Ce a fost și ce-a ajuns! Florin Costea se pregătește cu o echipă de „județ”

Ce a fost și ce-a ajuns!** Florin Costea se pregătește cu o echipă de

Jucător liber de contract, Florin Costea (33 ani) se pregătește în aceste zile cu echipa de „județ” din Vâlcea Viitorul Dăești, unde antrenor este Gabi Mangalagiu. Costea a jucat ultima dată anul trecut pentru ACS Șirineasa (actuala Energeticianul) și așteaptă oferte, pentru a-și continua cariera la nivel profesionist.

Până va semna un nou contract, Florin Costea și fratele său, Mihai, s-au delectat cu fotbal pe teren redus și au participat la Cupa Imnului, competitiție care s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni. Echipa fraților Costea, „Nordicii”, a câștigat turneul după ce a învins în finală, la lovituri de departajare, iar Mihai a fost premiat pentru cel mai frumos gol al turneului.

Ajuns la 33 de ani, Florin Costea, unul dinte jucătorii talentați și promițători ai României, n-a mai reușit să revină în prim-plan după ce s-a despărțit de CFR Cluj, în 2015. Măcinat de accidentări, atacantul care a jucat și în șase meciuri pentru naționala mare a României a sperat în ultimii ani la contracte mari, în țările arabe, însă a ajuns să joace în Liga 2 la CSM Râmnicu Vâlcea și în Liga 3 la ACS Șirineasa, de aceasta din urmă despărțindu-se în iarnă. În cariera sa, Florin Costea a mai evoluat pentru Universitatea Craiova, FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia) și Zakho FC (Irak).

În 2009, pe când evoluat la Universitatea Craiova, Florin Costea era cotat la 4 milioane de euro, cea mai mare atinsă în carieră. După transferul la FCSB a început declinul său.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Pe aceeași temă