Fotbal „mediu”, dramatism maxim

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 13:58 Stiri

Derbiul câmpinean dintre Fortuna și CSM a revenit echipei gazdă, cei aproximativ 7-800 de specatori veniți la stadionul din Poiana Câmpina neavând ce regreta, cel puțin din punct de vedere al desfășurării meciului.

Un derbi cu de toate, goluri – cinci la număr (dintre care, vreo trei „de portar”), eliminări – trei, penaltiuri – unul și o răsturnare de scor greu de anticipat la un moment dat!

S-a terminat 3-2 pentru Fortuna, echipa pregătită de Laurențiu Diniță având norocul de a marca golul decisiv în prelungiri, succesul fiind unul meritat, până la urmă, deși, la fel de adevărat este că, numai în „pielea” lui Sinescu să nu fi fost la acest meci.

CSM-ul a deschis scorul repede, la primul șut pe poarta lui Hintașcu, acesta fiind păcălit de minge, la șutul fostului astrost Vali Sandu (min. 5, 0-1). Golul primit, unul parabil, a fost „compensat” de același portar – Hintașcu, cu un reflex de zile mari la lovitura de cap a lui Nae (min 11), gazdele reușind primul șut pe poarta lui Bica de abia la jumătatea reprizei (Antohi, min. 23). Imediat, Vișan a reușit să egaleze (min. 24, 1-1) cu un șut la colțul lung, după o pasă, cu capul, a aceluiași Antohi (într-o revenire de formă).

Cu CSM-ul, echipă așezată „pe două linii”, mizând doar pe viteza lui Nae și Rodney Sno, pe contraatac, Fortuna s-a văzut condusă la pauză, deși domina „teritorial”, olandezul Rodney profitând de o altă greșeală a lui Hintașcu, ieșirea hazardată a „juniorului” fiind taxată imediat, în prelungirile primei reprize, astfel că, la pauză, CSM-ul a intrat în avantaj la cabine: 2-1 pentru elevii lui Sinescu.

Partea secundă a fost mult mai animată, ultima jumătate de oră a partidei aducând evenimente „cât pentru trei meciuri”.

Mai întâi, a fost eliminarea lui Decebal Nae (min. 67, henț în careu), penaltiul acordat de centralul Coza fiind însă ratat de Vali Munteanu sau, mai degrabă, apărat de Bica, acesta parând șutul „telefonat” al jucătorului de la Fortuna. „Șocul” ratării egalării se părea că nu va putea fi depășit de gazde, numai că, Bica a fost cel care și-a „anulat” prestația impecabilă, până atunci, cu o ieșire hazardată la o minge ăn marginea careului, el fiind „lobat” de lovitura de cap expediată de Antohi (min. 77, 2-2)!

Era însă departe de a se fi terminat evenimentele, Burloiu (min. 78), respectiv Antohi (min. 80), fiind și ei trimiși la cabine, cu eliminări directe, primul pentru o intrare „negândită” la jumătatea terenului, al doilea, pentru că a aruncat cu mingea în adversar, la un aut! S-a jucat apoi, „ca la handbal”, pe semicerc, cu gazdele atacând, în căutarea celui de-al treilea succes consecutiv, obținut în primul minut al prelungirilor, cu un gol venit de la Ionuț Crăciun, un șut perfect de la 18 metri, care a lovit și bara din stânga lui Bica, consfințind scorul final, 3-2!
 
Cadou pentru Radu Călin

Patronul Fortunei, Radu Călin Ștefan Cătălin a primit un frumos cadou de la echipă, el aniversânduși ziua de naștere săptămâna trecută. Frumos în sensul că, mai ales desfășurarea meciului a însemnat suficientă adrenalină cât să-l fi convins că (mai) merită investit în fotbal.

Paradoxul Vișan

Marcatorul unui gol pentru Fortuna și unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, atacantul Marius Vișan poate fi considerat „jucătorul meciuluI”, doar și din simplul motiv că acesta a contribuit decisiv la victoria împotriva … fostei sale echipe. După ce Edi Iordănescu a renunțat la serviciile sale, Vișan a jucat „la județ”, pentru CSM Câmpina, iar acum a revenit la Fortuna, dovedindu-se un jucător util, care, deși nimeni nu mai poate da timpul înapoi, sigur l-ar fi ajutat și pe Iordănescu jr. să-și realizeze obiectivul, sezonul trecut.

Să mai remarcăm, la Fortuna, apariția brazilianului Marcio Ferreira pe raportul oficial, fără ca acesta să debuteze, Diniță preferând să facă, șa fel ca și Sinescu, doar două schimbări, cu mențiunea că antrenorul gazdelor a părut „blocat” la un moment dat de tensiunea partidei. Lipsesc, în continuare, la Fortuna, portarul Zegheru și atacantul Chelaru, amândoi, jucători cărora „li se simte lipsa”.

La CSM, a debutat Cătălin Vlad – revenit după o accidentare, acesta prinzând ultimele minute ale meciului, în timp ce, o altă achiziție – Claudiu Dumitrescu este doar spectator, accidentarea la ligamente fiind una serioasă.

Oricum, un derbi interesant, cu lume multă în tribune, aproape toată „suflarea” fotbalistică fiind în tribune, nivelul tehnico-tactic „mediu” fiind „salvat” de dramatismul duelului dintre cele două echipe câmpinene.

Fortuna Poiana Câmpina – CSM Câmpina 3-2 (1-2)
Stadion: „Poiana”. Spectatori: 700. Marcatori: Vișan (24), Antohi (77), I. Crăciun (90+1) / V. Sandu (6), Rodney (45+1)

Fortuna: Hintașcu – C. Gheorghe, M. Marin (cpt), Alb. Gheorghe, G. Damian – Bereșoae (81 Taciuc), I. Crăciun, Minciună, V. Munteanu – Antohi, Vișan (90+3 Caramalău). Antrenor: Laurențiu Diniță.

CSM: Ad. Bica – M. Tudor, Al. Lungu, V. Sandu (cpt), I. Filip, Nincă – Rodney (90 C. Vlad), Burloiu, Ilioiu (86 Catană), Burloiu – D. Nae. Antrenor: Valentin Sinescu.

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Dan Vasile Popescu și Laurențiu Constantin (ambii din Buzău).
Observatori FRF: Constantin Stroe (București) și Iulian Ivan (Giurgiu).
Cartonașe galbene: V. Sandu (62), D. Nae (66, 67).
Cartonașe roșii: D. Nae (67), Burloiu (78), Antohi (80).

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 13:58 Stiri
Pe aceeași temă