Cireșu a dominat, Axintele a marcat!

Marius ANGHEL 12 Oct. 2013, 10:33 Stiri
Cireșu a dominat,** Axintele a marcat!

Aproximativ 100 de spectatori au venit vineri după amiază în tribunele stadionului „Municipal” din Brăila pentru a putea urmări meciul din cadrul etapei cu numărul opt aligii a treia la fotbal, seria a doua, dintre Conpet Cireșu și Viitorul Axintele. Deși scorul cu care s-a terminat partida (0-3!) pare să spună faptul că Viitorul Axintele a făcut legea pe teren, ei bine lucrurile nu au stat chiar așa! Formația antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan a fost aceea care a controlat o bună parte din meci, a ratat ocazii uriașe de a înscrie, și cu toate astea a pierdut la scor de neprezentare!

Nici nu începuse bine meciul, că oaspeții aveau deja avans pe tabela de marcaj: Anghel a făcut o cursă pe partea dreaptă, a centrat perfect în careu, iar Fătu a șutat fără preluare în stânga portarului Tudor: 0-1 (min. 1)! Brăilenii își revin repede după șocul acestui gol primit, și supun echipa adversă la o dominare teritorială destul de aprofundată. În min 11 Crăciun e aproape de golul egalizator dar șutul lui de la 20 de metri „mângâie” vinclul porții apărate de Răduță! Apoi Niță îl pune la grea încercare pe portarul advers (min. 19), pentru ca în minutul 21 „cireșarii” să rateze o ocazie monumentală de a egala. A fost un contratac rapid al brăilenilor purtac de St. Nicoliță, portarul Răduță iese greșit în fața atacantului de la Conpet Cireșu, dar lobul acestuia dela 16 metri se duce pe lângă poarta goală spre disperarea tuturor gazdelor! Călărășenii nu au contat în prima repriză în joc, dar nici brăilenii nu și-au mai creeat vreo ocazie de gol chiar dacă au dominat copios o formație care anul trecut promovase (pe teren) în liga a doua, iar scorul pauzei este un nemeritat 0-1!

Debutul de repriză aparține tot brăilenilor, dar Nicoliță nu reușește să-l învingă  pe Răduță în minutul 47, deoarece Anghel l-a deposedat în ultimul moment pe jucătorul brăilean! A venit apoi rândul lui Ilie să-i „sufle” mingea lui Fătu la numai 8-9 metri de poarta brăileană (min. 58), iar la cornerul care a urmat Robu să reia cu capul milimetric pe lângă vinclul porții apărate de Tudor (min. 59)! Apoi, în plină dominare brăileană (în urma unei faze apărute de nicăieri) St. Nicoliță vine în propriul careu… și-l faultează clar pe Novac la o fază care nu anunța nimic periculos. Vasile Darie face o criză de apoplexie, iar centralul Marius Baston (București) indică puntul de la 11 metri. Execută penaltyul Robu, Tudor ghicește colțul, dar nu poate face nimic. Este 0-2 împotriva cursului jocului! Brăilenii mai au o tresărire de orgoliu în minutul 75, daqr același Nicoliță scăpat singur spre poarta oaspeților trimite pe lângă Răduță ieșit în întâmpinare dar mingea șterge bara din stânga și iese afară!

Și ca totul să fie „perfect” pentru Conpet Cireșu, Badea va pune în minutul 86 bomboana pe colivă unei echipe brăilene care a jucat destul de curajos: jucătorul advers a scăpat singur spre poarta brăileană a pătruns, și de le 10-11 metri l-a învins pe nefericitul Tudor: 0-3! Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, în minutul 88 Bogoș vede al doilea cartonaș galben pentru un fault și este trimis la cabine!

Cam asta a fost în general istoria unei partide în care Conpet Cireșu a pierdut la scor de neprezentare în fața unui formații care nu a fost cu nimic superioară ca joc brăilenilor, dar care totuși s-au impus cu un neverosimil 3-0! În fotbal nu întotdeauna câștigă echipa mai bună! Mai sunt și excepții!
 
Conpet Cireșu – Viitorul Axintele  0-3 (0-1)
Fătu (1), Robu (73 – penalty), Badea (86)

Conpet: Tudor – Dumitrașcu, Ilie, Stănciulescu, Grozea – Radu (min 83: Ghe. Marcel), Balaban (min. 83: Cireașă), Crăciun, Bogoș – Niță (min. 66: Ghe. Viorel), St. Nicoliță. Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Viitorul: Răduță – Anghel (min. 50: Gheorghiu), Mihociu, Bucă, Șelaru – Frangu, Cioceanu, Chiva, Fătu (min. 61: Novac) – Robu (min. 76: Bogorodiță), Dumitrescu (min. 46: Badea). Antr: Ion Nica.

  Cartonașe galbene: Bogoș, Stănciulescu/ Robu
   Cartonașe roșii: Bogoș

   A arbitrat destul de modest Marius Baston (București), ajutat la cele două tușe de asistenții Cristian Mândiță (Tunari) și Aurelian Țoie (București).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 12 Oct. 2013, 10:33 Stiri
Pe aceeași temă