Ialomița s-a revărsat în Dunăre

Mihai Andries 04 Nov. 2012, 17:00 Stiri

Ultimul meci al rundei a 10-a din seria a II-a s-a disputat pe cochetul stadion de la Axintele, acolo unde se înfruntau liderul și ocupanta poziției a patra din seria a 2-a, Dunărea Călărași. În majoritatea timpului partida a purtat amprenta echilibrului, atât ca posesie a mingiei, cât și a ocaziilor de gol la cele două porți.

Până la deschiderea scorului de către oaspeți, situațiile periculoase au fost egale: mai întâi călărășenii prin M. Șerban (11), apoi gazdele prin Laurențiu Novac (19), la ultima portarul Gabriel Popă respingând în corner. Minutul 21 îi aduce pe băieții lui Virgil Bogatu în avantaj: Șerban l-a angajat inteligent în adâncime pe Kanda, portarul Răduță a intervenit tardiv, fault și penalty; evident că goal-keeper-ul gazdelor este îngălbenit de Chivulete. Lovitura de pedeapsă este executată perfect de Mircea Ștefan (foto) și Dunărea visează frumos.

 

Bucuria celor de la Dunărea a durat doar trei minute, pentru că la o fază prelungită în suprafața oaspeților, Oprișan întoarce un balon din suprafața de pedeapsă spre Simion și șutul acestuia îl găsește nepregătit pe Popa. Călărășenii puteanu intra din nou în avantaj în min. 33 la o incursiune pe stânga a lui Marian Șerban, dar Răduță intervine salvator.

Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru echipa alb-verde ialomițeană. La doar două minute după reluare, Dedu trage puternic, din unghi, peste transversală, pentru că în min. 53 tot el să înscrie cu capul la o centrare de pe stânga a lui Daniel Florea. Oaspeții puteau egala situația de pe tabela în două rânduri: la o fază-șnur pe dreaptă, Șerban trage razant peste transversală, iar în miutul 87 Neta se bâlbâie în față lui Răduță și irosește o mare ocazie.

Unul dintre jucătorii care s-a remarcat în acest joc aprig, cu un teren mustind de apă, a fost fundașul lateral dreapta Vasile. În schimb, arbitrul Chivulete s-a evidențiat prin dărnicia de a distribui cartonașele galbene: cinci pentru gazde și două pentru oaspeți.

Viitorul Axintele: I. Răduță – S. Vasile, B. Simion, Oprișan, D. Florea – C. Dedu (70 Moses), N. Ionel, D. Rață (84 Mihociu), A. Robu (63 Bogorodiță) – L. Novac, I. Fătu (90 D. Chiriță). Antr.: Ion Nica. Rezerve nefolosite I. Sava – C. Stoica, Al. Ilie
Dunărea Călărași: G. Popa – Topor, Nicodim, Bozean, Căinaru (56 Silviu Matei) – A. Stoian (78 E. Tănase), V. Petre, Condei, M. Șerban (83 Neta) – M. Ștefan (69 M. Tudor), Kanda. Antr.: Virgil Bogatu. Rezerve nefolosite M. Micu – C. Tudor si M. Berta
Marcatori: B. Simion (24), C. Dedu (53) / M. Ștefan (21 pen.)
Spectatori: circa 300
Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Andrei Ciuciu (Pitești) și Marian Mihai Ionescu (Suseni – Argeș).

Articol de Ștefan DUMITRU
Foto Mircea BRÂNDUȘĂ‚

Mihai Andries 04 Nov. 2012, 17:00 Stiri
Pe aceeași temă