Feieș: „Un primar, dacă îi place fotbalul, poate ajuta mult o echipă locală”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 15:22 Stiri

Vin de la Sebiș, de la meciul de cupă câștigat de UTA Bătrâna Doamnă cu 3-2 în confruntarea cu Național II Sebiș. N-am mai fost de mult la stadionul din localitatea unde primar este Gheorghe Feieș. Sebișul are două echipe….la fel de iubite de localnici.

La cea din eșalonul inferior evoluează jucători autohtoni, iar la cea de liga a III-a majoritatea veniți din alte localități. Nu deranjează pe nimeni aceste aspecte. „Problema mare , mai ales pe un asemenea timp, este păstrarea terenului în condiții de joc, mai ales că se joacă săptămânal pe el”, declara astăzi Gligor Bun, administratorul terenului și al complexului aflat deasupra tribunei. 

Pe teren se lăbărțau trei mici iazuri care se vedeau din tribună, însă mai erau câteva mai mici, ne-au declarat jucătorii arădeni la întoarcere, dar s-a putut juca pe el. Chiar a fost un meci frumos, cu evoluții interesante de scor și cu grija afișată de Mihai Petcuț ca meciul să nu se termine la egalitate, presat fiind de timp deoarece avea antrenament cu echipa „ mare” după această partidă. „Vom merge într-un sat apropiat, nu vrem să stricăm și mai mult terenul, vineri avem meci important„ declara Petcuț.

Revenind la complexul „construit și finisat în perioada Feieș”, jucătorii „importați” la Sebiș beneficiază de condiții excelente. Camere spațioase, în care locuiesc doi jucători, grupuri sanitare strălucind de curățenie, trei mese gratuite pe zi, contracte la zi.

„Un primar, indiferent de culoarea politică poate face mult pentru sport în urbea pe care o conduce. Vă pot da exemple: la Chișineu Criș, la Pecica, la Ineu, la Pâncota, la Tauț. Mai țineți minte Daciadele din anii 70-80? Aceste evenimente au fost dar de la Dumnezeu pentru dezvoltarea sportului de masă, aici se descopereau talentele și odată descoperite nu mai rămânea de făcut decât să fie șlefuite. Și astăzi există pârghii legale prin care anumite fonduri pot fi dirijate spre sport, însă… trebuie să-ți placă. Mie îmi place și sunt prieten cu cei cărora le place. În Sebiș niciodată nu va muri sportul”, sunt declarațiile primarului Gheorghe Feieș.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 15:22 Stiri
Pe aceeași temă