Dinamo II a condus, dar a căzut după pauză. Puștiul Topală a marcat golul decisiv pentru Unirea Slobozia

Marius ANGHEL 01 Sep. 2015, 14:28 Stiri

Unirea Slobozia a avut cea mai numeroasă asistență la meciurile de pe teren propriu atunci când juca în liga secundă. Susținerea n-a dispărut nici în liga a treia, 800 de spectatori fiind prezenți sâmbăta trecută la primul joc oficial al campaniei de promovare. Și n-au regretat alegerea, meciul fiind unul intens disputat, cu faze la ambele porți și deznodământ amânat până spre final.

Miza pe fotbaliști tineri

Cu șapte jucători sub 21 de ani, echipa pregătită de Florentin Petre a arătat că Dinamo are viitorul asigurat. Ambițioși, arțăgoși și cu un control foarte bun al balonului, puștii lui Dinamo II le-au dat de furcă mai experimentaților adversari și au arătat din primele minute că au venit să-și vândă scump pielea la Slobozia. De partea celalaltă, Unirea Slobozia a început cu patru jucători sub 21 ani, antrenorul Ion Ionescu având o bancă de rezerve cu șase fotbaliști sub 21 de ani, cu toții jucători formați la grupele de copii și juniori ale Clubului Sportiv Municipal Slobozia, politică de întinerire aleasă de conducere pentru sezonul 2015 – 2016.

Cu atâția tineri pe teren s-a jucat într-un ritm alert, prima ocazie clară a gazdelor purtând semnătura lui Teodorescu, care îl driblează pe portar, centrează în fața porții dar tânărul Dudea respinge și reușește să-i sufle în ultimul moment golul juniorului Popescu. Mingea este repusă rapid în joc și este rândul dinamoviștilor să dea emoții, contraatac în mare viteză și portarul Măstăcan respinge în corner mingea șutată de Nistor.

Unirea încearcă să țină mingea în jumătatea adversă, dar mijlocașul Macare este în zi proastă și greșește pase simple, ușurând misiunea adversarilor.

Chiar și așa, tot gazdele trec pe lângă deschiderea scorului, Ibrian fentează doi adversari și șutează din afara careului, Abraham este bătut, dar mingea mușcă din rădăcina barei și iese afară. Și când nimeni nu se mai aștepta, în minutul 44 Dinamo II duce mingea în flancul stâng, centrare ca la carte a lui Zamfir și reluarea simplă din careul mic a lui Nistor trimite mingea în plasă.

Condiția fizică a făcut diferența

Rănită în orgoliu, Unirea Slobozia are nevoie de doar șapte minute de la reluare pentru a egala. Era minutul 52 când Toma aruncă mingea în careu și Ibrian nu ratează ținta cu un șut precis din 7 metri. Peste două minute este rândul lui Toma să tragă din interiorul careului dar Abraham își salvează echipa cu o intervenție ca la handbal.

Scăpată cu bine, Dinamo II are un contraatac în minutul 56, dar Nistor, rămas singur cu portarul, se pierde cu firea și trimite pe lângă. Ratarea avea să-i coste pe dinamoviști patru minute mai târziu când puștiul de 19 ani Sabin Topală, cel mai mărunt jucător de pe teren, reia cu boltă dintre doi fundași și Abraham este surprins prea în față pentru a evita golul.

Depășiți clar din punct de vedere fizic, dinamoviștii pot marca în minutul 70, Văduva îl păcălește pe Măstăcan, ieșit neinspirat, dar este blocat în momentul șutului de alunecarea perfectă a lui Drăguț. Șansă de egalare irosită și de Petre în minutul 82, lovitură cu capul din careul mic dar Măstăcan se intinde și deviază la timp mingea în corner, la ceea ce avea să fie ultima ocazie notabilă a unui meci frumos.

Unirea Slobozia: Măstăcan, Popescu, Lazăr, Hristian, Bucurică, Alexe, Macare, Ibrian, Drăguț, Toma, Teodorescu. Au mai jucat: Topală, Dumitu Gheorghe, Șolcănea, Pârvu. Antrenor: Ion Ionescu.

Dinamo II: Abraham, Corbu, Dudea, Ciobotariu, Zamfir, Krausz, Jugaru, Costache, Manole, Nistor, Văduva. Au ai jucat: Tudorache, Petre. Antrenor: Florentin Petre.

Articol și foto de Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 01 Sep. 2015, 14:28 Stiri
Pe aceeași temă