Corigentă la derby-uri! După eșecul cu Craiova lui Mititelu, ACS SR Brașov a pierdut și meciul cu Turnu Măgurele. Stîngă: „Nu cred că plecarea mea rezolvă lucrurile”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 13:38 Stiri
Corigentă la derby-uri!** După eșecul cu Craiova lui Mititelu, ACS SR Brașov a pierdut și meciul cu Turnu Măgurele. Stîngă:

Înaintea derby-ului cu Turris Oltul Turnu Măgurele, stegarii își făceau planuri pentru șefia Seriei a 3-a. Realitatea din teren a fost însă una crunt dezamăgitoare, iar echipa Brașovului a căzut pe locul 9 după un nou eșec acasă, scor 0-1.

Un început bun, o ocazie monumentală ratată de tânărul Carlo Danciu, după care echipa a intrat într-o stare de letargie, cu același joc chinuitor pe care l-am mai văzut și în partea secundă a meciurilor cu Craiova sau Pucioasa. „Stegarii” nu au fost învinși nici de PSD-ul lui Dragnea, nici de arbitrajul prost, ci de propria neputință de a face față unor meciuri cu miză. Echipa nu joacă nimic, exprimarea în teren a jucătorilor este una agonizantă, iar cu un asemenea joc chiar nu poți emite pretenții la promovare. Dacă ar fi să extragem ceva bun din meciul cu Turnu Măgurele ar fi evoluția bună a portarului Albert Popa.

Marian Constantinescu a decis meciul

Stegarii au început bine jocul cu teleormănenii, iar în minutul 5, după o acțiune de atac purtată în flancul drept de Avram și Strătilă, Carlo Danciu s-a trezit singur cu portarul, însă a ratat incredibil din colțul careului mic. Cei de la Turris, cu un nucleu bun de jucători, care știu bine jocul, Marian Constantinescu, Fotescu, Băjenaru, Matei sau Savin, au replicat serios în minutul 13, atunci când Fotescu, scăpat din marcaj, putea dechide scorul, dar Abi Popa a scos cu un reflex extraordinar. În minutul 31, Stîngă a făcut prima schimbare, una forțată de accidentarea lui Avram, iar în atac a fost trimis Boția, cel care nu este refăcut 100%.

În partea secundă, oaspeții au dat lovitura, după un corner executat de Băjenaru, iar Marian Constantinescu, scăpat din marcaj, a îndeplinit o simplă formalitate. Stegarii au avut reacție de orgoliu. Boția a trimis primul șut pe spațiul porții lui Dumitrescu în minutul 69, iar Poverlovici a reluat din șase metri peste după o lovitură liberă executată de Boția (71). Oaspeții puteau închide jocul, tot după o fază fixă, cu Băjenaru și Constantinescu în rolurile principale, dar Albert Popa și-a salvat echipa de la dezastru. Pînă la final, Răzvan Damian nu a găsit spațiul porții după centrarea lui Boția, iar Răchișan a fost neinspirat la finalizare.

S-a încheiat 0-1, al doilea eșec din acest campionat pe teren propriu după cel din etapa a 2-a cu Craiova lui Mititelu.

Stîngă: „Nu cred că plecarea mea rezolvă lucrurile”

La finalul jocului, Florin Stîngă, a recunoscut că ceva nu funcționează în jocul echipei. Antrenorul Brașovului spune că jucătorilor le lipsește curajul în meciurile tari și că demisia sa nu rezolvă cu nimic lucrurile.

„E dureros când pierzi două meciuri pe faze fixe. Și la meciul cu Craiova, dar și acum, am pierdut în urma unor faze fixe. Îmi pare rău că am ratat o șansă mare. Dacă am fi câștigat acest meci, poate lucrurile s-ar fi așezat în bine la echipa noastră. Este un moment greu pentru echipă, dar trebuie să gestionăm bine situația. Îmi pare rău că jucătorii mei nu au avut curaj. Ca antrenor ce poți să faci când ratăm ocazii precum cea a lui Danciu din debutul meciului, iar noi primim gol după un corner. Am pregătit toată săptămâna fazele fixe. Nu caut alibiuri, dar adevărul este că ceva nu funcționează. Cred că jucătorilor mei le este teamă să joace în meciurile importante. Este o diferență mare față de ce lucrăm la antrenamente și cum arătăm la meciuri și chiar nu pot să-mi explic acest lucru. Acum trebuie să stăm din nou cu capetele plecate și să gestionăm o situație grea. E păcat! Dacă Stîngă este de vină că echipa ia un gol din corner și ratăm cu poarta goală, atunci…Eu cred că e o lipsă de curaj, de ce după am primit gol am putut domina jocul și am avut ocazii? Dacă am fi căzut fizic mai dominam jocul pe final? Ce vină am eu ca antrenor? Eu sunt un antrenor tânăr, doresc să am performanțe și am curajul să mă uit în ochii jucătorilor pentru că știu că am dat tot ce am putut. Dacă cei din conducerea clubului consideră că plecarea mea ar fi soluția, nu e nicio problemă, dar nu cred că plecarea mea rezolvă lucrurile. Sper să continui activitatea la acest club, să mergem înainte și să vedem ce putea scoate din următoarele meciuri”, a spus Florin Stîngă, citat de Monitorul Expres.

Enache trage linie după etapa a 6-a

La rândul său, managerul Paul Enache, s-a arătat surprins neplăcut de jocul echipei. „Jocul lasă de dorit. Este a doua înfrângere, venită pe fondul unui joc foarte slab. Nerespectarea sarcinilor a dus la o eroare gravă și am primit gol. S-a repetat scenariul de la meciul cu Craiova. Este inadmisibil ca pe zonă centrală să fie jucător liber, nemarcat. Am întâlnit o echipă care a stat bine în teren, cu jucători cu experiență care s-au mobilizat foarte bine. Sper ca în următoarea etapă să recuperăm punctele pierdute. Eu mai cred în promovare, dar mai aștept două etape și apoi vom lua măsuri clare pentru viitorul fotbalului brașovean. Nu mai putem ține jucători cu experiență la Liga 1 care fac greșeli elementare. Dacă se dorește cu adevărat echipă la Brașov, trebuie făcută încă de acum o selecție de la toate echipele de juniori, care să crească și în doi-trei ani să avem o formație competitivă”, a spus Enache.

ACS SR BRAȘOV – TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE  0-1
Marian Constantinescu 67′

A. Popa – Burlacu, Poverlovici, R. Damian, Voicu – Leonte, Țuțu (Cocan 58′), Dumbravă – Strătilă (Al. Stan 81′), Al. Avram (Boția 31′), C. Danciu (Răchișan 54′)
Antrenor: Florin Stîngă

Dumitrescu – Suciu (Juncănaru 64′), Savin, Matei, Mitrea – Fotescu (Mihai Mario 85′), Balgiu, Mihnea (Dincă 62′), Mărioara – Băjenaru (Pencea 76′), M. Constantinescu
Antrenor: Erik Lincar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Mihai CUCU / SR Brașov

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 13:38 Stiri
Pe aceeași temă