Cireșu a pierdut surprinzător cu Viitorul Chirnogi!

17 Sep. 2011, 17:04 Stiri
Cireșu a pierdut surprinzător** cu Viitorul Chirnogi!

După succesul obținut în etapa trecută pe terenul echipei FC Voluntari, se părea că partida din etapa a V-a a ligii a III-a, cea cu Viitorul Chirnogi de pe Stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca, va fi pentru Conpet Cireșu un bun prilej de a demonstra că brăilenii au într-adevăr față de divizia „C”. Nu a fost să fie așa, deoarece formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan a fost învinsă de echipa pregătită de Ionel Augustin cu scorul de 1-0, și astfel gruparea din Chirnogi a acumulat acum 7 puncte și i-a depășit la golaveraj pe „cireșari” în clasamentul seriei a II-a a ligii a treia. Oaspeții au începutut furtunos partida și în minutul 3 Stoica a restins cu greutate „capul” lui Bidirean de la 3-4 metri de poartă, iar replica gazdelor a venit imediat: lovitura de colț executată de Percă de pe partea stâmgă a fost reluată cu capul de Ilie, dar Cucu a respins de pe linia porții o minge pe care toți cei prezenți la meci au văzut-o în plasă (min. 6)!

A venit apoi rândul portarului Răuță să apere cu greutate o minge expediată de Nicoliță de la 15 metri (min.11), iar apoi în minutul 14 Mândroasa a șutat senzațional de la 20 de metri, iar mingea a lovit încheietura barelor porții apărate de un Răuță spectator la acea fază! După acestă ocazie de gol a brăilenilor meciul se domolește practic și cu excepția faptului că Nistor nu a putut să împingă în poarta goală de la un metru centrarea lui Vali Crăciun (min.35) s-a jucat mai mult între cele două careuri fără vreo fază de poartă.

Debutul părții secunde este dominat de gruparea antrenată de Ionel Augustin , dar oaspeții nu au nicio ocazie de a marca deoarece defensiva brăileană condusă foarte bine de Ilie reușește să respingă calm toate atacurile adversarilor. În replică, pe contraatac, „cireșarii” au irosit prin Oprea (min. 47) și Nicoliță (min. 59 și 68) trei bune oportunitățui de a deschide scorul. A venit însă minutul 71 și atunci oaspeții au marcat singurul gol al meciului: Iosofache s-a aflat singur în careul brăilean, a șutat năprasnic de la 14-15 metri lateral stânga, Stoica a respins mingea care a ajuns la Ioniță iar acesta a înscris ca în curtea școlii singurul gol al partidei: 0-1!! Năuciți de golul primit, brăilenii au fost la un pas de 0-2 doar un minut mai târziu, atunci când mingea expediată de Năstase de la 10 metri central a fost respinsă de Cotigă în corner!!

Debusolați de scorul de pe tabela de marcaj, jucătorii de la Conpet Cireșu se năpustesc spre poarta adversă, dar atacurile brăilenilor, sterile și fără luciditate, sunt respinse calm de apărarea asdversă. Ultima șansă de egalare este irosită de Mușat în minutul 93, care a trimis peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri, și astfel se încheie o partidă în care călărășenii au câștigat pe deplin meritat, trei puncte la care nici nu visau înaintea meciului.

A fost o partidă în care s-a văzut cu ocihul liber lipsa de experiență a multor jucători brăileni în acest eșalon fotbalistic, precum și pragmatismul oaspeților, iar după acest eșec Conpet Cireșu a coborât pe locul șase, cu 7 puncte, tot atâtea câte are și Viitorul Chirnogi, dar călărășenii au golaverajul mai bun.

Conpet Cireșu: Stoica – A. Crăciun (min. 76: Huțu), Mușat, Ilie, Cotigă – Baicu, Percă (min. 56 Baciu), Pușcașu – Oprea (min.67: Stoian), Nicoliță, Mândroasa (min. 76: Crăciunescu). Antrenori: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Viitorul Chirnogi: Răuță – Cucu, Cotea, Anton, Ioniță – Drăghici, Șelaru, V. Crăciun, Fătu (min.58: Iosofache) – Năstase (min.83: Floarea), Bidirean. Antrenor: Ionel Augustin.

Articol scris de Valentin Constantinescu

17 Sep. 2011, 17:04 Stiri
Pe aceeași temă