Ghiroda, înapoi în „D”. Campionii Timișului au cedat la penalty-uri barajul cu Industria Galda de Jos

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 13:53 Stiri
Ghiroda, înapoi în

CS Ghiroda nu a reușit să continue tradiția Timișului la barajele de promovare în Liga a III-a din ultimii ani. Formația care a reprezentat județul vestic în detrimentul lui ASU Poli în duelul cu câștigătoarea din Alba a cedat dramatic pe terenul „Cetate” din Deva după ce a condus cu 2-1 în minutul 90. Industria Gâlda de Jos a avut nervii mai tari la loviturile de departajare, unde s-a impus cu scorul total de 6-5.

Timișenii porneau ca favoriți în barajul de la Deva, cel puțin prin prisma tradiției, dar și prin numele din teren. Echipa din Alba, o nou promovată în Liga a IV-a a trimis în teren jucători foarte tineri iar colac peste pupăză, golgheterul ei, Bodea, a fost trecut de formă pe foaie, fiind accidentat. Primele atacuri periculoase le-au aparținut ghirodenilor. Cu Baranyi în prim plan. Deschiderea scorului a venit astfel oarecum normal. Era minutul 20 când Budur deschidea scorul cu un șut peste portarul Ștef. Replica a venit însă instant. Industria e egalat peste doar un minut prin Chirilă de la marginea careului mic. Ghiroda a avut inițiativa în continuare. A venit rândul ca Mediop să se remarce. După o șansă uriașă, acesta avea să stabilească scorul la pauză cu o lovitură de cap.

Pasul înapoi și prelungiri

Totul mergea în favoarea bănățenilor, dar aceștia au făcut pasul înapoi în partea secundă. Echipa din Gâlda de Jos a prins curaj, însă pe parcurs Mercescu nu părea deranjat de încercările de la distanță ale anonimilor Baghiu ori Cernea. Lucrurile aveau să se complice pe final. Mai întâi, nou intratul Bârsan a fost iertat de al doilea galben și a fost înlocuit, dar lovitura de teatru a venit în prelungiri. După un mic scandal la centrul terenului, un alt nou intrat la „albaștri”, Marius Andrei a fost eliminat. Iar când nimeni nu se mai aștepta Cernea a prins un șut de la 25 de metri care l-a învins pe portarul care nu se grăbea mai devreme să repună mingea în joc. 2-2 și prelungiri. Jocul a devenit apoi unul tipic de baraj în mijloc de iunie. Cu jucători sleiți și așteptând parcă penalty-urile. Totuși, în minutul 108 Cioară a fost aproape să dea și punctul victorios al Industriei… din Alba. De partea cealaltă, Tică Popa l-a determinat pe Ștef să respingă în bară cu o „liberă” de la distanță.

La penalty-uri timișenii au început cu stângul, Ionuț Popa trimițând peste poartă. Apoi, rând pe rând Medrea, Haiduc și Chirilă au marcat, de partea cealaltă fratele Tică Popa nu a mai ratat, dar a făcut-o Mediop, Boangheș și Baranyi au avut nervii tari și și-au ținut echipa în joc, dar ultimul cuvânt l-a avut Cioară, care a înscris și a trimis echipa lui Alin Miloș înapoi la duelurile din „D-Timiș”. 4-3 la penalty-uri, 6-5 final pentru Gâlda, care urcă în C! Mulți se vor întreba oare ce ar fi făcut în locul ei trupa alb-violetă.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul de baraj

ACS Ghiroda: Mercescu – Stanciu (46′ I. Popa), Gavriluță, C-tin Popa, R. Mureșan – Budur (67′ Bârsan, 82′ B. Andrei), Boangheș, Filimon, Dragodan (55′ M. Andrei) – Mediop, Baranyi. Antrenor: Alin Miloș.

Industria Gâlda de Jos: Ștef – Cernea (105′ Nicoară), Baghiu, Neag (75′ Cioară), Negrea, Lungu, Chirilă, Haiduc, Murariu, Cr. Ivașcu, Ct. Ivașcu (78′ Crețiu). Antrenor: Alin Hancăș.

Sursa: Sport9
Foto: Ziarul Unirea

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 13:53 Stiri
Pe aceeași temă