Conpet, eliminat la Liești! Cireșarii acuză arbitrajul pentru această înfrângere

Marius ANGHEL 14 Aug. 2013, 10:53 Stiri
Conpet, eliminat la Liești!** Cireșarii acuză arbitrajul pentru această înfrângere

Marți după amiază au fost programate partidele din cadrul turului trei al Cupei României la fotbal, partide în cadrul cărora s-a disputat și jocul dintre Sporting Liești și Conpet Cireșu, încheiat cu scorul de 2-1 (1-1) în favoarea gălățenilor.

Președintele clubului din Cireșu, Valentin Avramescu acuză vehement prestația arbitrului de centru Gică Mihai (Focșani): „A fost o partidă în care putea câștiga oricare dintre echipe! Dar centralul meciului a vrut să învingă gazdele! În afară de penalty-ul primit și transformat, trebuia să mai primim cel puțin alte două lovituri de pedeapsă refuzate inexplicabil de acest arbitru rău intenționat! Ca să nu mai punem la socoteală ieșirile nervoase ale antrenorului gazdelor, domnul Buciumeanu, la adresa băncii noastre, care au avut loc chiar sub privirile nepăsătoare ale observatorului (neoficial!) Nicolae Rainea cel care ce se afla chiar între băncile de rezervă! Acum asta este! Am pierdut am pierdut! Oricum nu aveam ca obiectiv câștigarea trofeului, dar este scandaloasă maniera de arbitraj a acestui domn din Focșani! Poate pierdeam și așa, dar favorizarea gazdelor a fost practic una inadmisibilă pe un teren de fotbal! Exact ca pe vremurile celebrei cooperative, ca să nu mai punem la socoteală că fiecare formație a terminat jocul în câte 10 jucători! Inadmisibil!”– a spus foarte supărat pe arbitraj șeful grupării din Cireșu.

   Sporting Liești a fost echipa care a deschis scorul prin Bucnașu, după o greșală de începător a lui Preda (min. 19), după care brăilenii au restabilit egalitatea. Stelică Nicoliță a fost faultat clar în careu de portarul gazdelor, și centralul Gică Mihai nu a avut ce face și a dictat corect lovitură dela 11 metri.  (Dar până atunci Crăciun mai fusese faultat o dată în careul gareul gazdelor iar centralul a dictat lovitură de colț!). A executat penalty-ul calm și precis Costache, iar scorul a devenit 1-1 (min. 30).

Au urmat apoi ocazii de gol la ambele porți ratate de jucătorii ambelor formații, iar prin minutul 75 Petrea a executat imparabil o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri și a adus golul golul victoriei pentru gruparea din Liești. Dar înainte de golul gazdelor, St.Nicoliță fuse oprit prin fault în careu de unul dintre fundații centrali ai gazdelor, dar Gică Mihai s-a făcut că plouă în ciuda caniculei de afara (min. 60).

   După meci și arbitrul principal de Conpet Cireșu era foarte afectat de înfrângere: „Lieștiul nu fost cu nimic mai bună ca noi, dar i-a calificat arbitrul de centru! Acum nu ne rămâne decât să ne pregătim pentru sezonul greu care ne așteaptă în această toamnă, și unde sper să facem o figură bună. Dar să nu mai avem arbitraje precum acesta de la Liești!”– a spus Vasile Darie!

   În meciul cu Sporting Liești, Conpet Cireșu a evoluat în următoarea formulă de echipă: Stoica – Grozea, N. Viorel, Preda, Costache – Bogoș, Balaban (min. 80: Ghe. Viorel), Niță (min. 65: Vârlan) – Radu Alin (min. 75: Cireașă), St. Nicoliță, Crăciun.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 14 Aug. 2013, 10:53 Stiri
Pe aceeași temă