Delta Dobrogea a dat lovitura la Călărași

Marius ANGHEL 20 Sep. 2014, 16:58 Stiri
Delta Dobrogea** a dat lovitura la Călărași

După o înfrângere usturătoare la Juventus și un semieșec acasă cu Metaloglobus, Delta Dobrogea a dat lovitura în deplasare la Călărași, scor 2-1, împotriva unei echipe ce câștigase toate meciurile din campionat!

Cu o așezare „scurtă” în teren, tulcenii au profitat de relaxarea psihică a gazdelor, trăgând un semnal de alarmă încă din minutul doi, când Georgian Butoi a șutat în bară. Gazdele nu s-au trezit și, în minutul 27, același incisiv Butoi a pătruns în viteză în careu, în stilul caracteristic, și a șutat plasat la colțul lung, învingându-l pe portarul gazdelor, Popa.

Și după gol tulcenii au dominat jocul la mijloc, împiedicând acțiunile ofensive ale gazdelor, astfel încât primul șut spre poarta lui Olaru a venit abia în minutul 44 prin Popescu!

Totuși, cum se întâmplă în fotbal, la prima ocazie serioasă, după pauză, în minutul 47, atenție, la primul corner al gazdelor, o echipă ce în primele trei etape avea un golaveraj de 10-1, executa Șerban, apărarea respinge, mingea ajunge la același Serban care recentrează și Mihai Popescu reușește să trimită plasat cu capul peste portarul Olaru.

Peste doar zece minute gazdele cedează din nou, după o lovitură liberă de la 25 de metri trimisă în careul mic, acolo unde fundașul călărășean Marian Popescu și portarul Popa oferă o fază demnă de cascadorii râsului, fundașul reușind să se ciocnească de colegul său din poartă și să devieze balonul în propria poarta!

După golul primit, Dunărea a cedat psihic și nu a mai avut faze periculoase, tulcenii mulțumindu-se să închidă jocul. Pe final fundașul gazdelor Bumbac a fost eliminat direct pentru comportament nesportiv, după ce l-a scuipat pe tulceanul Filip.

„Am fost echipă mai bine așezată în teren, jucătorii și-au îndeplinit bine sarcinile de joc, cred că echipa gazda nu se aștepta la o replică atât de bună, sincer nu m-a impresionat Dunărea. Sper ca încet încet să ne adaptăm la ce se joacă în Liga treia, am spus că avem timp pentru a lega echipa, sper să facem in continuare jocuri la fel de bune și rezultatele vor veni” a declarat președintele clubului Delta Dobrogea, Florentin Manolache.

Etapa viitoare Delta Dobrogea va întâlni pe teren propriu,pe 27 septembri, echipa Viitorul Axintele, una dintre cele mai puternice echipe din serie.

Dunărea Călărași: Popa – Tenea, M. Popescu, Bumbac, Boțea, Randa, S. Popescu, Petre, V. Andrei (Matei), Șerban (Gheorghe), Ștefan (Stanciu).
Antrenor: Ion Ruta

Delta Dobrogea: Olaru – Dogaru, Nitor, Filip, Miron – Crețu, Amet, Bacanov, Chebac (Dragu, Avram) – Chelaru (Lisandru), Butoi.
Antrenori: Constantin Gache, Daniel Iftodi.

Sursa: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 20 Sep. 2014, 16:58 Stiri
Pe aceeași temă