Derby între favoritele la promovare: ACS „SR” Brașov primește vizita Craiovei lui Mititelu. „Va fi un duel de ambiție, de mare luptă, în care trebuie să fim inteligenți”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2018, 14:20 Stiri
Derby între favoritele la promovare: ACS

Programat în etapa a 2-a din Seria a 3-a a Ligii 3, derby-ul dintre ACS SR Brașov și U Craiova 1948 SA se va disputa sâmbătă, de la ora 17:00, pe Stadionul Tineretului. Cele două echipe au ca obiectiv promovarea în Liga 2.

În prima etapă a sezonului, ambele formații au câștigat meciurile disputate pe teren propriu, astfel că înaintea acestui joc direct cele două echipe se află la egalitate de puncte, oltenii lui Mititelu având avantajul unui golaveraj superior. În loturile ambelor cluburi sunt jucători experimentați, care au jucat și în Liga 1: Răduțoiu, Răzvan Damian, Poverlovici, Boția, Strătilă, Burlacu, Leonte, respectiv Dănănae, Dina, Ciucă sau Florin Costea, astfel că spectacolul este asigurat.

400 de olteni dau năvală la Brașov

Și în tribune se anunță o atmoferă de zile mari, mai ales că interesul suporterilor pentru acest joc este uriaș. Fanii brașoveni s-au mobilizat în ultimele zile și au demarat o amplă campanie de promovare pe rețelele de socializare, dar și prin mai multe afișe. De cealaltă parte, oltenii au anunțat că vor deplasa circa 400 de superteri la Brașov.

Vineri după-amiaza, stegarii vor intra în cantonament la Tărlungeni. Singurul jucător indisponibil din tabăra Brașovului pentru acest joc este mojlocașul Sorin Strătilă, care își va ispăși ultima etapă de supendare.

Stîngă: „Va fi un duel de mare luptă”

Antrenorul Florin Stîngă spune că derby-ul de sâmbătă este unul de tradiție și că jucătorii își pot demonstra valorea în astfel de meciuri cu miză.

„Suntem în fața unui duel de tradiție al fotbalului românesc. Un astfel de meci este o bucurie atât pentru suporteri, cât și pentru jucători. Personal, mi-aș dori să avem multe astfel de meciuri, cu miză, cu încărcătură, cu presiune. Va fi un duel de ambiție, de mare luptă, în care trebuie să fim inteligenți și să ne adjudecăm victoria. Craiova este o echipă cu jucători cu experiență în Liga 1, dar și cu tineri dornici de afirmare. Am pregătit cu atenție acest meci, am văzut o altă atitudine la jucători, în special la cei tineri, după discuțiile pe care le-am avut cu ei. Mă bucur că au înțeles ce îmi doresc de la ei și sper să arate pe teren acest lucru. Sunt conștient că acest meci are o încărcătură aparte. Orice joc cu Craiova are ceva special, am trăit-o și eu când eram fotbalist la FC Brașov. Mai ales că într-un duel cu Craiova am dat și primul gol în Liga 1, dar și o pasă de gol pentru Surdu”, a declarat, citat de Monitorul Expres, antrenorul Florin Stîngă.

Jucătorul meciului cu FC Pucioasa, Vlad Boția, se așteaptă la un joc de care pe care cu oltenii. „Mă bucur că, împreună cu colegii mei, am reușit să câștigăm meciul cu Pucioasa. A fost un meci greu, primul acasă în Liga 3, mulți spectatori… Pentru noi era foarte important să câștigăm cele trei puncte. Golul marcat cu Pucioasa îmi dă încredere. Așteptăm cât mai multă lume la stadion la meciul cu Craiova. Este presiune la astfel de meciuri, dar sperăm că împreună cu fanii noștri să ne impunem jocul și să câștigăm”, a spus Boția.

Portarul Adi Popa, cel care a avut o prestație bună în meciul din prima etapă spune că a prins încredere și speră să aibă o evoluție la înălțime și în meciul cu Craiova. „Am prins încredere, după meciul câștigat cu Pucioasa. Așteptăm fanii în număr cât mai mare la stadion și eu cred că împreună vom face un meci mare. De când eram copil visam să ajung la această echipă și să joc în astfel de meciuri cum este cel cu Craiova”, a spus Popa.

Programul etapei a 2-a a Seriei a 3-a:

vineri, 31 August, ora 18:00
U Craiova 1948 CS 2 – Unirea Bascov
AFC Hermannstadt 2 – Flacăra Horezu
Flacăra Moreni – Turris Oltul Turnu Măgurele
Atletic Bradu – FC Voluntari 2

sâmbătă, 1 septembrie, ora 17:00
FC Pucioasa – ACSO Filiași
Sporting Roșiori – AFC Astra 2
Viitorul Domnești – AFCM Alexandria
ACS SR Municipal Brașov – U Craiova 1948 SA

VEZI clasamentul Seriei a 3-a a Ligii 3

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Mihai Cucu / SR Brașov

Marius ANGHEL 31 Aug. 2018, 14:20 Stiri
Pe aceeași temă