În seria a VI-a se joacă două etape!

Mihai Andries 09 Nov. 2012, 10:49 Stiri
În seria a VI-a** se joacă două etape!

Pentru echipele prahovene de la nivelul Ligii a III-a meciurile de astăzi se anunță extrem de importante. Chiar dacă aveau zi de pauză, conducătorii echipelor Fortuna Brazi și Conpet Ploiești au găsit înțelegere la Federația Română de Fotbal să dispute astăzi jocul din ultima etapă a turului (a XIII-a), programat pe terenul primei grupări menționate, astfel că vom avea „zi plină”, în Liga a III-a, cu două meciuri în județ, partide care contează însă pentru runde diferite, 11 a€“ la Câmpina, respectiv 13 la Brazi.
„Cap de afiș” este meciul în care nou promovata Unirea Câmpina se va duela cu o pretendentă la fotoliul de lider, Unirea Tărlungeni, într-un joc deschis oricărui rezultat, care va conta pentru runda a XI-a. Primul fluier din cele două dispute se va face auzit la ora 14.00

Unirea Câmpina – Unirea Tărlungeni

Jocurile bune din ultimul timp trebuie continuate pentru Unirea Câmpina și în runda de astăzi, chiar dacă primesc în propriul fief pe Unirea Tarlungeni. Va fi ultimul meci de pe teren propriu pentru prahoveni, din acest tur, jucătorii grupării câmpinene dorind, astfel, să-și ia la revedere de la propriii suporteri cu un nou succes, după ce în ultimele patru jocuri au inregistat tot atâtea victorii. Dacă trupa antrenată de Florin Stancioiu va bifa alte trei puncte, atunci Unirea va avansa cel puțin un loc în clasament. Victoria sau egalul campinenilor ajută, indirect, și pe Fortuna Brazi, grupare care și-a anunțat încă de la începutul campionatul intenția de a accede, în premieră, pe scena eșalonului secund.
Revenind la gruparea campineana, notăm că tehnicianul Stancioiu nu poate miza pe aportul mijlocașului Ionuț Maria, suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene. De partea cealaltă, brașovenii pot alinia garnitura de bază, iar antrenorul Laszlo Balint este încrezător în șansele echipei sale, declarând că ar fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate.

Fortuna Brazi – Conpet Ploiești

Așa cum afirmam anterior, meciul de astăzi dintre Fortuna Brazi și Conpet Ploiești contează pentru ultima etapă a turului. După acest joc, ambele grupări, astfel că pentru aceste echipe aventura în Liga a III-a, în anul 2012, se încheie la finele acestui joc. Pentru disputa de astăzi, ambii tehnicieni pot alinia cel mai bun 11 posibil, astfel că va rezulta, cu siguranță, o întâlnire interesantă. La gazde va reveni și Ionuț Cioinac, mijlocașul Fortunei fiind suspendat runda precedentă, atunci când trupa antrenată de Octavian Grigore a câștigat la scor duelul cu FC Zagon, 6-1 pe terenul covasnenilor. În ceea ce privește echipă transportatorilor de țiței prin conducte, aceasta a stat etapa trecută, tehnicianul Mugur Bolohan având timp suficient să pregătească jocul în cele mai mici amănunte.
Antrenorul Fortunei, Octavian Grigore, se așteaptă la un meci dificil, în conjunctura ultimelor dueluri cu Conpetul. „Victoria este singurul nostru obiectiv, în contextul în care, de câte ori ne-am luptat pentru promovare, am avut în Conpet un adversar redutabil, care ne-a încurcat jocurile cu gruparea din Strejnic ridicându-ne probleme” a€“ spune tehnicianul echipei din Brazi.

Vine vacanța la Liga a III-a

După consumarea jocurilor zilei de astăzi, fotbalul de la nivelul Ligii a III-a se încheie pe plan județean. Cum Fortuna Brazi și Conpet Ploiești își finalizeza, oficial, misiunea din acest an, din cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, singura grupare de la acest nivel care mai are de jucat este Unirea Câmpina. Elevii lui Florin Stancioiu vor evolua, runda viitoare, pe teren străin, la Zagon, cu FC din localitate, astfel că abia în 2013 vom mai vedea fotbal de Liga a III-a în județ, deși prima parte a sezonului în curs se încheie, oficial, pe 23 noiembrie. Ca și celelalte două echipe prahovene, și Unirea va sta în ultima etapă a turului, actualul campionat fiind unul eșuat, ca urmare a retragerii din competiție a mai multor grupări.

Fortuna, miza pe amicale

Fortuna Brazi și-a stabilit, deja, un program dens de partide amicale, în contextul lipsei partidelor oficiale, în acest sezon, programul fiind unul paradoxal pentru echipe, care au jucat mai multe meciuri de pregătire, în plin campionat, decât partide oficiale. Astfel, Fortuna și-a stabilit, deja, primele două partide de verificare și de testare a jucătorilor pentru Academia de la Nucet, miercuri, formația din Brazi mergând la Moreni, pentru un amical cu echipa de prim-eșalon dâmbovițean, apoi, sâmbăta viitoare va urma un amical cu una dintre pretendentele la promovare din eșalonul secund Delta Tulcea. În plan mai sunt partide de verificare cu CS Otopeni pe 24 noiembrie și Corona Brașov, la începutul lunii decembrie, plus alte meciuri, în funcție de adversarii care vor fi găsiți.

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 09 Nov. 2012, 10:49 Stiri
Pe aceeași temă