul lung (1-0). Peste câteva minute, Iuga a propus un scor mai decent, după ce a driblat chiar în mijlocul careului advers și a plasat mingea eficient. În partea secundă, nou-intrații Jurj și Căpățână au marcat cu șuturi din careu, din poziții ideale, speculând pasele lui Herghelegiu, respectiv Jurj.

Bancu și Ivan, fără realizări

Nicușor Bancu e cam plinuț, mijlocașul a arătat că este departe de o formă prin care să poate pretinde din nou un loc de titular la Universitatea, el nereușind să facă diferența nici măcar la nivelul ligii județene. Adrian Cârstea l-a concurat pe „Bancone” la capitolul erori, mijlocașul fiind ezitant la construcție și pătrundere, penibil la finalizare, iar pasele sale au fost „la alibi”.

Marcu a depășit perioada junioratului, dar joacă de parcă acum s-a apucat de fotbal. Sin a început bine, dar treptat a ajuns cel mai apostrofat jucător de pe teren, după atâtea imprecizii. Ivan a avut un meci groaznic, pe care l-a început cu „figuri”, l-a continuat cu ratări și l-a terminat în ambulanță, după ce a nimerit capul unui adversar în loc de minge. Când s-a implicat în joc, Herghelegiu a fost singurul senior ajutat echipa secundă. A deschis scorul, a oferit un assist, a mai și ratat 4-5 ocazii imense.

O impresie bună a lăsat Iuga, care a alergat foarte mult, a recuperat, a iuțit jocul și a marcat în prima repriză, după ce a driblat trei adversari în mijlocul careului advers. De asemenea, trei dintre juniorii veniți de pe bancă, Jurj, Căpățână și Dinu, au avut prestații remarcabile.

De partea cealaltă, mehedințenii au atras atenția doar prin câteva numele personale ale jucătorilor ofensivi, care au driblat estetic, dar ineficient, „pandurii” neavând nicio ocazie notabilă în tot meciul și rare apariții în careul gazdelor.

Peste o săptămână, la retur, Craiova nu va mai avea pe teren jucătorii de la prima echipă, deși după meciul de pe „Extensiv” Sorin Cârțu nu se întreabă cumva dacă mai degrabă juniorii ar trebui să completeze lotul pentru stagiul din Austria.

CS Universitatea II Craiova – Pandurii Cerneți 4-0
Herghelegiu 34, Iuga, 40, Jurj 73, Căpățână 83

CSU II Craiova: Straton – Marcu, Ciocoteală, Avrămia, Gârbiță (64 Jurj) – Sin, Iuga (88 Al. Dinu), Ad. Cârstea (80 M. Căpățână), Bancu – Herghelegiu, Ivan (59 Manea). Antrenor: Daniel Mogoșanu.

Pandurii Cerneți: D. Drăgan – Ciolacu (36 Bușoiu), Trușcă (75 Făget), Bejinariu, I. Lăpădat – Pele Gheorghe – D. Petcu, Cârcioran (86 Buseu), Zamfir, Mătăsăreanu – Fișic (60 M. Ungureanu). Antrenor: Mădălin Lazăr.

Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești – Argeș); Observatori: Corneliu Fecioru (București – București) și Ionel Catană (Motru – Gorj).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 21 Jun. 2015, 02:25 Stiri
Pe aceeași temă