FRF a decis când are loc tragerea la sorți pentru stabilirea optimilor Cupei României. 14 echipe sunt cap de serie și doar două sunt în urna B

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2017, 20:10 Actualizat: 27 Oct. 2017, 20:17 Stiri

Federația Română de Fotbal a anunțat, vineri, că tragerea la sorți pentru optimile Cupei României se va desfășura pe data de 2 noiembrie, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”. FRF a stabilit și componența celor două urne valorice.

Ligile inferioare vor fi reprezentate bine în optimi, acolo unde au ajuns patru echipe din Liga 2 și două din Liga 3. Din Liga 1 s-au calificat zece cluburi.

Echipele calificate în optimi au fost repartizate în două urne valorice, A și B. Cluburile care înainte de desfășurarea fazei 16-imilor au făcut parte din Urna B și au eliminat o echipă din Urna A, pentru tragerea la sorți a optimilor vor urca în locul echipei pe care au învins-o. E cazul formațiilor FC Botoșani, Juventus București, AFC Hermannstadt și Unirea Slobozia. Echipele din Liga 2 CS Mioveni și CS Afumați și-au menținut poziția de cap de serie.

Însă din Urna B fac parte doar două echipe, Chindia Târgoviște și Universitatea Cluj. Acestea au avut noroc la tragerea la sorți anterioară, atunci când nu au picat cu un club din Urna A, însă acum nu mai pot evita acest lucru. Ar putea totuși avea norocul să pice contra unor adversari mai slabi, cei din Liga 2, de exemplu, din prima urnă valorică.

Pentru aflarea meciurilor optimilor Cupei, se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (2 jocuri) și, în continuare, cele 12 echipe rămase în urna B se grupează între ele (6 jocuri).

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 28-30 noiembrie, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat pe site-ul FRF.

URNA A:

FC Viitorul
FCSB
Astra Giurgiu
CS U Craiova
Dinamo
Gaz Metan Mediaș
CSM Politehnica Iași
ACS Poli Timișoara
CS Mioveni
CS Afumați
FC Botoșani
Juventus București
AFC Hermannstadt
Unirea Slobozia

URNA B:

Chindia Târgoviște
Universitatea Cluj


 

Jocurile din optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza optimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele din Liga I, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condițiile privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art. 45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– Echipele din Liga I sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– Echipele de Liga 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.
În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în ședința Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi 28/29/30 noiembrie cu începere de la ora 13.30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2017, 20:10 Actualizat: 27 Oct. 2017, 20:17 Stiri
Pe aceeași temă