Echipele gălățene, exceptând una, se descurcă de minune în acest start al Ligii 3. Oțelul își menține poziția de lider în Seria 1

Echipele gălățene, exceptând una, se descurcă de minune în acest start al Ligii 3.** Oțelul își menține poziția de lider în Seria 1

Etapa a doua din Liga 3 a fost una cu un bilanț foarte bun pentru echipele gălățene, excepție făcând Metalosport, formație care, cel puțin deocamdată, face doar figurație în competiție. Oțelul, Avântul Valea Mărului și Sporting Liești au câștigat, fiecare echipă având câte un jucător care a reușit o „dublă”.

Performera rundei poate fi considerată Avântul Valea Mărului, care a reușit să se impună pe terenul unei formații care era considerată a fi printre pretendentele la promovare, Cetate Rășnov. Echipa vălmăreană a fost condusă din minutul 25 și a reușit să întoarcă scorul în favoarea sa printr-o nouă dublă a lui Andrei Frunză, care a înscris în minutele 45 și 70. Frunză, unul dintre golgheterii Oțelului în sezonul trecut, marcase ambele goluri ale echipei din Valea Mărului și etapa trecută, în fața unei altei pretendente la promovare, AFC Miercurea Ciuc (scor 2-2, acasă, în condițiile unui arbitraj ostil).

Oțelul s-a impus cu 3-1 pe teren propriu, în fața echipei AFC Odorheiu Secuiesc, după un meci decis de Cosmin Stoian (foto). Echipa gălățeană a deschis scorul prin Daniel Gâță (min. 30), a fost egalată în minutul 34 prin Roland Ribarcs și s-a impus în partea a doua prin două goluri reușite de Stoian (min. 63 și 70) din lovituri libere, a doua astfel de reușită a jucătorului care a evoluat și în prima ligă cu Oțelul fiind o execuție superbă, de la 25 de metri în colțul lung.

Și Sporting Liești a făcut un joc foarte, impunându-se pe teren propriu la un scor categoric, 4-0, în fața celor de la CSM Pașcani (Claudiu Zaharia 28, Cătălin Constantin 41, 56, Ionuț Iancu 60).

În schimb, Metalosport, cu foarte mulți juniori în teren, a pierdut acasă cu același scor cu care fusese învinsă de Oțelul în prima rundă, 0-8, de data aceasta cei care au profitat de subțirimea lotului echipei gălățene fiind cei de la CSM Roman.

Rezultatele SERIEI 1, etapa 2:

vineri, 1 septembrie, ora 17:00
Aerostar Bacău – Bucovina Rădăuți     4-1
Ionuț Artenie (4), Tudor Tudorache (29), Răzvan Adăscăliței (64 – pen.), Vasile Mihăieș (74) / Ionel Stoian (16)
sâmbătă, 2 septembrie, ora 17:00
Metalosport Galați – CSM Roman    0-8
Cosmin Țapu (22, 42), Andrei Florea (30), Mădălin Popa (44), Sorin Dutciuc (50), Vasile Chirilescu (55), Marin Marian (60 – pen.), Alexandru Crăciun (87)
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – KSE Târgu Secuiesc    5-0
Pal Kristof (8, 80), Soufiane Jebari (18), Benko Norbert (41), Bajko Barna (61 – pen.)
Olimpic Cetate Râșnov – Avântul Valea Mărului    1-2
Emanuel Popa (25) / Andrei Frunză (45, 70)
Sporting Liești – CSM Pașcani    4-0
Claudiu Zaharia (28), Ionuț Constantinescu (41, 56), Ionuț Iancu (60)
AFC Hărman – CSM Focșani     0-0
sâmbătă, 2 septembrie, ora 19:00
Suporter Club Oțelul Galați – AFC Odorheiu Secuiesc    3-1
Daniel Gâță (30), Cosmin Stoian (63, 77) / Roland Ribarcs (34)
Sănătatea Darabani a stat.    

Fără excepția Metalosport, echipele gălățene stau bine și în clasament după primele două etape. Singurele cu punctaj maxim rămas după doar două runde sunt Oțelul și Sporting Liești, acestea fiind și pe primele locuri în Seria 1, în timp ce Avântul Valea Mărului are 4 puncte și e pe locul 7.

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sonia BACIU (Viața Liberă)

Pe aceeași temă