Demisia lui Măstăcăneanu și retrogradarea satelitului din Liga a 3-a, ingredientele unui final de sezon de coșmar la Ceahlăul

Marius ANGHEL 30 May. 2015, 10:44 Stiri
Demisia lui Măstăcăneanu și retrogradarea satelitului din Liga a 3-a,** ingredientele unui final de sezon de coșmar la Ceahlăul

Retrogradarea Ceahlăului din prima ligă, urmată de demisia președintelui Consiliului de Administrație Viorel Măstăcăneanu și contraperformanța satelitului care a părăsit vineri și Liga a 3-a după (1-2 acasă cu Bucovina Rădăuți) anunță o vară fierbinte la Piatra Neamț.

Soarta grupării de sub Pietricica se hotârăște în aceste zile la București unde acționarul majoritar Angelo Massone caută colaboratori și soluții pe care le va prezenta în scurt timp opiniei publice, italianul fiind tentat se pare să rămână la Ceahlăul și în Liga a 2-a.

„Mi se pare corect ca cei ce dețin majoritatea să conducă, să aducă bani și să-i gestioneze. Cererea domnului Massone se suprapune peste voința mea. Dânsul este în București și caută colaboratori și soluții pe care le va expune în cel mai scurt timp, pentru că am înțeles că va rămâne alături de echipă și în Liga a II-a”, a anunțat Viorel Măstăcăneanu.

Ceahlăul nu a urmat moda insolvenței practicată de o serie de formații din Liga 1 aflată în situații similare financiar, optimismul exagerat clamat de investitorul italian la momentul preluării pachetului majoritar de acțiuni în ianuarie neavând din păcate pentru Ceahlăul acoperire și în rezultate.

„Cine știe? Poate că era mai bine. Prima discuție a fost să intrăm în insolvență, apoi am hotărât să nu intrăm pentru că domnul Massone a crezut, împreună cu noi, că vom redresa și vom putea să jucăm în cupele europene”, a încheiat fostul președinte Măstăcăneanu.

Acționarul majoritar Angelo Massone este așteptat în zilele următoare la Piatra Neamț pentru a anunța numele antrenorului principal, ce soluții s-au găsit pentru completarea lotului, precum și numele noului șef al CA.

Pentru noul sezon de Liga a 2-a trebuie ținut cont de faptul că, potrivit regulamentului, în lot trebuie să se regăsească cel puțin opt jucători români (patru formați în România și patru în propria pepinieră, iar din aceștia doi tineri sub 19 ani trebuie să joace tot meciul). Delicată este și situația stranierilor care nu pot proveni decât din țări membre UE.

Până în jurul datei de 20 iunie FRF va face cunoscut și câte echipe vor fi în Liga a 2-a și ce sistem competițional va fi viabil în funcție de numărul de echipe participante (este posibil ca în această vară o serie de echipe din eșalonul doi să nu poată să se înscrie în noul sezon din motive financiare).

Așa cum a anunțat anterior într-un comunicat Angelo Massone își propune promovarea cu Ceahlăul în Liga 1 în vara lui 2016.

Articol scris de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 30 May. 2015, 10:44 Stiri
Pe aceeași temă