FC Hunedoara a câștigat „Derby de Hunedoara”!

02 Sep. 2012, 14:13 Stiri

FC Hunedoara a învins, scor 2-1, pe Jiul Petroșani în prima etapă a Seriei a V-a a Ligii a III-a meci disputat vineri seara pe stadionul „Michael Klein” în prezența a 1.500 de spectatori.

Golurile învingătorilor au fost semnate de Andrei Făgărășanu – șut din drob de la 18 metri – în minutul 65 – și Raul Lintaru – „scăriță” din 10 metri peste Hotoboc din pasa lui Ionuț Radu (84) – ambii marcatori au intrat în teren după pauză.
Oaspeții au deschis scorul în finalul primei reprize prin Dumitru Copil – „cap” din 8 metri de lângă visătorul Vîrtan (40).

Din minutul 77 Hunedoara a jucat în inferioritate numerică după ce Tiberiu Bier a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. La joc au asistat aproximativ 1.500 de spectatori între care și membrii galeriilor celor două echipe care s-au duelat verbal din peluze.

Fotbal fără sare

Altfel, meciul a fost unul de o slabă factură tehnico-tactică. Evoluția jucătorilor celor două echipe a lăsat mult de dorit. Dacă Jiul are o scuză în faptul că a început pregătirea cu doar trei săptămâni înainte de startul campionatului de partea cealaltă FC Hunedoara nu are niciun alibi pentru evoluția modestă din derby dat fiind că a preparat startul competiției ca la carte și în plus dispune de un lot de jucători valoros.

Finanțatorul lui FC Hunedoara Alina State a făcut „fitness” în tribună

Omul de afaceri Alina State a trait la intensitate maxima primul meci oficial în calitate de finanțator al FC Hunedoara iar la sfârșil a recunoscut că a avut emoții în privința rezultatului final.

„Domnilor!, mușchii noștrii fesieri vi se datorează. I-am ținut încordați tot meciul”, i-a spus State antrenorului Hunedoarei Marius Opric la intrarea spre vestiare la câteva minute după joc. State a urmărit partida din tribuna „de beton” alături de fostul city manager al Devei, Corina Oprișiu.

Nici patronal Jiului, Alin Simota nu a fost încântat de joc. „Am văzut două echipe de morți”, a spus Simota.

FC Hunedoara 2 (0)
Dragotă – Vîrtan, Ambruș, Bier, Șoit (46 B. Roiu) – Găceanu, R. Cristian (63 Lintaru), Vișan (55 Făgărășanu), J. Vajda (cpt.), Pepenar – Suciu (46 I. Radu).
Antrenor: Marius Opric.

Jiul Petroșani 1 (1)
Hotoboc – R. Sandu, Kalai, Drăghici, M. Matei – R. Drăgoescu, Teodorescu, M. Gheorghe, Drida (cpt.) – D. Copil (74 Apetri), Istinie (83 A. Moldovan).
Antrenor: Toni Sedecaru.

Eliminat: Tiberiu Bier (77).
Au marcat: Făgărășanu (65), Lintaru (84) / D. Copil (40).
Arbitru: Cristian Dumitrică. Asistenți: Constantin Mihai și Stancu Amedeo Drăgoi (toți din Craiova).
Stadion „Michael Klein”. Spectatori: 1.500.

Articol scris de Sami Tamaș

Foto: Cristi Vatavu (Ziarul Hunedoreanului)

02 Sep. 2012, 14:13 Stiri
Pe aceeași temă