Cu 1.500 de spectatori în jurul terenului, campioanele din Vâlcea și Olt au fost egale în mocirlă, la Dăești. Promovarea în Liga 3 se decide în retur

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 14:17 Stiri

În manșa tur a barajului de promovare în Liga a 3-a, sâmbătă, la Dăești, în județul Vâlcea, campioana Viitorul Dăești a remizat, scor 0-0, în disputa cu AS Milcov, campioana Ligii a 4-a a județului Olt.

Ploaia torențială căzută cu trei ore înaintea jocului a încurcat total planurile gazdelor, care, în săptămâna premergătoare partidei, au și mărit suprafața de joc cu câțiva metri. Deși baza sportivă de la Dăești are doar patru ani de la inaugurare, terenul devine impracticabil atunci când plouă, fapt care denotă că are mari probleme cu drenajul. Oficialii Dăeștiului au cerut chiar mutarea jocului pe stadionul „Hidro”, dar oaspeții au refuzat. Până la urmă, gazdele au adus o vidanjă și două motopompe și, până la ora jocului, gazonul a fost ceva mai acceptabil.

„Nu am văzut asemenea ploaie în 15 ani de când sunt în localitatea Dăești. A fost mult ghinion, aranjasem foarte bine terenul, a fost ploaia asta, apoi penalty ratat și multe ocazii. Jucătorii îmi ceruseră mărirea terenului de mult timp, acum am reușit. Ne dorim promovarea, avem acordul Consiliului Local, avem și doi sponsori care să vină lângă noi. Mai trebuie să câștigăm returul”, a spus după joc edilul localității, George Popolan.

Peste 1.500 de spectatori au înconjurat baza sportivă de la Fedeleșoiu, comuna de pe malul Oltului fiind practic blocată de publicul numeros care s-a îngrămădit fie în micuța tribună, fie în jurul gardului.  

Fundașul Dăeștiului, Lari Nicolaescu, a ratat prima șansă mare în minutul 31, când, după un corner, a trimis cu capul puțin peste poarta adversă. Replica oaspeților a venit în minutul 38, când Amza a șutat bine, dar mingea a lovit bara porții apărată de veteranul Țețe Vlădoi. De altfel, a fost singura ocazie mare a celor de la Milcov în acest meci. Apoi, în minutul 42, vâlcenii obțin un penalty, dar Fistogeanu trimite mingea în bara porții celor de la Milcov!

Jocul a fost echilibrat și în prima parte a părții secunde, când terenul noroios a anihilat încercările de construcție a celor două echipe. Ultimul sfert de oră a aparținut complet Dăeștiului, care a ratat câteva ocazii mari prin Pușcatu și Filipoiu. S-a încheiat astfel 0-0, iar echipa care va promova în Liga a 3-a se va decide în returul de la Milcov.

Țețe Vlădoi: „Meritam să câștigăm”

Portarul echipei Viitorul Dăești, Marius Vlădoi (46 de ani), crede că echipa sa merita victoria în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a. „După aspectul jocului, cred că meritam să câștigăm, am dominat meciul în mare parte. A fost și un teren greu, suprafața ne-a dezavantajat, am avut și un penalty ratat… Lucrul pozitiv este că nu am primit gol acasă. Mai avem o săptămână de pus la punct, acum cunoaștem bine echipa adversă, sperăm să scoatem un rezultat bun la Slatina. Sper să ne adaptăm la sinteticul de la Slatina, noi am jucat numai pe iarbă. Dar, ne-am adaptat destul de bine și la terenul mocirlos, dacă noi ne vedem de joc și evoluăm la valoarea noastră, putem accede în Liga a 3-a”, a declarat Marius Vlădoi.

Ionuț Tache: „Scopul a fost să nu primim gol”

Tehnicianul celor de la Milcov, Ionuț Tache, a fost mulțumit de rezultatul de la Dăești și speră ca echipa sa să fructifice avantajul terenului sintetic pe care evoluează. „Jucătorii au respectat sarcinile tactice, nu am primit gol, probabil dacă terenul era bun, jocul era mult mai spectaculos. S-a terminat o primă repriză, urmează a doua, la Slatina, unde sperăm să ieșim câștigători. Putea să se termine 1-0, 1-1, dar terenul nu ne-a permis să facem un joc spectaculos. Scopul  a fost să nu primim gol, nu sunt dezamăgit, după acest scor,  nu există nicio favorită pentru retur. Probail vom fi avantajați de terenul sintetic de la Slatina, noi am jucat acolo toate meciurile”, a declarat Ionuț Tache.

Viitorul Dăești – AS Milcov 0-0
Stadion: Fedeleșoiu (Dăești); Spectatori: 1.500.

Dăești: Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, B. Preda, Fistogeanu – Cozma, Filipoiu (M. Vlad 84′), Schinteie, Naciu – Simion, Neacșu (Pușcatu 72′)
Antrenor: Cosmin Ursu

Milcov: Turianu – Burcea (M. Ion 87′), Căpraru, Preda, Ciurea, Tudor, Precup, Ioniță, Iordache, Fl. Marin (Cr. Niculescu 88′), Amza
Antrenor: Ionuț Tache

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Gabriel Ion Cătană (Târgoviște – Dâmbovița); Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești – Argeș) și Marian Cătănescu (Craiova – Dolj).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Simona Ciocioană

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 14:17 Stiri
Pe aceeași temă