Cireșu a ratat cât pentru trei meciuri și a câștigat la limită meciul cu Rapid Fetești

Cireșu a ratat cât pentru trei meciuri** și a câștigat la limită meciul cu Rapid Fetești

Vineri după amiază, în prezența a numai vreo 100 de spectatori (record de asistență  pentru Conpet Cireșu!), pe stadionul „Municipal” din Brăila a avut loc meciul din cadrul play-out-ului seriei a doua din liga a treia dintre Conpet Cireșu și Rapid Fetești. A fost o partidă destul de antrenantă, cu multe faze de poartă care au aparținut brăilenilor, aceștia reușind să se impună în final cu scorul de 2-1 (1-0).

„Cireșarii” au arătat încă de la început cine e „stăpânul” pe terenul de joc, reușind să deschidă scorul chiar din minutul 3: Crăciun l-a „servit” pe Radu la 16 metri, iar acesta a întors trei adversari, inclusiv portarul advers, și a șutat fără speranțe pentru Călugăru de la marginea careului: 1-0! A urmat apoi un adevărat asediu la poarta celor din Fetești, dar, în ciuda ocaziilor avute, rezultatul a rămas nemodificat până la pauză. Au ratat desprinderea, Bogoș (min. 17, 23, 38), Nicoliță (min. 19, 25, 29), Balaban (26), Niță (40), iar, la pauză, Vasile Popa (vicepreședintele de la Conpet) spunea foarte trist: „Este foarte frustrant că avem numai 1-0 după ce am ratat o sumedenie de ocazii! Noi ratăm eroic, dar să vezi că egalează aștia și apoi să  te ții chinuială să-i batem Dacă aveam măcar 2-0 stăteam ceva mai liniștiți. De câștigat vom câștiga până la urmă dar cu ceva emoții”

Și cum „gura păcătosului adevăr grăiește”, în minutul 53 Rapid Fetești a restabilit egalitatea: a fost o bâlbâială în careul brăilean, Cireașă l-a faultat pe Neculai, dar cel avertizat a fost portarul Soare, iar Ivan transformă lovitura de pedeapsă: 1-1! Același Ivan putea să-și aducă echipa în avantaj, dar Soare a respins magistral de sub bară, lovitura liberă executată de acesta de pe la vreo 20 de metri (min. 56).

Brăilenii reiau ofensiva la poarta adversă, oaspeții formează o adevăretă blocadă în fața porții, iar în minutul 60, Călugăru l-a faultat în careu pe Nicoliță. La semnalizarea asistentului Roman Ivanov centralul indică lovitura de pedeapsă care se impunea, dar Bogoș execută slab de la punctul cu var și Călugăru își spală păcatul și apără, iar Vasile Popa este în pragul disperării!

Brăilenii mai ratează o dată prin Radu (min. 71), dar acesta își spală toate păcatele numai opt minute mai târziu: Lupu i-a pasat excelent lui Radu în careul advers, iar acesta reia spectaculos din foarfecă marcând în sfârșit golul de trei puncte: 2-1 (min. 79)! Același Radu mai ratează încă o dată în minutul 80, după un corner executat de Bogoș, dar replica Rapidului vine imediat: Albuț trage puternic de la 17 metri, dar Soare va respinge de la rădăcina barei din stânga (min. 82). Apoi Niță așează o minge la 16 metri pentru Bogoș și șutul acestuia se duce în… tabela de marcaj, brăileanul reușind o veritabilă transformare care la rugby valorează trei puncte! Dar aici suntem la fotbal! Meciul se termină cu ocazia ratată de Niță și Lupu, care lovesc mingea mingea greșit în fața porții adverse, și astfel meciul se încheie cu victoria la limită, dar pe deplin meritată a Conpet-ului din Cireșu, care a început „cu dreptul” lupta pentru rămânerea în liga a treia!

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

După meci, Vasile Darie, antrenorul brăilenilor, ne-a declarat: „Felicit toți băieții pentru victoria obținută astăzi, chiar dacă am obținut-o destul de greu! Rapid Fetești este totuși o echipă bună, dar bine că am câștigat primele puncte în lupta pentru supraviețuire. Ne așteaptă acum un alt meci greu la Sporting Liești, acolo sper să facem un joc la fel de bun ca cel de astăzi, și dacă nu pierdem,putem să sperăm că avem mari șase de a mai juca cel puțin un sezon în liga a treia!”
   
Conpet Cireșu – Rapid Fetești  2-1 (1-0)
Radu (5, 79) / Ivan (53 – pen.)

Soare – Dumitrașcu, Ilie (min. 18: Preda), Stănciulescu, Cireașă (min. 62: Colilie) – Bogoș, Niță, Balaban, Crăciun – Nicoliță (min: 82: Ghe. Viorel) Radu Alin. Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Călugăru – Uruc, Enică, Tarnovschi (min. 58: Albuț), Neculai –  Ciubuc , Marin, Ureche, Alexandru – Stoicescu, Ivan. Antr: Gigel Stoica.

Cartonașe galbene: Soare, Preda, Niță, Nicoliță, Dumitrașcu/ Călugăru, Enică, Neculai, Marin, Alexandru.
A arbitrat destul deslab obrigadă alcătuită din Cristian David (București), ajtat de asistenții Dragoș Radu (Ilfov) și Roxana Ivanov (București).
Spectatori:100.

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă