Craiova s-a trezit după pauză la Turnu Măgurele și a mers liniștită în sferturile Cupei. Turris Oltul a produs surpriza doar în prima repriză

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Oct. 2018, 21:15 Actualizat: 30 Oct. 2018, 21:16 Stiri

Pentru evenimentul anului la Turnu Măgurele s-au epuizat rapid cele 2.000 de bilete, chiar dacă prețul a fost unul de cupe europene, 50 de lei, mai mare decât a cerut Leipzig pentru jocul cu oltenii. Cel mai important meci găzduit vreodată în orașul teleormănean s-a disputat în nocturnă, pe o arenă inaugurată anul acesta, iar oaspete a fost chiar deținătoarea Cupei României, Universitatea Craiova. Devis Mangia n-a odihnit prea multe vedete, chiar dacă avea în față o echipă din al treilea eșalon, însă i-a oferit un repaos căpitanului Alex Mitriță. Nici Erik Lincar nu a putut miza pe cel mai cunoscut jucător al său, veteranul Marian Constatinescu fiind accidentat.

Diferența de două eșaloane nu s-a observat în prima repriză a duelului de la Turnu Măgurele. Oltenii au dominat doar în tribune, prin atmosfera creată de cei 300 de fani, fiindcă în teren băieții lui Mangia s-au complăcut într-o posesie pasivă, fără a amenința poarta echipei de Liga a 3-a. În același timp, gazdele au stat bine în propria jumătate și pe contre au avut ocaziile clare. După o jumătate de oră de joc, Juncănaru putea deschide scorul, dar a fost blocat de Popescu in extremis. A făcut-o Fotescu, puțin mai târziu, cu un asist neașteptat al lui Donkor, atacantul lui Lincar driblându-l fără probleme pe L. Popescu și marcând un gol istoric pentru Turris. Același Fotescu putea majora diferența, spre uluiala asistenței, dar de la 16 metri n-a fost la fel de inspirat ca mai devreme.

Avantajul gazdelor a fost justificat la pauză, în condițiile în care atacanții lui Mangia au făcut figurație în fața unei echipe organizate și extrem de determinată să producă marea surpriză.

Exasperat de superficialitatea elevilor săi, antrenorul italian a apelat la pauză atât la un discurs mai aprins, dar și la două schimbări. Efectul s-a observat instantaneu, Craiova începând furibund repriza secundă. Donkor s-a revanșat pentru gafa de la golul gazdelor și a egalat la un corner, după o deviere a celuilalt stoper, Tiago Ferreira. Gazdele nu s-au dezmeticit și au recepționat imediat o nouă lovitură. Dimitrov a trimis o mingea peste toată apărarea adversă și Bancu a apărut eficient la a doua bară pentru 1-2. Tot de la Dimitrov a plecat și golul care a adus liniștea pentru deținătoarea trofeului, Burlacu infiltrându-se în careu și marcând primul său gol în acest sezon pentru Universitatea, cu un șut la colțul lung.

Turris n-a mai ajuns în careul advers în partea secundă și a încasat și golul patru, la o fază în care Cicâldău s-a distrat cu toată apărarea gazdelor.

Craiova și-a impus superioritatea în repriza secundă și a evitat rușinea, dar Mangia are deja câteva dileme în privința „băncii”, câțiva dintre cei care au primit o șansă în Cupă nefiind pe măsura titularilor.

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – U CRAIOVA   1-4
Alexandru Fotescu 33′ / Isaac Donkor 49′, Nicușor Bancu 51′, Andrei Burlacu 79′, Alexandru Cicâldău 88′

I. Poiană – Juncănaru, Sălcianu, Bg. Matei, Fl. Mitrea – Savin, Pencea (Teșcan 80′), Băjenaru (cpt.)(Dincă 86′) – Al. Fotescu, Mărioara (Pahonțu 66′), Cl. Dragu
Rezerve neutilizate: Dr. Dumitrescu – Al. Dan, M. Mihai, I. Moldovan
Antrenor: Erik Lincar

Laur. Popescu – Dimitrov, Donkor, Tiago Ferreira, Briceag – Fedele, Cicâldău – Meza Colli (Mateiu 46′), Bancu (cpt.), R. Baicu (Andr. Burlacu 72′) – Nuno Rocha (Koljic 46′)
Rezerve neutilizate: Stăncioiu – Rz. Popa, Martic, Bic
Antrenor: Devis Mangia

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Spectatori: 2.000; Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Sebastian Stoianov (Constanța) și Romică Bîrdeș (Pitești).

Articol scris de Cosmin STAICU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Oct. 2018, 21:15 Actualizat: 30 Oct. 2018, 21:16 Stiri
Pe aceeași temă