Înfrânți cu 4-1 de Gloria, „cireșarii” mai cred în salvare

Înfrânți cu 4-1 de Gloria,**

Pe o suprafață de joc care semăna mai mult cu o orezărie decât cu un teren de fotbal,  vineri după amiază, pe stadionul „Municipal” din Brăila a avut loc meciul de fotbal dintre Conpet Cireșu și Gloria Popești Leordeni, joc ce a contat pentru etapa a 17-a din cadrul seriei a doua a ligii a treia la fotbal.

Brăilenii au avut de înfruntat o formație tânără, dar foarte bine bine pregătită de antrenorul Sorin Colceag, cel care a știut să-și așeze foarte bine elevii în teren, iar rezultatul final amulțumit pe deplin  gruparea ilfoveană! Nu de alta dar gruparea din Popești Leoprdeni a știut în permanență ce vrea de la acest joc (în ciuda terenului aproape impracticabil pe alocuri) și s-a impus cu un categoric 4-1 (1-1), dar Gloria mai putea marca de alte câteva ori! Nu a marcat datorită intervențiilor foarte bune a tânărului portar dintre „buturile „cireșarilor”, Mădălin Soare, în vârstă de numai 17 ani.

Echipa antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan a început destul de bine meciul și în min. 9 Porumbel a apărat o minge trimisă de St. Nicoliță de la 6 metri! Un minut mai târziu, Gh. Marcel, bine găsit de Nicoliță, trece de portarul advers, intră în unghi iar șutul său este respins de pe linia porții de Stoica. Apoi oaspeții au reușit să deschidă scorul (min. 9). Grozea a trimis o pasă către propriul portar, mingea s-a oprit într-o băltoacă la 16-17 metri de propria poartă, este recuperată de Alexandru care înscrie după ce-l driblează pe Soare: 0-1!

În minutele 15 și 17, Romanescu are șanșa să mărescă avantajul propriei echipe dar mai întâi nu-l poate învinge pe Soare cu un șutde la 7-8 metri, iar apoi reia cu cu capul pe lângă, din apropiere, o lovitură decolț bine executată de Stelea! Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 30, brăilenii reușesc golul egalizator: Nicoliță a fost faultat în careu de Stoica, și apoi tot el transformă lovitura de pedeapsă corect acordată: 1-1!

Pauza este un „sfetnic bun” doar pentru oaspeți, care au revenit de la cabine hotărâți să câștige toate punctele puse în joc, lucru care dealtfel se va și întâmpla. Mai întâi Soare a respins magistral mingea expediată din 6 metri de Mărgărit (min. 48), iar apoi în min. 49 scorul va deveni 1-2: A fost o centrare de pe dreapta a lui Stelea, iar Duca a reluat din apropiere cu capul în plasă!

După primirea acestui gol, Brăilenilor le-a „căzut plumb în picioare” și nu mai au forța să revină și mai egaleze încă o dată! În minutul 57, ilfovenii au o lovitură liberă de pe la vreo 18 metri, dar Soare respibnge de la vinclu mingea expediată de Stelea. La lovitura de colț (executată de Stelea), care a urmat,  Stoica s-a înălțat peste fundașiicentrali brăileni, și trimis cu capul în plasă: 1-3 (min. 59)

„Cireșarii” au două tresăriri de orgoliu: prima în min. 69, când Nicoliță nu a putut ajunge mingea trimisă în fața porții adverse de Grozea., iar în min. 76, Gh. Viorel trimite pe alături de la 6 metri o minge centrată de Radu! Apoi, în min. 82, oaspeții rămân în 10 jucători după eliminarea lui Lalciu, care a primit cartonașul roșu (direct) pentru un fault foarte tare asupra lui Ilie. Chiar și cu un jucător mai puțin, tot ilfovenii vor mai înscrie o dată, în minutul 88, prin Duca, cel care a făcut șah-mat apărarea brăileană și marcat de la 15 metri cu un șut pe colțul lung: 1-4!    

După meci Vasile Darie antrenorul principal dela Conpet Cireșu, ne-a declarat: „Am întâlnit o echipă mai bună ca noi, dar cred că totuși, scorul la care au câștigat este prea sever în raport cu jocul nostru! Sunt de părere că acest eșec nu ne afectează lupta pentru evitarea retrogradării, deoarece urmează play-out-ul iar în clasamentul cu celelalte echipe contracandidate la rămânerea în divizie suntem pe primul loc!”

În nămolul de pe „Municipal-ul” brăilean au înotat următoarele formații:

Conpet Cireșu: Soare – Grozea (min. 74: Ghe. Viorel), Ilie, Preda, Cireașă – Balaban (min. 77: Vârlan), Bogoș, Crăciun, Radu Alin (min. 91: Ghe. Gabriel) – St. Nicoliță, Ghe. Marcel  (min. 32: Niță). Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan

Gloria:  Porumbel – Dumitru, Stoica, Popică (min. 80: Manafu), Duca, – Cristea, Mărgărit (min. 46: Moldoveanu), Romanescu (min. 74: Lalciu) – Stelea (min. 69: Petcu), Alexandru. Antr: Sorin Colceag.

Cartonașe galbene: Bogoș, Nicoliță;  Stoica, Popică, Duca
Eliminat: Lalciu (min 82)
Au arbitrat bine în general: Cristian Petrișor, ajutat de asistenții Nicolae Mălăoanu și Aurelian Țoe (toți din București).

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă