Fotbal de plăcere

Marian Dima, Mihai Andries 31 Mar. 2014, 12:29 Stiri
Fotbal de plăcere

Fortuna Poiana Câmpina a avut parte de cel mai ușor joc din această primăvară, adversara – FCM Târgoviște – venind la Buftea, mai în glumă, mai în serios, „cu rugămintea” să nu ia multe goluri. Și a luat un „set”, Fortuna făcând un antrenament reușit, în care a bifat trei puncte și destule faze spectaculoase, fotbalul părând un joc foarte simplu atunci când o echipă pregătită și motivată are în față una net inferioară și resemnată – așa cum a părut echipa dâmbovițeană.

Chiar și cu câțiva titulari menajați, portarul Zegheru ratând șansa de a juca împotriva foștilor colegi din cauza unor dureri la umăr și cu căpitanul Marin în tribună, tot din cauza unor probleme medicale, plus câțiva jucători care „bifau primul unsprezece”, pe banca de rezerve (Barbu, Camara și Damian – doar primul intrând pe teren), Fortuna nu a avut probleme în a se impune, marcând câte trei goluri pe repriză.

După câteva ocazii clare, în debut de meci, cu Șandru, Chipirliu și Vali Munteanu (bară în min. 18) în prim plan, gazdele au deschis scorul prin Chipirliu (foto), jucătorul venit în iarnă de la Oțelul Galați fiind, din nou, „cu o clasă peste toți”, din toate punctele de vedere – viteză, execuții tehnice, dorință. Acesta a marcat, cu capul, după un corner executat de Minciună (1-0, min. 20), iar „tăvălugul” de abia se pornise. Fostul prim-divizionar Antohi a dat și el gol, unul de ținut minte, șutul său din unghi închis, lateral stânga, prinzând „colțul lung”, pentru 2-0 (min. 25), tot Antohi făcând 3-0, cu o reluare din 2 metri, la centrarea „fratelui” Chipirliu. Antohi a mai ratat o ocazie, din postură de „unu la unu” cu portarul, cel puțin la acest moment părând că se potrivește mai bine jocului ofensiv al Fortunei decât Camara.

După pauză, a fost nevoie tot de un sfert de oră de „accelerație” pentru a se realiza „norma” de trei reușite, Munteanu făcând 4-0 (min. 50, din pasa lui Barbu, intrat la pauză), apoi fostul junior al Sportului a apărut și el pe lista marcatorilor cu un șut la colțul lung (min. 56, 5-0), pentru ca „omul meciului” – Chipirliu – să închidă tabela în min. 63, după ce a primit o pasă „de gol” de la Năstase, și aproape că a intrat cu mingea în poartă. Finalul a fost o „joacă de-a șoarecele și pisica”, chiar dacă nu s-a mai marcat, ocaziile curgând la poarta lui Florin Andrei (și el rezervă, de obicei la FCM, titularul Bica fiind menajat, la fel ca și alți 2-3 jucători, echipa lui Zotic păstrându-și și ea „gloanțele” pentru play-out).
S-a terminat 6-0 și Fortuna va pregăti derbiul cu Chindia, de săptămâna viitoare, cu un amical împotriva partenerilor tradiționali de la Juniorul (echipă de unde a fost transferat Barbu), jucătorii cu drept de joc la echipa „satelit” urmând să bifeze și partida din Cupa României de la Brebu și, desigur, toată lumea va aștepta și deznodământul meciului dintre SCM Pitești și Chindia, de vineri, care poate clarifica un pic lupta pentru promovare.

Fortuna Poiana Câmpina – FCM Târgoviște 6-0 (3-0)

Stadion: „CNF” Buftea. Spectatori: 150. Marcatori: Chipirliu (19, 63), Antohi (24, 40), V. Munteanu (50), B. Barbu (56).
Fortuna: Manyur – D. Cristescu (58 Mircescu), I. Stan, B. Șandru, Anițoiu – V. Munteanu (cpt), Minciună (46 B. Barbu), Jugaru, Buhuși (46 B. Năstase) – Antohi (64 R. Moise), Chipirliu. Antrenor: Florin Stăncioiu.
FCM Târgoviște: Fl. Andrei – M. Neagu (46 Dragnea), G. Coman, Grigorov, Cernea (cpt) – Gâldău – Daia (60 Timofte), A. Olteanu, Letu, C. Mihăilă – D. Popa. Antrenor: Haralambie Becheanu.
Avertismente: G. Coman (59).
Arbitri: Laurențiu Chiuchiță (Constanța) – Mircea Căluș și Marius Lazăr (ambii din Bistrița).
Observatori FRF: Marius Munteanu și George Bădescu (ambii din București).
Jucătorul meciului: Bogdan Chipirliu.

Articol scris de Marian DIMA

Foto: telegrama.ro

Marian Dima, Mihai Andries 31 Mar. 2014, 12:29 Stiri
Pe aceeași temă