Comuna bogătașilor din Timiș i-a tăiat „aripile” echipei fostului stelist Gabriel Boștină și e ca și promovată în Liga 3

Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 16:29 Stiri

Timișul și-a respectat și anul acesta blazonul la barajul de promovare în Liga a 3-a. ACS Dumbrăvița, echipei uneia dintre cele mai bogate comune din România s-a impus cu 5-0 în meciul tur cu mehedințenii de la Viitorul Șimian, club susținut de fostul stelist Gabriel Boștină, care a stat pe bancă la joc. Elevii lui Sorin Bălu, susținuți și de Ionuț Popa, au dominat însă categoric partida și sunt deja cu un picior ]n eșalonul al treilea.

Gazdele au început bine, cu gol marcat din minutul 11 de Dacian Bîrză, după o pasă în adâncime și o eroare mare a defensivei Șimianului. Diferența s-a majorat peste două minute, când Dan Silaghi-Perju a înscris după o centrare a lui Florin Nanu. Bănățenii au continuat să domine jocul, iar Bogdan Centea a prins un șut în bară. În minutul 35, timișenii au primit penalty, iar Florin Nanu s-a dus să execute de la punctul cu var. Față în față cu Adrian Nedelcea, portarul de 49 de ani al mehedințenilor, Nanu nu a tras puternic, iar „veteranul” dintre buturi a ghicit direcția mingii și a respins balonul în față. Nanu a fost însă pe fază și a înscris, pentru 3-0 la pauză.

Veterani între buturi, primar și viceprimar la gazde, VIP-uri în tribune

Dumbrăvița a avut la rândul ei un portar experimentat, Arpad Mikloș, viceprimarul comunei. La un moment dat, goalkeeperul de „doar” 46 de ani a ieșit hazardat din poartă, dar Mătăsăreanu nu a putut profita și să înscrie un gol în deplasare, important într-o dublă-manșă. După un alt șut în bară al lui Raul Briciu, Dan Silaghi-Perju a marcat pentru 4-0 în minutul 78, din centrarea lui Răzvan Rus, pentru ca același atacant să bifeze hattrick-ul în minutul 84. La Dumbrăvița a jucat și un primar, Brian Filimon, edilul comunei Măureni, din Caraș-Severin.

De pe margine, meciul a fost urmărit și de Dan Alexa, însoțit de Sorin Boiangiu, care face parte din stafful său de la Dunărea Călărași. De asemenea, la final a venit să-l îmbrățișeze pe Sorin Bălu, cel care i-a fost secund la Poli. În urmă cu un an și o zi, pe 15 iunie, Poli se salvase de la retrogradare cu cei doi pe bancă, la Șiria, după barajul cu UTA.

Sorin Bălu, în corzi până la retur

Antrenorul Dumbrăviței, Sorin Bălu, nu i-a lăsat foarte mult pe jucători să petreacă pe gazon, spunându-le pe ton imperativ că nu sunt promovați. „Fără falsă modestie, asta ne-am proprus: să încercăm să luăm o opțiune serioasă încă din tur. Băieții mei au pus în practică absolut tot ce am pregătit. Scorul putea să fie mai mare, să nu-l mâniem pe Dumnezeu, ne mulțumim cu 5-0. Încă nu este tranșată calificarea. Mai este un meci în care trebuie să fim serioși. Am luat în calcul și faptul că aș putea să primesc un gol. Am reușit să facem tot posibilul să nu luăm. În momentul când nu iei gol și marchezi minimum o dată ai 60-70% șanse de a tranșa barajul și de a merge în Liga a III-a. Am studiat foarte atent echipa celor de la Șimian și nu numai, pentru că în județul Mehedinți campioana s-a descis târziu. Șimianul dispune de la mijloc în sus de jucători cu calitate tehnică. Încă nu suntem 100% promovați, de aceea am avut și o bucurie moderată”, a punctat Bălu după meci.

Șimianul duce bătălia până la capăt

Cei de la Șimian au recunoscut superioritatea bănățenilor. Gabriel Boștină a fost prea supărat să mai dea interviu. „Suntem foarte dezamăgiți de jocul nostru. Ei au fost mult mai pregătiți decât noi. Ce să facem? Mergem înainte. Diferența a făcut-o calitatea jucătorilor, faptul că sunt ceva mai tineri ca noi, cantonamentul, pregătirea, și multe altele. Chiar dacă au un avantaj foarte mare față de noi, noi vom juca și returul. Nu ne gândeam că vom primi cinci goluri. Am căzut psihic în a doua repriză și fizic. Momentul decisiv cred că a fost când mijlocașul lor m-a lovit cu pumnul în piept și cred că trebuia dat cartobaș roșu”, a precizat Andrei Enea, unul dintre jucătorii experimentați ai formației mehedințene.

ACS DUMBRĂ‚VIȚA (Timiș) – VIITORUL ȘIMIAN (Mehedinți)      5-0
Dacian Bîrză 11′, Dan Silaghi-Perju 15′, 78′, 84′, Florin Nanu 45′

ACS Dumbrăvița: Mikloș – Soare, Telescu, Gălan, Szalkai, Centea, Stancu, Briciu, Nanu, Bîrză, Silaghi-Perju. Au mai intrat: Ștefan, Rus, Oancia, Filimon

Viitorul Șimian: Nedelcea – Văcuță, Bologa, Dicu, Pătrașcu, Prudeanu, Țurai, Schintee, Stanciu, Mătăsăreanu, Enea. Au mai intrat: Zamfir, Lăcustă, Ciobanu (oaspeții au avut cinci rezerve)

Stadion: Comunal (Dumbrăvița – Timiș); Arbitru: Rareș George Vidican; Asistenți: Ioan Alexandru Corb și Ciprian Fiter (toți din Satu Mare).

Returul se va juca la Șimian, localitate la 6 km distanță de Drobeta-Turnu-Severin. Meciul are loc sâmbăta viitoare, de la ora 17:30. Gazdele ar trebui să bată cu 5-0 ca să ducă disputa în prelungiri.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 16:29 Stiri
Pe aceeași temă