Dunărea putea să reintre în lupta pentru locul I

Mihai Andries 23 Sep. 2012, 12:32 Stiri

După primele patru etape, Dunărea Călărași a adunat 7 puncte și este pe zero în clasamentul adevărului. Putem spune că echipa este in grafic, dar nu putem trece cu vederea faptul că formatia călărăseană ar fi putut avea, cu mai multă atentie din partea jucătorilor, zece puncte.

La Constanța, în etapa a 4-a disputată vineri 21 septembrie, împotriva celor de la Eolica Baia, Mircea Ștefan a fost locomotiva echipei. Mijlocașul nu doar că a marcat două dintre cele 3 goluri ale formației călărășene, dar a tras echipa după el. Ștefan a jucat exact ceea ce trebuie, arătând că poate mult mai mult decât a oferit în sezonul trecut.

Dunărea ar fi fost la două lungimi de undă de Viitorul Axintele, liderul clasamentului general, și cu un punct deasupra celor de la CSM Focșani, adversarul din etapa următoare. Cu puțină atenție și mai multă concentrare, Dunărea nu ar fi primit gol încă din minutul 6 al partidei cu Baia. Ștefan Ciobanu marchează primul gol al întâlnirii chiar de lângă fundașul călărășean, Viorel Nicolae. La 4 minute de la reluare, Mircea Ștefan, cel mai bun jucător al Dunării din acest joc, restabilește egalitatea și reaprinde flacăra speranței. Victor Petre face 2-1 pentru Dunărea cu o execuție frumoasă din marginea careului de 16 metri însă „vulpea” Ciobanu stabilește scorul la pauză încă din minutul 32, scor 2-2.

În partea secundă s-au dat 3 cartonașe roșii. Meciul a fost destul de tensionat din cauza brogăzii de arbitrii. Fluierașul de centru a ieșit mai mult la interval și a stricat într-un fel partida. În minutul 56 Ștefan Ciobanu își trece echipa în avantaj, iar după două minute, Dunărea ajunge să joace în 10, Bogoș părăsind terenul pentru al doilea galben. Meciul se încinge și mai tare, iar în minutul 65, gazdele rămân fără Țarălungă, eliminat și el la fel ca și adversarul său. Dunărea reușește să egaleze situația pe tabele de marcaj prin Mircea Ștefan în urma unui penalty în minutul 68. Finalul partidei o prinde pe Dunărea în partea adversă de joc, trupa lui Bogatu forțând golul victoriei mai ales că Eolica juca în nouă după eliminarea lui Boritz din minutul 69. Victor Petre și Kanda au trecut pe lângă majorarea rezultatului spre disperarea antrenorului Virgil Bogatu supărat la final că echipa sa a trecut pe lângă o mare oportunitate. Meciul de vineri, 28 septembrie cu CSM Focșani devine decisiv. Dunărea trebuie să câștige pentru a reintra în grafic.

EOLICA – DUNĂ‚REA 3-3 (2-2) Șt. Ciobanu (6, 32, 56) / M. Ștefan (10, 68 pen.), V. Petre (27)

Eolica Dobrogea: C. Popa – Șuta, Țarălungă (eliminat min. 65), Zelea, Oprea – Boritz (eliminat min. 68), Carabela (min. 57 Senin) , Lupu, CIOBANU (min. 86 Sandu), Dragu, Bangheorghe (min. 88 Bănică). Antrenor: Gheorghe Butoiu.

Dunărea Călărași: G. Popa – Câinaru, Bozean, Nicolae, Topor – C. Tudor (46 Kanda), Nicodim (70 M. Condei), Bogoș (eliminat min. 58), V. PETRE – Șerban (min. 66 T. Marian), M. ȘTEFAN.
Antrenor: Virgil Bogatu.

Sursa: Dunărea Călărași

Mihai Andries 23 Sep. 2012, 12:32 Stiri
Pe aceeași temă