Cu un buget de Liga 3, Saelele merge cu voință spre promovare. Campioana Teleormanului a luat o opțiune serioasă la baraj după ce s-a impus cu 4-2 la Strehaia

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 18 Jun. 2017, 14:58 Stiri

Reprezentanta Mehedințiului, CS Strehaia, și-a compromis șansele de promovare după ce a fost învinsă, sâmbătă seară, cu 4-2 în manșa-tur a barajului pentru accederea în Liga a 3-a de Voința Saelele, campioana județului Teleorman. Deși avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a mai spera înaintea meciului-retur, de la Saelele, echipa antrenată de Mircea Danciu n-a reușit să obțină pe propriul teren nici măcar un rezultat de egalitate.

Reprezentanta Teleormanului s-a impus cu scorul de 4-2 și e favorită certă la accedera în Liga a 3-a.

La Strehaia, Voința Saelele a deschis scorul încă din minutul 8, prin Turcin, care a profitat de indecizia fundașilor mehedințeni și a trimis balonul pe lângă portarul Dinicică. Oaspeții au mai avut două ocazii importante de a se desprinde, însă portarul strehăian a respins în corner șuturile lui Roman (14) și Scumpu (31). În finalul primei reprize, Topală a reaprins speranțele oltenilor, după ce l-a lobat pe portarul Oprea și astfel a reușit egalarea. După pauză, Voința Săelele a rezolvat problema victoriei în doar două minute, prin Roman (67) și Sindie (69), care au marcat de fiecare dată cu capul, după ce balonul a ricoșat din transversală. Pontu a redus din diferență în minutul 72, cu un șut din 14 metri, dar rezultatul final l-a stabilit Roman, în minutul 78.

Așadar, Voința Săelele s-a impus cu 4-2, iar CS Strehaia a rămas cu satisfacția câștigării campionatului județean, după o pauză de 27 de ani, dar și cu faptul că, în precedentele în două sezoane, campioana de la Mehedinți, CS Pandurii Cerneți ,a pierdut meciurile de baraj de pe propriul teren mult mai drastic, scor 0-8 cu CSU II Craiova, în 2015, respectiv 1-6 cu CSM Școlar Reșița, în 2016.  

„A fost un meci de baraj cu o tensiune aparte. Am întâlnit o echipă bine pregătită și cu o dorință de promovare mai mare decât a noastră. Deși jucătorii mei nu au experiență pentru acest nivel, eu zic că ne-am prezentat onorabil și nu am făcut județul de râs. Noi avem un lot format doar din localnici, iar satisfacția noastră a fost că am reușit să readucem titlul județean la Strehaia, după o pauză de 27 de ani. Ne vom juca șansa și la meciul-retur, de unde sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv, chiar dacă nu vom reuși să promovăm. E greu să ne comparăm cu cei din Teleorman”, a spus antrenorul echipei din Strehaia, Mircea Danciu.

În Liga a 4-a, AFC Voința Saelele a avut un buget de peste 500.000 de lei, iar toți jucătorii, unii dintre ei aduși și din alte județe, sunt angajați la club cu salarii cuprinse între 1000-1500 lei. Bugetul echipei din Strehaia este de 20 de ori mai mic, iar componenții lotului joacă de plăcere, fără să fie remunerați.

Antrenorul Voinței: „Am făcut un pas mare, dar vom trata meciul retur cu mare atenție”

Alexandru Gheorghe, antrenorul echipei campioane în județul Teleorman, spune că este foarte mulțumit de evoluția jucătorilor săi, însă avertizează că promovarea încă nu este decisă.

„A fost un meci cu o încărcătură mare, pentru că este miza barajului, condițiile au fost foarte grele. Am jucat pe un teren denivelat, tare, cu multe brazde. Principalul adversar a fost terenul și am încercat să ne adaptăm. Pentru majoritatea jucătorilor este prima experiență la baraj, am marcat repede gol, am dominat jocul de la un capăt la altul în prima repriză. Ei au marcat la prima lor fază de poartă, contrar cursului jocului. După pauză am făcut o schimbare inspirată, când a intrat Marioara în locul lui Miu, și am reînceput jocul bine de tot. Scorul putea fi mult mai mare. Ei au fost o echipă motivată. Arbitrajul a fost foarte slab, trebuia să ne dea două lovituri de pedeapsă. Echipa a răspuns foarte bine după jocul din cupă, care a fost ca un duș rece. M-au impresionat jucătorii mei, iar scorul e mincinos. Adversarii m-au surprins ca și atitudine. Știam că pe benzi sunt fotbaliști cu viteză. Au fost impulsionați de spectatori și au cunoscut terenul. Calificarea se va face sâmbătă la finalul meciului. Am făcut un pas mare, dar vom trata meciul cu mare atenție. Din păcate Miu și Scumpu au ieșit accidentați și trebuie să-i recuperăm. Vom intra în cantonament cu o zi înainte și vom face antrenamente. Sperăm să aprecize lumea care este echipa mai bună”, a spus, pentru Teresport.ro, Gheorghe.

CS Strehaia – Voința Saelele 2-4
Claudiu Topală 42′, Costel Pontu 72′ / Cosmin Turcin 8′, Andrei Roman 67′, 78′, Daniel Sindie 69′

Dinicică – M. Gomoi, Dobrscu (cpt.), C. Gomoi (Șișu 65), Tiribentea (Istodor 46) – Ad. Balaci (I. Vîrșog 75), Al. Balaci, Topală, M. Vîrșog – Mătușoiu (Pontu 41), Tița
Antrenor: Mircea Danciu

Oprea – Voicu, Ghebaură, Sălcianu, Pantelimon – Roman, Scumpu (Mitran 81), Mitrea (cpt.), Miu (Mărioara 46) – Turcin (Marinescu 84), Sindie (Kawagoe 75)
Antrenor: Alexandru Gheorghe

Stadion: Orășenesc (Strehaia – Mehedinți); Spectatori: 400; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova – Dolj); Asistenți: Marian Truță (Băbeni – Vâlcea) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Observatori: Cornel Corocan (Reșița – Caraș Severin) și Emanoil Popescu (Târgu Jiu – Gorj).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 18 Jun. 2017, 14:58 Stiri
Pe aceeași temă