După ce a reușit eventul la Dolj, Podariul a cules Recolta la Motru!

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 13:05 Stiri

11 goluri, trei bare și un penalti ratat au fost ingredientele meciului de baraj disputat la Motru, între AS Podari și Recolta Dănceu. Inedit a fost și echipamentul echipei mehedințene, care a îmbrăcat tricourile Stelei, rebranduite cu numele „Dănceu” pe piept! Chiar și sigla i-a aparținut campioanei României, doar că era inscripționat „Recolta”, în loc de Steaua!

Campioana de la Mehedinți nu a făcut însă cinste tricourilor și a pierdut la scor de hochei meciul cu Podari, care s-a impus cu 9-2. În minutul 25, la scorul de 2-0, primarul de 55 de ani, Stelian Stăncioiu, care mai ocupă funcțiile de căpitan, antrenor și președinte al Recoltei Dănceu, a părăsit terenul de joc, evitând astfel, din dreptunghiul verde, umilința echipei sale. Formația din satul Dănceu a ratat și un penalti, în startul reprizei secunde, la scorul de 4-1 pentru doljeni. Interesant e și faptul că Recolta a avut în teren doar 3 jucători sub 30 de ani!

Mult mai valoroasă a fost AS Podari, echipă la care a evoluat și fostul atacant de la divizionarele secunde CSM Râmnicu Vâlcea, Dacia Mioveni, Gaz Metan Severin și Alro Slatina, Laurențiu Boroiban. Acesta n-a reușit să și marcheze. Cel mai prolific jucător de pe teren a fost Dorin Preda, care a înscris de patru ori și a dat două pase de gol.

„Sincer, nu mă așteptam la un meci așa ușor. Chiar dacă adversarul a fost unul modest, nu trebuie să luăm din meritele jucătorilor mei. Cred că Podariul promova indiferent de numele adversarului. Doljul are printre cele mai puternice campionate județene din țară”, a spus Victor Naicu, aflat la cea de-a doua promovare consecutivă, după cea reușită vara trecută cu CS Apă Craiova, când a trecut cu 3-2 de Posada Perișani.

Sub denumirea de Gaz Metan, Podariul mai promovase și în 2006, când a trecut de FC Balș, scor 2-1, în prelungiri.
În schimb, din 2006, de la reintroducerea actualului sistem de promovare, Mehedințiul a câștigat o singură dată barajul, în 2010, când CS Termo Severin a trecut de timișenii de la FC Chișoda, scor 2-1

Antrenorul de la Dănceu a refuzat să ofere declarații. Mult mai deschis a fost portarul Cosmin Munteanu, care, în pofida celor 9 goluri primite, a fost printre cei mai buni jucători ai echipei mehedințene. „Nu-mi vine să cred că am ieșit așa șifonați de la baraj, dar aceasta e valoarea dintre Mehedinți și Dolj. Noi nu facem antrenamente zilnice, ca cei de la Podari. Avem în lot jucători care lucrează și venim la fotbal de plăcere. S-a văzut diferența și în pregătirea fizică. Acum nu ne rămâne decât să mergem mai departe. Sâmbătă ne așteaptă finala Cupei României, cu Baia de Aramă, și vrem să demonstrăm că Recolta e cea mai bună din județul Mehedinți”, a spus Munteanu.

Recolta Dănceu – AS Podari 2-9 (1-4)
Jilcu (”30) și Țogoe (”50 – penalty) / Preda (”11, ”23, ”45, ”83), Niță (”40, ”73, ”77), Țenovici (”67 – penalty) și Tâmplaru (”70)

Munteanu – Pavel (”71 M. Calea), Piciorgros, S. Stăncioiu (cpt) (”25 Țogoe), Rapcea – Enea, Mări (”46 Balint), Tăerel (”26 Bâzoi), Chirfot – Jilcu, Negrescu. Antrenor: Stelian Stăncioiu

Barbu – Istudor, Sodoleanu (”77 Telea), Preduț, Mateiță – Țenovici, Crângoiu (”65 Stoica), Pârvan – M. Niță, Preda (cpt) (”84 Dumitrașcu), Boroiban (”61 Tâmplaru). Antrenor: Victor Naicu.

Cartoșaș roșu: Țogoe, minutul 55
Stadion „Minerul, Motru, spectatori 350
Arbitri: Teodor Crăciunescu – Păunescu și Nicolae Dobrică (toți din Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 20 Jun. 2013, 13:05 Stiri
Pe aceeași temă