Edi Iordănescu: „Sunt sigur de promovarea Fortunei”

Mihai Andries 14 Jan. 2013, 20:59 Stiri

De azi, divizionara C din Brazi are manager general, în persoana lui Edward Iordănescu. După experiențe europene, cu Steaua și FC Vaslui, după „teme” gen pregătirea duelurilor cu Napoli, Inter, Fener, Liverpool sau Schalke, Iordănescu jr. trece, efectiv la „munca de jos”, duelurile cu Albota, Tărlungeni, Făgăraș și Reghin fiind cele la capătul cărora fiul fostului selecționer dorește să „bea șampania” promovării în Liga a II-a.

„Eu sunt sigur de această promovare, este o necesitate ca acest club să ajungă în eșalonul secund, prin condițiile oferite, prin lotul de jucători pe care-l are. Am văzut înregistrările tuturor meciurilor din tur, am văzut și meciuri dintre alte combatante din serie, înainte de a lua decizia de a semna cu Fortuna, iar concluzia este clară: cu disciplină, respect și muncă vom face primul pas, anume promovarea în liga a II-a”. Iordănescu a recunoscut că a fost „contactat” pentru a prelua echipa, din decembrie, ironia sorții făcând ca acesta să-l înlocuiască pe fostul său tehnician, Octavian Grigore, cu care Edi promova, ca jucător, în 2003, în liga I, cu Petrolul.

„Am fost circumspect cu privire la această propunere, la început, dar când am văzut condițiile, planul pentru viitor și seriozitatea clubului, am decis să accept. Sunt adeptul pașilor mici pentru că așa se va ajunge departe, în carieră. Este o npuă etapă în cariera mea, nu mai vreau să fac referiri la ceea ce a fost la Steaua și Vaslui” – a spus Iordănescu, care a recunoscut, în glumă, că faptul că „am început să albesc la Steaua cu domnul Becali, apoi am continuat să albesc la Vaslui, cu domnul Porumboiu”.


„Victorii pe linie în retur” – acesta este obiectivul Fortunei pentru retur, a anunțat președintele Virgil Munteanu, realizarea acestei dorințe asigurând promovarea matematic.

Staff tânăr pentru Fortuna

Edward Iordănescu va activa la Fortuna alături de Alexandru Radu, ca secund cel poreclit „Cartof” fiind fost jucător la Metalul Plopeni, printre altele, acum mulți ani, el agățând ghetele în cui chiar în această iarnă, după ce a jucat în tur la Cernica. De asemenea, ca preparator fizic a fost adus Ioan Stelescu, hunedorean, fost colaborator al lui Florin Marin sau Viorel Tudorache, iar de pregătirea portarilor se va ocupa același Bogdan Pârvu, singurul „supraviețuitor” din vechiul staff. Programul Fortunei include un cantonament la Izvorani (22 ianuarie – 1 februarie), fără vreun joc amical, apoi un turneu în Antalya, la Kemer (4-18 februarie), cu 5 partide amicale.

Un fost petrolist printre achiziții

La primul antrenament din 2013, desfășurat ieri la Brazi, Fortuna a avut cinci nume noi, cel mai important fotbalist adus, ca CV fiind fundașul central Alin Stoica. Acesta a activat ultima dată la Damila Măciuca, în liga a II-a, el jucând și la Concordia Chiajna, în primul eșalon. Alături de Alin Stoica, fost jucător și la Petrolul, Fortuna i-a mai adus pe Cosmin Munteanu (revenit de la Chimia), Silviu Mureșan (Unirea Alba Iulia), Cătălin Sava (Progresul Cernica) și Cristian Andor (Luceafărul Oradea). La capitolul „despărțiri”, figurează, până acum, Marius Vișan (plecat la CSM Câmpina), Cătălin Vlad (Conpet), Csaba Borbely și Alin Floruț, dar lista mai poate suferi „suplimentări”. „Cine nu se înhamă total la acest obiectiv va pleca” – a avertizat Iordănescu, care a anunțat că mai dorește să transfere un jucător: „atacant, decisiv în fața porții”. 

Grigore 8 ore la muncă!?

Fortuna nu se desparte elegant de Octavian Grigore, care, odată cu numirea lui Iordănescu la cârma echipei, va trece la program de „muncitor”: 8 ore pe zi la dispoziția clubului, pentru a-și încasa salariul. „Dumneavoastră câte ore stați la servici?” a replicat oficialul Fortunei, Virgil Munteanu, la întrebarea despre fostul antrenor… Și secundul lui „Tavi”, Răzvan Vlad este „în aer”, situația antrenorului cu care Fortuna a încheiat turul fiind departe de ceea ce se spunea la începutul mandatului, Grigore fiind „direcționat” spre centrul de pregătire al echipei secunde, de la Nucet.
 

 

Articol scris de Marian DIMA

 

Mihai Andries 14 Jan. 2013, 20:59 Stiri
Pe aceeași temă