Frate-frate, dar…

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 12:45 Stiri
Frate-frate,** dar...

De multe ori se spune că, la un asemenea scor nu prea mai sunt multe de spus! Noi am spune că: „nu întotdeauna” dat-fiind că niciun meci nu seamănă cu altul, iar fotbalul este imprevizibil chiar atunci când crezi că „joci în familie” distanța dintre Călărași și Modelu fiind cam ca aceea dintre București și Voluntari.

Desigur, vor fi discuții, inclusiv din partea celor care nu au văzut meciul, pentru că „las” că știm noi …”. De aceea o să ne permitem unele considerente asupra acestei partide care, la final, a produs mare supărare printre oficialii oaspeți. Meciul a fost o etalare a unei diferențe logice între o echipă care se pregătește pentru ca din vară să realizeze saltul calitativ de la Liga a III-a la Liga a II-a și o echipă care a promovat – în premieră – în Liga a III-a, aflată încă în faza acumulărilor, chiar dacă în primele 12 etape a avut o evoluție de excepție.

Când, în minutul 8, Constantin Bumbac deschidea scorul cu o lovitură de cap, după o centrare din corner, nimeni nu bănuia ce va urma. Și a urmat un joc deosebit de echilibrat, un joc care la finalul primei părți oferea – ca date statistice – un 3-3 la cornere, un „mare zero” la șturi pe poarta călărășeanului Popa, dar și intervenții incredibile ale portarului George Bratu la șuturile pe care scris „gol” trimise spre poarta sa de M. Ștefan, V. Petre, M. Șerban, Sergiu Popescu, Kanda. La reluare, după o repriză jucată într-o ploaie rece, vânt tăios și frig, s-a dovedit că pauza a căzut ca un plumb în picioarele oaspeților, Dunărea marcând în 5 minute 4 goluri.

În minutul 47, Mircea Ștefan va majora scorul după ce l-a culcat pe Bratu, în minutul 49 Marian Șerbanva relua cu capul în plasă centrarea lui Kanda, în minutul 50, pe fondul degrigoladei vizibile din apărarea modelenilor, Mircea Ștefan va împinge în plasă mingea reluată spre gol de Bumbac, pentru ca în minutul 52 Bodo Kanda să-și încheie una din nenumăratele incursiuni ucigătoare cu un șut senzațional de la colțul careului, în colțul lung, imparabil.

După desprinderea decisivă pe tabela de marcaj, vor urma câteva minute de joc echilibrat până în minutul 76 când, Cl. Țuțuianu îl împinge în careu pe Alin Nicolescu – debutant în Liga a III-a care își va onora debutul cu un gol din penalty. „Cireașa pe tort” va fi pusă de Valentin Andrei care, cu abilitatea jucătorului cu mare experiență îl va loba pe portarul Chiriță ieșit la închiderea unghiului.

Și unde este motivul de supărare!? Ce puteau obține oaspeții fără șut pe poarta lui Popa?

DUNĂ‚REA: Popa – Țenea, BUMBAC, M. Popescu, M. Tudor – S. Popescu, V. PETRE (61 V. ANDREI), A. LADARU, B. KANDA (80 M. Zaharia), M. ȘERBAN (66 A. NICOLESCU) – M. ȘTEFAN (71 V. Stanciu). Antrenori: Ion Răuță și Mirel Condei.

ÎNAINTE MODELU: G. BRATU (56 Alex. Chiriță) – Chiru, B, Topor (52 P. Peniță), Cl. Țuțuianu, A. Antoniev – V. Șerbănescu, M. Nicodim, M. Gheorghiță, V. Gheorghe – V. Dumitrescu, L. Giugiumică. Antrenori: Valeriu Petrescu și Gh. Ioniță.

Sursa: Dunărea Călărași

Mihai Andries 24 Nov. 2014, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă