Culoar pentru Oțelul către Liga 2? Surse: Gloria Buzău și Miercurea Ciuc, mutate în alte serii de FRF. Gălățenii vor avea însă și alți adversari dificili de trecut pentru a promova

Culoar pentru Oțelul către Liga 2?** Surse: Gloria Buzău și Miercurea Ciuc, mutate în alte serii de FRF. Gălățenii vor avea însă și alți adversari dificili de trecut pentru a promova

Dacă la sfârșitul săptămâni trecute toate informațiile dinspre FRF anunțau un adversar foarte puternic pentru SC Oțelul în lupta pentru promovare din Liga a 3-a, pe SCM Gloria Buzău, acum situația s-a schimbat.

Mai multe surse, foarte bine informate, ne spuneau spre sfârșitul săptămânii trecute că cele trei echipe buzoiene din Liga a 3-a vor fi repartizate în serie cu Oțelul. Această variantă nu suna bine deloc pentru gălățeni, pentru că SCM Gloria Buzău are și ea ca țintă urcarea imediată în Liga a 2-a, având o susținere foarte puternică de la autoritățile locale, iar faptul că Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, este buzoian…

Una dintre confirmările acestei variante a venit din partea lui Liviu Ciubotariu, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați. „Din ce știu eu, se va schimba și componența seriilor. Vor veni în Seria I, cea a Oțelului, echipele din Buzău, Metalul, CSM Râmnicu Sărat și noua echipă SCM Gloria Buzău, care este echipa orașului, județului, susținută fantastic acolo”, spunea Ciubotariu, la emisiunea Lider Sportiv, de la Pro FM Lider FM.

Este foarte posibil ca mutările din conducere și felul în care se derulează campania de transferuri de la Oțelul să-i fi speriat pe influenții susținători ai SCM Gloria Buzău, pentru că, ieri, sursele noastre, inclusiv din zona fotbalului buzoian, ne informau că situația s-a schimbat. „SCM Gloria Buzău va fi în Seria a II-a, iar Ciucul rămâne ca și mutată în Seria a V-a. Cu Oțelul în serie este foarte posibil să fie o singură echipă din Buzău, Metalul”, ne spunea una din aceste surse.

Ca noutate, pe lângă „plecarea” celor din Miercurea Ciuc din Seria I, ar fi echipele satelit ale cluburilor din prima ligă, FC Botoșani și Politehnica Iași, care au depus cereri de înscriere în Liga a 3-a. Același lucru l-a făcut și CSM Pașcani, deși retrogradată din al treilea eșalon la finalul sezonului precedente, sperând că vor rămâne locruri libere prin anumite retrageri.

Astfel, foarte probabil, Oțelul va fi într-o serie cu 16 echipe, alături de: Știința Miroslava, Foresta Suceava (ambele retrogradate din Liga a 2-a), CSM Roman, Bucovina Rădăuți, AFC Hărman, Sporting Liești, Olimpic Cetate Râșnov, CSM Focșani, Sănătatea Dărăbani, CSM Pașcani sau Metalul Buzău, nou-promovatele AS SR Brașov, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni, plus FC Botoșani II și Politehnica Iași II.

Campionatul Ligii a 3-a va începe pe 24 august. Termenul limită pentru înscrierea în noul sezon a expirat tocmai pe 15 iulie, însă FRF nu a făcut nici până acum publice numele echipelor care au solicitat să joace în campionat și nici componența celor cinci serii.

Scapă de două echipe grele, dar tot are o serie dificilă

Sezonul trecut, SC Oțelul Galați a ratat promovarea în dauna Aerostarului Bacău. În fața gălățenilor s-a situat și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, pe care acum FRF o mută în Seria a V-a, din care a mai făcut parte în urmă cu trei sezoane, pentru a avea un parcurs mai ușor către Liga 2, acolo unde se chinuie să promoveze de două ediții de campionat.

Chiar dacă acum poate scăpa de Csikszereda și SCM Gloria Buzău, SC Oțelul tot va avea un sezon greu pentru a reuși promovarea în Liga 2. Miroslava, Foresta, AS SR Brașov și CSM Ceahlăul își doresc, deasemenea, să acceadă în eșalonul secund.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: fb SC Oțelul Galați

Pe aceeași temă