Gloria Bistrița în pragul colapsului. Coroian: „Primăria Bistrița nu vrea să ne ajute”

Mihai Andries 20 Sep. 2014, 11:04 Stiri
Gloria Bistrița în pragul colapsului.** Coroian:

Antrenorul Gloriei Bistrița, Cristian Coroian, a declarat pentru Timp Online că Primăria s-a săturat de sportul local, iar echipa pe care o pregătește se află în fața celui mai negru moment din istorie: desființarea. Jucătorii vor protesta la meciul de azi, care ar putea fi ultimul pentru formația bistrițeană: „Nu mai putem continua așa. Probabil sunt alte interese, tot ce a spus primarul au fost vorbe în vânt”.
 

El a precizat că meciul de sâmbătă 20 septembrie, de pe teren propriu, cu CSM Sighetu Marmației, ora 17.00, din etapa a 4-a a Ligii a III-a, ar putea fi ultimul pentru Gloria. „Am luat hotărârea ca la acest joc să alegem o formă de protest, ne vom decide până la ora meciului în ce va consta. Săptămâna viitoare va avea loc și o ședință a Consiliului Director, iar dacă nu se vor găsi soluții imediate meciul de sâmbătă ar putea fi ultimul pentru Gloria. A fost greu în Liga a II-a, am ales Liga a III-a pentru a se putea susține mai ușor echipa și totuși condițiile au rămas aceleași: fără bani. Fiecare avem problemele noastre, așa nu se mai poate continua. Dacă nu se rezolvă rapid problemele, întrerupem activitatea. Supărarea este cu atât mai mare cu cât primarul a venit în fața jucătorilor și ne-a explicat tuturor că dacă se creează o nouă echipă se poate face finanțarea, că în bugetul local au fost prinsă o sumă în acest sens (n.r. – 2 milioane de lei). Practic au fost doar vorbe în vânt, pentru a alina durerea de atunci. Este o echipă nouă, așa cum și-a dorit Bistrița, formată din bistrițeni, dar probabil că sunt alte interese, ca Gloria să nu mai existe, nu pot să-mi dau seama. Cariera mea a fost legată mulți ani de Gloria Bistrița, dar așa ceva nu am mai trăit”, a menționat Coroian.

„Suntem într-o situație critică. Primarul Bistriței a spus la vremea respectivă că municipalitatea nu poate finanța o echipă aflată în insolvență și tocmai de aceea a fost creată o nouă entitate, Gloria Progresul, pentru ca Primăria să poată da bani, dar iată că nu s-a întâmplat nimic. Se pare că Primăria nu vrea să ne ajute. Peste tot în țară primăriile, inclusiv cele de comune, ajută sportul local, echipele de fotbal, handbal și așa mai departe. La noi, se pare că Primăria s-a săturat de sporturile de echipă, pentru că am înțeles că nu mai vrea să ajute nici handbalul, s-a săturat de sportul local”, a declarat Cristian Coroian pentru Timp Online.

Mihai Andries 20 Sep. 2014, 11:04 Stiri
Pe aceeași temă