Farul a câștigat restanța din prima etapă cu Unirea Slobozia și a obținut prima victorie în Liga 3. Petre Grigoraș: „Suporterii ne-au încurajat indiferent de scor”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 18:00 Stiri

Suporter Spirit Club Farul Constanța a câștigat cu 4-2 meciul restant al primei etape a Ligii 2, Seria 2, miercuri seară, pe teren propriu, la Techirghiol, cu Unirea Slobozia. Echipa înființată de suporteri fariști în urmă cu un an și susținută financiar de autoritățile locale a obținut astfel prima victorie în Liga 3 după un joc spectaculos din punct de vedere al desfășurării scorului.

  • După ce Viitorul și-a retras echipa secundă din campionatul Ligii 3, FRF a modificat de urgență componența și programul Seriei a 2-a, astfel că Farul în loc să stea, așa cum ar fi trebuit în formula de serie cu 15 echipe, a fost pusă să joace cu Unirea Slobozia, adversarul Viitorului 2. Partida a fost reprogramată tocmai pentru 6 septembrie, după desfășurarea celei de-a doua runde a noului sezon competițional.

 

Programat la Techirghiol după ce stadionul Farul încă n-a primit omologarea de a organiza măcar jocuri de Liga 3, meciul dintre SSC Farul și Unirea Slobozia a avut o primă repriză alertă, cu patru goluri marcate și cu reveniri spectaculoase pe tabela de marcaj. În fața a circa 600 de spectatori, primul care a înscris a fost fosta speranță a dinamoviștilor, Raphael Stănescu. Mijlocașul a deschis scorul cu un șut din careu, în minutul 18, la capătul unei acțiuni pe dreapta purtate de Juncănaru și Mazilu. Însă avantajul minim nu a rezistat foarte mult, deoarece Constantin Toma (36) a restabilit egalitatea dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Iar ultimele 10 minute ale primei reprize au fost și mai electrizante. Raphael Stănescu (43) și-a readus echipa în avantaj cu un șut înșelător tot din interiorul careului, însă Vasile Bucă (45), nemarcat în careul mic, a înscris cu capul după un corner și a readus egalitatea încă o dată pe tabelă.

În repriza a doua jocul fariștilor antrenați de Petre Grigoraș a fost mult mai exact, iar Marian Botea (53) și Claudiu Dragu (66) au fructificat două dintre acțiunile ofensive avute. Primul a punctat cu o lovitură de cap după o centrare din corner, iar al doilea a înscris dintr-o acțiune personală.

După meci, Petre Grigoraș s-a declarat mulțumit de rezultat. „Este un rezultat foarte bun, mai ales că am întâlnit o echipă foarte puternică, omogenă, extraordinară la capitolul organizare. Ne-a pus multe probleme la fazele fixe, marcând două goluri și ratând alte câteva ocazii. Cred că în primele două etape am întâlnit cele mai puternice două echipe din seria noastră și e bine că nu am pierdut în fața lor. Mă bucur că și suporterii au fost alături de noi la Techirghiol și ne-au încurajat indiferent de scor”, a spus, citat de telegrafonline.ro, Grigoraș.

SSC Farul Constanța: Gurău – Juncănaru, Diakite, Botea, Vîntu (Androne 73′) – Nițescu, Iani (D. Gheorghe 88′), Suciu (I. Florea 81′), R. Stănescu – Al. Grigoraș, Mazilu (Dragu 61′)
Antrenor: Petre Grigoraș

Unirea Slobozia: D. Dumitrescu – Drăguț, Ghinea, Soare (Topor 88′), M. Marin (Săvescu 61′) – V. Apostol (Teodorescu 65′), Adăscăliței (Ibrian 76′) – M. Năstase, C. Toma, Răduca – Bucă
Antrenor: Enache Costea

În etapa a doua, SSC Farul a obținut un punct din meciul de la FC Voluntari 2 (scor 0-0), iar Unirea Slobozia a câștigat pe teren propriu, scor 6-1, cu CSM Râmnicu Sărat. În runda a treia, sâmbăta aceasta, de la ora 17:00, SSC Farul joacă acasă cu Agricola Borcea, iar Unirea Slobozia în deplasare la Progresul Spartac.

În clasament, SSC Farul e pe locul 5, cu 4 puncte, iar Unirea e pe locul 9, cu 3 puncte. Lider este Progresul Spartac, cu 6 puncte, tot atâtea având și Axiopolis Sport Cernavodă.

Foto: Telegraf

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă