Giarmata a intrat în linie dreaptă pentru derby-ul județean cu Flacăra

Mihai Andries 05 Mar. 2013, 20:42 Stiri
Giarmata a intrat în linie dreaptă** pentru derby-ul județean cu Flacăra

„Milenarii” se pregătesc pentru „șocul” primei etape a returului din C4, cel puțin pe hârtie, pentru că vineri pe arena „Nicolae Moraru” sosește Flacăra Făget, grupare care a încheiat turul din postura de lider pe teren. Starea celor două tabere e total diferită și pare să avantajeze gazdele.

Millenium Giarmata e singura trupă bănățeană din C4 care a avut parte de o perioadă de iarnă ca la carte, cu un cantonament centralizat departe de sediu, transferuri și un program bine stabilit. Gruparea pregătită de Călin Cojocaru s-a întărit cu nume precum Vali Furdean, Adrian Ungureanu ori Robert Szalkai, ultimul venit chiar de la adversara de vineri. De asemenea la echipă s-a întors și Marius Călin, care era dat ca sigur ca la colega de eșalon Vulturii Lugoj. „Singura noutate care mai poate apărea e Rică Neaga”, ne-a spus Titi Nedela, președintele „milenarilor”.

După spectaculosul 3-4 cu ACS Poli de pe teren propriu, Giarmata a cedat, parcă după modelul echipei timișorene de eșalon secund, în ultimul test, disputat la Murani, cu Vulturii Lugoj, scor 0-1 (gol B. Steop).

Giarmata, favorită

Echipa aflată în nordul Timișoarei pleacă favorită în jocul de vineri și se gândește la promovare în această primăvară. „Nu ne interesează ce probleme are Flacăra. Noi suntem la un punct de Rovinari. Nu e problema noastră dacă își recuperează punctele, noi jucăm cu toate echipele bune acasă în acest retur și trebuie să le batem. Ținând cont de ce s-a întâmplat în această perioadă de iarnă ar trebui să fim favoriți dar niciodată nu se știe, de aceea e frumos fotbalul”, a conchis Nedela.

Partida Millenium Giarmata – Flacăra Făget se dispută vineri, de la ora 15, în etapa a XIV-a din C4. Gazdele au 20 de puncte și se află pe locul 2 în urma depunctării suferite de oaspeții primei etape din retur, aceștia din urmă au adunat în tur 22 de puncte dar au fost penalizați cu șase de către FRF. Există și posibilitatea ca Flacăra, care-și dispută marți singurul amical al acestei perioade, să-și primească joi măcar o parte din puncte înapoi.

 

Articol de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 05 Mar. 2013, 20:42 Stiri
Pe aceeași temă