Încă o echipă se desființează în această iarnă după ce autoritățile locale și-au retras finanțarea. „Costurile cu fotbalul sunt prea mari”

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 18:52 Stiri
Încă o echipă se desființează în această iarnă după ce autoritățile locale și-au retras finanțarea.**

Echipele participante în actuala ediție a Ligii a 3-a au realizat o performanță în prima parte a sezonului, toate reușind să ducă la bun final turul de campionat. După multe sezoane consecutive în care cluburile de fotbal au părăsit competiția chiar după doar câteva meciuri disputate, acum toate cele care s-au aliniat la start au și rămas în viață.

Totuși, această pauză de iarnă ar putea aduce și primele abandonuri. SC Bacău va fi cel mai probabil exclusă, iar Performanța Ighiu are șanse mari să își încheie activitatea. Consilierii locali ai comunei din Alba au anunțat la finalul săptămânii trecute că nu doresc să mai acorde bani pentru echipa de fotbal. Potrivit ziarului Unirea, aleșii locali din Ighiu au fost deranjați de cheltuielile mari din 2016 cu Performanța, club finanțat cu peste 600.000 de lei!

„Consilierii locali au transmis că sunt alte priorități pentru comună, iar costurile cu fotbalul sunt prea mari. Rămânem cu formația din Liga a V-a și grupele de copii. Luni vom anunța FRF că ne vom retrage”, a spus primarul Traian Rusu.

Performanța Ighiu a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 pe locul 8 în Seria 4, cu 18 puncte acumulate în 13 etape.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 18:52 Stiri
Pe aceeași temă