Craiova II câștigă in extremis derby-ul oltenesc al „sateliților” și merge mai departe în Cupă

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 11:30 Stiri

Pandurii II a controlat derby-ul Olteniei al echipelor satelit, cu CS Universitatea II Craiova, din turul 4 al Cupei României, dar practic s-a autoeliminat din competiție. Gorjenii au trimis pentru disputa de la Ișalnița patru jucători de la prima echipă: Lazar, Erico, Alexandru Dan și Valentin Munteanu, iar gazdele s-au întărit cu Bancu, Briceag și Mazarache, însă doar ultimul i-a fost util lui Mogoșanu.

Pandurii a atacat din start, iar presiunea le-a fost răsplătită rapid, de autogolul lui Lăzărescu, venit dintr-o alunecare pe șase metri care a trimis mingea în vinclu. Craiova a jucat pe contraatac, iar strategia avea să-i răsplătească în repriza secundă. Nou-intratul Jurj l-a lansat excelent cu o pasă lungă, în diagonală, pe Mazarache, iar fostul golgheter de la Câmpulung a sprintat și l-a executat pe Lazar.

Cocină a ratat un penalty și a fost eliminat

Atacantul Cocină a fost killer-ul propriei echipe. A tras pe lângă poartă penalty-ul executat în minutul 70, iar peste cinci minute a fost eliminat, fiindcă a încercat să obțină fraudulos o altă lovitură de pedeapsă și a primit al doilea galben. Între timp, gorjenii au ratat o altă șansă uriașă de gol, Pârcălabu reluând peste poarta goală, din șase metri.

Rămasă în superioritate, Craiova a fost nevoită să atace, fără să aibă însă ocazii mari, doar Mazarache a trimis pe lângă poartă cu capul la un corner. Când toți se pregăteau de prelungiri, Armășelu a centrat, Mazarache a simulat o deviere care l-a păcălit pe Lazar și mingea s-a scurs în poartă, consființind calificarea Craiovei.

După partidă, Daniel Mogoșanu a spus: „A fost o calificare obținută după un meci greu. Am fost conduși din debutul întâlnirii, dar am reușit să revenim. Un joc de luptă, deficil, dar a învins echipa care a fost cea mai bună”.

Atacantul Sergiu Jurj a spus: „Mă bucur că am adus un plus de pe bancă, a fost un meci bun și așteptăm acum să trecem de o echipă de Liga a II-a, nu avem nimic de pierdut, sperăm să ajungem în șaisprezecimi”.

Remarcații din tabăra gazdelor au fost portarul Popescu și atacanții Jurj și Mazarache, iar la Pandurii și-a spus cuvântul experiența lui Erico da Silva și Alexandru Dan, care au creat câteva faze periculoase.

CS UNIVERSITATEA II CRAIOVA – PANDURII II TÂRGU JIU 2-1
Mazarache 50, Armășelu 90+4 / Lăzărescu 2 – autogol

CS U II: L. Popescu – Ghincea, Lăzărescu (Georgescu 65), Ciocoteală, Briceag – Iuga (Armășelu 70), Gârbiță – Scarlat (Jurj 46), Manea, Bancu (R. Petre 46) – Mazarache
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Pandurii II: Lazar – Trifu, Erico da Silva, Brânzan, Trocan (Negrescu 46) – A. Dan, Bârlan, Munteanu (Șendroiu 60), Dodoi (Mărgărit 78) – Pârcălabu, Cocină
Antrenor: Claudiu Mocioi
Eliminat: Cocină (75)

Arbitri: Dorian Micloșină – Răzvan Nistoran, Silviu Haramuz (toți din Reșița). Stadion: Ișalnița; Spectatori: 300.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto și video: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 11:30 Stiri
Pe aceeași temă