Dinamo II rămâne în viață! Satelitul continuă în Liga 3

Mihai Andries 22 Aug. 2013, 18:39 Stiri
Dinamo II rămâne în viață!** Satelitul continuă în Liga 3

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, echipa secundă a „câinilor” nu se mai desființează. Informația a fost confirmată și de președintele executiv al lui Dinamo, Constantin Anghelache, care a precizat, prin intermediul site-ului oficial, că echipa a doua a clubului își va continua activitatea în categoria valorică în care a fost repartizată pentru sezonul competițional 2013-2014.

„Pentru a înlătura toate speculațiile apărute în ultima perioadă în ceea ce privește activitatea echipei FC Dinamo II București, precizăm următoarele:

La data de 15 iulie 2013, echipa FC Dinamo II București a fost înscrisă, conform regulamentului, în Liga a III-a, ținând seama de faptul că la finalul sezonului competițional 2012-2013, pe baza criteriului sportiv, și-a pierdut locul în Liga a II-a.

La aceeași dată, clubul nostru a solicitat Federației Române de Fotbal (FRF) ca, în măsura existenței unor locuri vacante, să le repartizeze echipelor retrogradate, conform articolului 20 din ROAF. Cererea din 15 iulie 2013 a fost reiterată la data de 1 august 2013.

Pe 5 august 2013 a avut loc Adunarea Generală a cluburilor de Liga a II-a și a III-a, când s-au aprobat numărul de locuri din cele două ligi și posibilitatea completării locurilor vacante din rândul echipelor care au retrogradat. Comitetul Executiv al FRF din 14 august 2013 a decis ca în Liga a II-a să nu fie admise echipele care au retrogradat pe baza criteriului sportiv.

Acestea fiind datele concrete ale competițiilor interne (Liga a II-a și Liga a III-a), echipa FC Dinamo II București își va continua activitatea în categoria valorică în care este repartizată pentru sezonul competițional 2013-2014.

Având în vedere cele de mai sus, credem că situatia este clară, iar după aceste precizări vor înceta speculațiile din ultima vreme.” se arată în comunicatul remis de Constantin Anghelache pe site-ul oficial.

Mihai Andries 22 Aug. 2013, 18:39 Stiri
Pe aceeași temă