Început bun

03 Oct. 2011, 16:05 Stiri

În mai puțin de o săptămână, antrenorul Aurel Șunda (foto) și-a pus amprenta asupra evoluției „alb-albaștrilor”. În urmă cu exact o săptămână, Șunda conducea primul antrenament în calitate de „principal” al FC Hunedoara, echipă pe care vineri, în Valea Domanului, a condus-o de pe margine spre victorie. FC Hunedoara s-a impus tot la limită, scor 2-1, pe terenul Gloriei Reșița, însă a făcut-o într-un mod pragmatic și fără emoții.

Oaspeții au deschis repede scorul, în minutul 7, prin Bilia, din lovitură liberă directă de la 25 de metri la colțul scurt la semiînălțime. Reșițenii au restabilit egalitatea la prima lor acțiune periculoasă prin Beloescu, care l-a învins pe columbianul Willian cu un șut din interiorul careului, la colțul lung (17′). Golul încasat nu i-a demoralizat pe hunedoreni care au continuat să caute poarta adversă. Șandru a speculat o gafă a fundașilor adverși și, cu un șut surprinzător de la 20 de metri, și-a readus echipa în avantaj încă înainte pauză (37′). Scor final, 1-2.

„FC Hunedoara arată mult mai bine. La Reșița, echipa a stat foarte bine în teren tot jocul. Se simte mâna lui Șunda”, au spus oficialii hunedoreni după jocul de la Reșița. Un alt fapt îmbucurător este și titularizarea a doi jucători hunedoreni: Trășcan și Marcel Șandor, ambii integraliști, dar și introducerea în teren a lui Ovidiu Popesc.

Bobouțanu: „Șunda, cea mai bună achiziție”

Suporterii hunedoreni au salutat la unison prima victorie a FC Hunedoara cu Aurel Șunda antrenor, iar oameni care au pus bazele clubului văd în tehnician garanția că echipa se află pe un drum bun.

„Victoria de la Reșița era una previzibilă odată cu numirea la cârma echipei a lui Aurel Șunda, un antrenor de calibru cum Hunedoara nu a mai avut din 1995, după ce Remus Vlad a plecat de la Corvinul la Dinamo. Șunda este cea mai bună achiziție făcută de finanțatorul lui FC Hunedoara, Silvan Toma. Dacă Șunda va fi lăsat să construiască o echipă , FC Hunedoara poate spera la promovarea în liga a doua chiar din acest sezon. Iar dacă echipa ar fi formată din cât mai mulți jucători autohtoni, bucuria ar fi dublă”, este de părere Dan Bobouțanu (foto), co-fondator al FC Hunedoara.

Gloria Reșița 1 (1)
Jorz – Gruescu (83′ Stanciu), Pop, Beică, Zamfir – Costescu, Dömöndi, Lazarovici (7′ R. Uțiu), Oncică – Beloaia (58′ Ursu), Beloescu (75′ Jaravete).
Antrenor: Dănuț Boltașiu.

FC Hunedoara 2 (2)
O. Willian – Bilia, Posteucă, Al. Crețu, Trășcan – P. Păcurar (89′ Moroșan), P. Petrescu, Dimcea, Șandor – Todea (63′ Popesc, 82′ Fl. Negru), Șandru (77′ Kelemen).
Antrenor: Aurel Șunda.

Au marcat: Beloescu (17′) / Bilia (7′), Șandru (37′).
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca). Asistenți: Anghel Todea și Radu Herția (ambii din Câmpia Turzii).

articol și foto de Sami Tamaș

03 Oct. 2011, 16:05 Stiri
Pe aceeași temă