CSM Reșița a rămas fără președinte după startul slab de campionat! Viorel Lolea a demisionat: „Aceste presiuni nu fac bine clubului”. Liderul galeriei, angajat al echipei, în spate?

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 18:18 Stiri
CSM Reșița a rămas fără președinte după startul slab de campionat!** Viorel Lolea a demisionat:

Principala favorită la promovare din Seria a 4-a a Ligii 3 a rămas fără președinte și director administrativ chiar în ziua în care avea meci la CSM Lugoj. După un start slab de sezon al Școlarului Reșița, cu doar un punct acumulat în primele două etape, dar și alte tensiuni în cadrul clubului, pornite inclusiv dinspre liderul galeriei, Marcel Gușcă, care e inclusiv angajat la echipă, Viorel Lolea și Nicolae Belcea au demisionat.

Lolea, care a așteptat ca lotul de jucători să plece în deplasarea de la Lugoj, a convocat apoi presa pentru a organiza o conferință în care să-și anunțe public demisia. Conducător al clubului reșițean de doi ani și jumătate, interval în care echipa a avut obiectiv promovarea, însă a ratat-o de fiecare dată, și-a motivat decizia de faptul că tensiunile afectează evoluția echipei și pun în pericol îndeplinirea obiectivului. Alături de Lolea, de la CSM Școlar a plecat și directorul administrativ Belcea.

În startul conferinței în care și-a anunțat demisia, Viorel Lolea și-a început discursul cu prezentarea unui bilanț al activității sale de când a preluat conducerea clubului, apoi a vorbit despre prima echipă.

„Legat de echipa mare, aș dori să spun că în primul an în Liga a 3-a am ratat promovarea la un singur punct, în condițiile în care noi am venit la conducerea clubului foarte târziu, cu doar o săptămână înainte să înceapă campionatul. La acea vreme, am făcut tot posibiliul ca antrenorii să aibă cei mai buni jucători la dispoziție și cele mai bune condiții de pregătire. A fost adus și Dorinel Munteanu ca să ne ajute cu experiența lui, dar, din păcate, am pierdut promovarea în ultima etapă. În cel de-al doilea an de Liga a 3-a, am avut ocazia să lucrăm cu cei mai buni antrenori disponibili la acea dată, și aici mă refer la Daniel Oprița, Martin Tudor și Fane Nofitovici. Am avut un lot de jucători foarte valoros, dar, din păcate, am întâlnit un colos în lumea fotbalului din Liga a 3-a. Este vorba de ACS Șirineasa, care a avut și are un patron foarte ambițios și foarte potent financiar. În oricare altă serie dacă am fi evoluat, am fi promovat fără probleme. Nu este doar părerea noastră, este părerea specialiștilor”, a spus, citat de Caraș Online, Lolea.

Apoi a vorbit despre presiunile făcute asupra echipei și despre criticile care i-au fost aduce în ultima perioadă. Chiar dacă nu spune asta, o parte dintre aceste presiuni vin chiar de la oameni din cadrul clubului, care se dau mari suporteri ai echipei. Sursele Liga2.ro spun că este vorba inclusiv de liderul galeriei, Marcel Gușcă, un personaj controversat, care s-a orientat acolo unde a avut personal de câștigat, a practicat șantajul inclusiv asupra fostului primar al orașului și a reușit să obțină angajarea la CSM Școlar. A sa, dar și a fiului său, Silviu Gușcă, un fost condamnat pentru consum și trafic de droguri, care acum practică ore de muncă în folosul comunității la stadio și are contract de prestări servicii cu echipa de Liga 3.

„În ultima perioadă cu toții am asistat la expuneri publice vehemente împotriva clubului, din partea unora cu mai mult sau mai puțin interes în zona fotbalului. Ținta atacurilor am fost eu și mi-am asumat acest lucru. Niciodată nu am fost omul care să răspundă și am încercat să aplanez situația. Am încercat să fac o singură politică și anume fotbalul. Am încercat și am reușit în mare parte să facem performanță. Să ne aducem aminte de câți ani o echipă a Reșiței nu s-a mai luptat să promoveze. Cred că de pe vremea lui Marius Popescu, care ar merita să-i facem o statuie. Este foarte greu să se formeze o echipă bună într-un timp foarte scurt. Sunt convins că în maximum doi sau trei ani o să fie o echipă frumoasă la Reșița, unde o să se vadă și munca noastră pe care am depus-o în ultimii doi ani. Consider că aceste presiuni nu fac bine clubului, echipei de tineri care se formează în cadrul academiei noastre și cred că cea mai bună decizie a mea este să fac pasul înapoi și să renunț la funcția de director al CSM Școlar Reșița. Vă rog să-l ajutați pe Tavi Benga, pentru că este greu să formezi o echipă competitivă peste noapte. Am încredere totală că cea mai bună soluție pentru promovarea fotbalului reșițean este antrenorul Tavi Benga, cu întreg colectivul lui. Am convingerea și speranța că Lucian Dobre este cea mai bună soluție pentru Centrul de copii și juniori și sunt sigur că tot ceea ce s-a lucrat aici în ultimii doi ani, o să se vadă într-o perioadă foarte scurtă”, a mai spus Viorel Lolea.

Altfel, la Lugoj, vineri, CSM Școlar a obținut doar un egal, scor 0-0, ajungând astfel ca după trei etape să totalizeze doar două puncte și să se situeze abia pe locul 12 în Seria a 4-a. La finalul jocului, antrenorul Octavian Benga transmitea că speră ca Viorel Lolea să revină asupra deciziei de a demisiona.

„Legat de demisia lui Viorel Lolea, sper să nu se pripească și să revină alături de echipă. Am început o muncă împreună și consider eu că trebuie să o continuăm tot împreună. În viață mai sunt și momente grele și spun eu că Viorel Lolea a făcut lucruri bune pentru acest club. Poate presiunea sau anii care s-au adunat și-au spus cuvântul în această decizie, dar eu sper că va reveni alături de noi”, a declarat Benga.

Etapa viitoare, a 4-a, CSM Școlar Reșița primește vizita echipei CS Hunedoara, sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul „Mircea Chivu”.

Foto: Caraș Online

Marius ANGHEL 08 Sep. 2018, 18:18 Stiri
Pe aceeași temă