Încă un club din Liga 3 trage obloanele! Antrenorul a anunțat sfârșitul: „Am hotărât să renunțăm și să retragem echipa din campionat”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2016, 16:23 Stiri
Încă un club din Liga 3 trage obloanele!** Antrenorul a anunțat sfârșitul:

Întâlnirea dintre oficialii grupării Bucovina Rădăuți și conducerea primăriei din localitate n-a avut finalitatea așteptată, astfel că singura reprezentantă a județului Suceava în eșalonul al treilea al fotbalului românesc este în pericol de a sista activitatea în această iarnă. Negocierile dintre cele două părți s-au împotmolit în momentul în care s-a adus în discuție modalitatea de finanțare a clubului. În baza noului contract, echipa antrenată de Iulian Ionesi ar putea intra în posesia primei tranșe de bani abia în luna aprilie, ceea ce este mult prea târziu pentru o formație care a acumulat foarte multe datorii încă de anul trecut.

„S-au adunat deja trei salarii restante către jucători și suntem în urmă și cu o serie de plăți către Federație. Pe 25 ianuarie ar fi trebuit să începem antrenamentele, aveam în plan să întărim lotul și să facem un stagiu de pregătire centralizată. Ori fără să dispunem de o sursă clară de finanțare în următoarele trei luni ne-ar fi imposibil să rezistăm. Plecând de la această realitate, am ajuns la concluzia că ar fi cu neputință să ne descurcăm pe mai departe, așa că am hotărât să renunțăm și să retragem echipa din campionat. N-a fost o hotărâre ușor de luat, mai ales că unii dintre noi au investit nu doar suflet ci și propriii bani în această echipă. Ne pare rău, dar nu puteam să ne chinuim așa la infinit. Este rușinos că un oraș ca Rădăuțiul nu-și poate permite să susțină o echipă în Liga a III-a alcătuită preponderent din fotbaliști localnici. În încheiere, aș dori să le mulțumesc tuturor acelora care ne-au fost alături în lupta pentru supraviețuire pe care am dus-o în ultimul timp”, a declarat antrenorul Iulian Ionesi.

Bucovina Rădăuți a încheiat turul pe poziția a 9-a în ierarhia Seriei I a Ligii 3, fără să aibă vreo emoție în privința retrogradării.

Pe lângă Bucovina Rădăuți, și Inter Olt Slatina, Inter Dorohoi și Cetatea Târgu Neamț sunt aproape să își încheie activitatea în această iarnă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Jan. 2016, 16:23 Stiri
Pe aceeași temă