Cutremur la Călărași! Sima l-a demis pe antrenor și vinde echipa fanion

08 Dec. 2011, 11:29 Stiri

Tensiune maximă la Dunărea înainte de despărțirea din pauza de iarnă dintre conducerea clubului și jucătorii echipei.

Mai mulți fotbaliști călărășeni n-au vrut să plece acasă la finalul turului, pe motiv că nu și-au primit salariile și au vrut să stea de vorbă cu președintele clubului, Constantin Sima, iar de aici a început scandalul. Câțiva jucători au fost aproape să-l linșeze pe președintele care a dus Dunărea pe un loc retrogradabil. Situația conflictuală a luat sfârșit în momentul în care antrenorul Valeriu Petrescu a intervenit.

De supărare, Sima i-a dat pe toți afară, trecând peste decizia Consiliului Director (CD) al AFC Dunărea 2005 Călărași, iar situația actuală a formației este dezastruoasă. Sima încearcă în aceste zile să vândă echipa municipalității fără acordul vreunui membru din cadrul CD al clubului de pe malul Borcei.

„Nu ne-am primit banii”

Nici tehnicianul formației, Valeriu Petrescu, nu a scăpat de „mânia” lui Sima. Președintele l-a dat afară fără a obține hotărârea definitivă a Consiliului Director. Pe lângă acest aspect, Sima a „decimat” aproape întreg lotul, și așa destul de slab după prima parte a campionatului.

„Nu ne mai înțelegem cu el. Nu vrea să ne asculte deloc și pe noi. Nu ne-am primit banii, iar mulți fotbaliști vor să plece de la această echipă pentru că nu suntem respectați. Ne-am cerut drepturile și ne-a spus că nu merităm nimic. Nu mai rămân la această echipă”, ne-a declarat un jucător care a ținut să-și păstreze anonimatul.

Pentru simplul fapt că a refuzat să le dea banii, mai mulți fotbaliști nu se vor mai afla la startul returului. Lotul călărășenilor este mai sărac acum fără jucători de bază cum ar fi portarul Cristian Mitrea, Bogoș sau Stoica. Surse din cadrul clubului au afirmat faptul că portarul Cristian Mitrea ar fi sărit să-l bată pe președintele Constantin Sima, însă fostul jucător al Dunării infirmă acuzele apărute. „Nu este adevărat. A fost doar o discuție mai aprinsă și nimic mai mult. Mi-a spus că nu mai are bani și atunci am spus că vreau să plec. Am căzut de comun acord, am renunțat la banii de pe ultimele două luni și am plecat”, a spus Mitrea.

Tras la răspundere de membrii CD

Cele întâmplate săptămâna trecută la clubul de pe malul Borcei au ajuns și pe la urechile celor care fac parte din Consiliul Director. În primul rând, reprezentantul Consiliului Județean Călărași, Dan Drăgulin, a luat primele măsuri. Membru în CD, Drăgulin i-a cerut lui Constantin Sima situația actuală la zi a fondurilor cheltuite de clubul călărășean pe perioada turului 2011-2012. Pentru simplul fapt că acest club este susținut din bani publici, ai primăriei și ai Consiliului Județean Călărași, Sima trebuie neapărat să răspundă solicitărilor. Pe lângă acest aspect, i s-a cerut lui Sima să renunțe la ideea de a-l aduce pe Petre Gigiu în locul lui Petrescu. De altfel, membrii CD nu au fost de acord cu destituirea lui Petrescu și îl vor sancționa pe Sima pentru deciziile pe care le-a luat fără a cere acordul CD. Mai mult, Sima a încercat să vândă acțiunile unui club care aparține municipalității fără a se consulta măcar cu vreun membru al CD. Acesta a dat mai multe anunțuri prin ziarele locale în care le cedează așa-zișilor cumpărători o parte din acțiunile clubului, lotul echipei, sigla și terenul de joc, de parcă acestea aparțin trupei sale din liga județeană pe care o patronează, CS Budești.

Reconstrucția la ceea ce a stricat

Membrii Consiliului Director ar trebui să ia măsuri urgente dacă mai vor ca acest oraș să mai fie reprezentat la nivelul Ligii 3 de o echipă de fotbal. În momentul de față, lotul formației călărășene este distrus, la fel ca și complexul din incinta stadionului. La capitolul juniori, pepiniera clubului este inexistentă. Sima se laudă cu gardurile și piste de atletism, cu patinoarul mutat dintr-o parte în alta, însă toate acestea au fost lucrări executate de primărie. Oficialul călărășean a întrecut orice limită și se laudă prin presă că la „Dunărea a început o reconstrucție”. Care reconstrucție, dacă Dunărea a ajuns la retrogradare? Situația actuală în care a ajuns acest club se vede în clasamentul Seriei a II-a. Constantin Sima se poate „preaslăvi” în orice gazetă, însă rezultatele catastrofale care au dus echipa la retrogradare îi dau peste cap orice afirmație elogioasă. De asemenea, membrii Consiliului Director vor să facă o analiză cât mai clară pentru a salva clubul de la dezastru și să înceapă întra-devăr o reconstrucție după „cutremurul” devastator produs de Constantin Sima.

Sursa: sportcalarasean.ro

08 Dec. 2011, 11:29 Stiri
Pe aceeași temă