FRF amenință cluburile susținute din bani publici cu dezafilirea: „Ne înscriem în campionatul Ungariei!”

19 Jun. 2012, 13:07 Stiri
FRF amenință cluburile susținute din bani publici cu dezafilirea:** „Ne înscriem în campionatul Ungariei!

Gheorghe Feieș a câștigat un nou mandat de primar al Sebișul și ar fi dorit să-și continue planurile privind echipa de fotbal locală. Stadionul din orașul de pe malul Crișului Alb arată tot mai bine, jucătorii și-au îndeplinit până la urmă obiectivul reurului, salvarea de la retrogradare, iar din această vară se încearcă formarea unei echipe mai solide.

Numai că apele s-au agitat brusc ca urmare a circularei Federației Române de Fotbal, venite pe adresa tuturor cluburilor din România. „Am primit o hârtie oficială de FRF, semnată de un secretar juridic și asta pentru că – probabil – președintele Mircea Sandu se află pe plajă, în concediu, prin care suntem informați că, începând cu 1 iulie, cluburile publice vor fi dezafiliate. Aceasta este e doar una dintre multe decizii ale conducerii Federației, care, de altfel se află într-un picaj evident, ce ne știrbește dragostea față de sportul rege din România. De la reprogramări de meciuri și până la reprimirea la „masa verde” a unor cluburi excluse inițial sau retrogradate, toate nu au făcut decât să ne supere din ce în ce mai mult. De fapt, suporterii noștri intenționează să meargă în fața Casei Fotbalului și să spargă niște geamuri cu prăștiile din dotare”, a precizat Gheorghe Feieș.

Întrebat dacă are și soluții „pacifiste” la noua problemă iscată de Federație, primarul Sebișului a adăugat: „Am și discutat cu alte cluburi din zonă pentru a ne afilia în Federația de Fotbal Maghiară. Aceasta este mult mai maleabilă, îi pasă cu adevărat de acest sport și impactul pe care-l are în diferite, ne gândim să ne mutăm în campionatele de peste hotare. Dar, până la urmă, nu știu cum se va finaliza toată această chestiune, căci, practic, este imposibil pentru orice club pubic să-și mute patrimoniul în intervalul de timp cerut de Federație. Om trăi și om vedea, cert este că Federația a reușit să zdruncine vacanța fotbalistică”.

Jucătorii Naționalui se vor întoarce la treabă spre mijlocul lunii iulie, dată până la care va fi clarificată și situația antrenorului principal. „Nu am mai avut prilejul să discut cu Abrudean, s-ar putea chiar să continuăm colaborarea. În ceea ce privește lotul, o să aducem mulți jucători tineri pentru a împrospăta liniile, așa cum am promis încă din finalul sezonului”, a mai punctat Feieș, președinte de onoare la Național Sebiș.

Gruparea „alb-albastră” s-a depărțit deja de Cioloca, Sătmar, Șuteu, Mohamed, Neacșu, Gherghe și Floarea și, cel puțin deocamdată, nu există alte nume pe lista neagră.

Sursa: Sport Arad

19 Jun. 2012, 13:07 Stiri
Pe aceeași temă