Echipa lui Nicolae Dică a câștigat fără emoții derbiul argeșean cu CS Mioveni II

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 16:47 Stiri

SCM Pitești a câștigat, vineri după-amiază, la scor de neprezentare, derbiul local cu CS Mioveni II. Echipa pregătită de Nicolae Dică s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Grupul Școlar Colibași, prin golurile marcate de Șerban (2) și Grecu.

Alb-violeții au făcut un joc foarte bun din punct de vedere tactic și au controlat partida de la un capăt la altul. Piteștenii au deschis scorul după un sfert de oră prin Șerban, care l-a învins pe Sima cu un șut în vinclu de la 30 de metri. Două minute mai târziu, echipa pregătită de Nicolae Dică și-a dublat avantajul pe tabelă prin Grecu, care l-a învins pe portarul galben-verzilor cu un șut din interiorul careului. SCM putea face 3-0 după o jumătate de oră de joc, când Panait a scos o lovitură de la 11 metri, care a fost ratată însă de Cotigă.

Alb-violeții au rămas în 10 oameni cu 20 de minute înainte de final, Anghelina încasând două cartonașe galbene în mai puțin de cinci minute, fiind eliminat. Scorul final a fost stabilit de Ionuț Șerban cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar. Mijlocașul grupării din Trivale a trimis o torpilă de la 25 de metri, care s-a oprit în vinclul porții apărate de Sima.

Piteștenii se pregătesc acum de încă un derbi local, cel de marți de la ora 15 de pe propriul teren cu Atletic Bradu, colega de serie. Va fi și un duel al foștilor jucători ai Stelei, Nicolae Dică și Adrian Neaga, care doresc să arate că pot face o carieră frumoasă în meseria de antrenor.

Dică: „Obiectivul este să câștigăm fiecare meci”

Nicolae Dică, antrenor SCM Pitești: „A fost un joc greu. Mă așteptam ca cei de la Mioveni să joace cu ambiție și să dovedească că pot ajunge la echipa mare. Băieții au avut o atitudine bună. Am jucat bine, am avut o posesie bună. Ne-am creat ocazii multe de a marca. Am marcat trei goluri. Băieții merită felicitați. Șerban a avut două execuții frumoase prin șuturi de la 25-30 m. Chiar în această săptămână l-am întrebat când dă și el un șut pe poartă pentru că până acum a dat numai pe lângă poartă. Astăzi a avut două execuții frumoase prin care a reușit să înscrie. Urmează încă un derbiu argeșean, un meci greu cu Bradu care este o echipă bună. Sunt aceste derbiuri în județ. Sunt ambiții mari dar sper ca la ora jocului să reușim să câștigăm. Deocamdată este bine că suntem pe primul loc. Important este să luăm meci cu meci și să le câștigăm pe toate. Obiectivul nostru este același de a promova și sper ca la finalul sezonului să ne bucurăm de îndeplinirea obiectivului”.

Stoica: „SCM Pitești merită primul loc”

Marius Stoica, antrenor CS Mioveni II: „Pot spune că a fost un joc bun chiar dacă am pierdut. Am avut în teren copii născuți în 96, 97 și 98. Suntem obligați să jucăm cu 8 juniori pe toată durata partidei. Mă bucur pentru ei că au încercat să se ridice la nivelul unei echipe foarte bune care este pe primul loc. Jucătorii mei au încercat cât au putut să le facă soarta foarte grea. Am avut ocazii de a deschide scorul. Chiar i-am surprins la fazele fixe. Nu am reușit să marcăm pentru că jucătorii mei sunt tineri și fără experiență competițională. Obiectivul nostru este să scoatem jucători pentru prima echipă dar ne dorim să avem și rezultate bune pentru că dau încredere acestor copii. Eu nu am decât cuvinte de laudă pentru cei de la SCM Pitești și pentru ce reușesc să facă acolo. Au un staff destul de tânăr și ambițios și împreună cu jucătorii merită să fie pe primul loc. Le doresc baftă și să-i văd anul viitor în liga a doua”.   

Șerban: „Am demonstrat că suntem puternici”

Mijlocașul Ionuț Șerban a fost omul meciului cu CS Mioveni II. Fotbalistul de la SCM Pitești a reușit să marcheze două goluri, unul mai frumos ca altul și a contribuit decisiv la câștigarea celor trei puncte puse în joc.

Jucătorul alb-violet a ținut să dedice golurile staff-ului tehnic și suporterilor: „Un meci foarte bun. O victorie muncită. Mă bucur că am reușit să înscriu dar și că am reușit să luăm toate cele trei puncte. Mioveniul este o echipă foarte bună, cu foarte mulți tineri însă noi am demonstrat că suntem o echipă puternică care se bate la promovare și care meci de meci face tot posibilul să cîștige. Golurile marcate le dedic echipei, antrenorilor și suporterilor care ne-au susținut.  Pentru noi urmează meciul cu Bradu, încă un derbi argeșean, un joc tot la fel de greu. Toate echipele când joacă cu noi se motivează foarte bine. Noi trebuie să ne facem treaba și să câștigăm”

CS MIOVENI II – SCM PITEȘTI  0-3
I. Șerban 15′, 88′, Grecu 17′

Sima – Florin Lazăr, Boșneag, Trașcu, Fulga – Iancu, Cioc (Rareș Lazăr 55′), Neacșu, Ivan – Mormolea (Comănescu 84′), Iamandi
Antrenor: Marius Stoica

Dumitrescu – Șandru, Cotigă, Deaconescu, Anghelina – Panait, Șerban, Grecu (Oancea 58′), David (Szecui 84′) – Albu (Cătălin Barbu 88′), Tănasă (Negoiță 74′)
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Ovidiu Oprea; Asistenți: Ștefan Dumitrache și Doru Petre (toți din Ploiești).
Observatori: Daniel Simtion (București), Vasile Blagoe (Turnu Severin).
Cartonașe galbene: Boșneag, Iamandi / Panait, Albu.
Cartonaș roșu: Anghelina (70′)

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 16:47 Stiri
Pe aceeași temă