Chimia – ultimul „strigăt”, la Memorialul Borcan

06 Aug. 2012, 18:29 Stiri

Formația care se pregătește de revenirea „la județ”, după mai bine de 15 ani, una decisă prin birouri, anume Chimia Brazi a mai dat un „semn de viață”. Înainte de a merge pe la Negoiești sau Popești, pentru a face loc rudei mai bogate – Fortuna, gruparea pregătită de Răzvan Vlad a dat o lecție de voință și de orgoliu, în primul rând, câștigând a cicea ediție a Memorialului Vasile Borcan! Se spune că, atunci când un club are „repere”, istorie, amintiri, atunci el poate renaște, oricând. Poate va fi și cazul Chimiei, cine știe…

Revenind la Memorialul „Borcan”, ceea ce a însemnat cu adevărat Chimia a spus chiar fiul fostului jucător, antrenor și președinte al clubului de lângă „Combinat”. „Mai în glumă, mai în serios, tata îi spunea mamei mele că nu va putea, niciodată, să lase Chimia” – spune Ionuț Borcan care speră ca, și la anul când se vor împlini 7 ani de la dispariția lui Vasile Borcan, desfășurarea acestui memorial să fie susținută.

Fortunei i-a lipsit … Zeița Fortuna

Cu toți șefii, noi și vechi, în tribune, Fortuna Brazi a arătat ca o echipă „În ultima zi de cantonament”. Adică obosită, plicitisită și, mai ales, fără „sclipiri”. Care, împotriva unor jucători care vor trece la statutul de „amatori”, unii dintre ei fiind copii „adunați” de prin județ, așa cum este Chimia, acum, trebuia să arate , măcar, un pic mai mult! Nu o face, însă, dar mai are timp, deși, „la prima vedere”, prima problemă care trebuie rezolvată este „omogenizarea” grupurilor! Când jucătorii „lui Dobai” și cei veniți de la Chimia, vor forma, măcar un grup, dacă nu cumva și o familie, se va vedea mai mult fotbal, pentru că acest sport însemană nu numai tehnică și tactică, teorie, ci și … viață! Ori, când unii se tem că vor fi „executați”, doar pentru că nu înțeleg limba maghiară, e greu!

Revenind, la ceea ce s-a văzut pe teren, Chimia și-a depășit condiția, ajutată și de prestația excelentă a portarului Gheorghe și de …noroc, egalând în ultima secundă, dintr-o lovitură liberă executată perfect de veteranul Irimescu, astfel că decernarea trofeului s-a deci după loviturile de departajare. Unde, la fel ca la Zagon, în Cupa României, Fortuna a fost ocolită de… noroc, pierzând la „loteria” de la punctul cu var!

Chimia Brazi – Fortuna Brazi 5-3 (1-1; 0-0) (după loviturile de departajare)
Stadion: „Chimia”, Brazi. Spectatori: circa100. Marcatori: Irimescu (90)/Borbely (71-penalti). La loviturile de la 11 metri au marcat: Dicu, M. Gheorghe, C. Stoica, Butufei. A ratat: Irimescu, pentru Chimia / Crossman, Codoban. Au ratat Vișan și Floruț, pentru Fortuna.

Chimia: Ad. Gheorghe – M. Dinu (18 M. Gheorghe), Butufei, Zamfir (46 Ad. Dicu), L. Radu – Cl. Stoica, Bencea (76 E. Stoica), M. Irimescu, I. Radu (53 B. Rusu) – Tudorache (64 G. Stoica), Fl. Dumitru (50 Lepădatu). Antrenori: Răzvan Vlad, Nicole Nuță.

Fortuna: A. Vlad (46 C. Ion; 70 Omuț) – C. Gheorghe, Bilia, Alb. Gheorghe, Tegzeș – V. Munteanu (81 C. Vlad), Cioinac (85 Crossman), Minciună (75 Coduban), B. Năstase (65 Floruț) – Borbely (71 M. Vișan), R. Elek. Antrenor: Dan Dobai.

Au arbitrat: Laurențiu Piciu – Mihai Vizitiu și Adrian Calestru (toți, din Ploiești).

Despre „proiectul Fortuna”

Radu Călin, Virgil Munteanu și Grigore Sichitiu au făcut, imediat după meciul de vineri, câteva precizări privind ceea ce se dorește la clubul Fortuna. Pentru că se va numi Fortuna și în campionat, Comitetul Executiv al FRF urmând să aprobe schimbarea de nume, din Prahova 2010 Tomșani. „Vrem să „dublăm”, Petrolul, dacă se poate, pentru că, există un vid, sub liga I, de jucători. Toată lumea vrea jucători, dar nimeni nu-i produce, iar noi dorim exact acest lucru, să găsim jucători talentați, peste 14 ani, care, după câțiva ani să facă pasul spre primul eșalon, iar proiectul gândit este unul care vizează oferirea tutror condițiilor pentru acești copii de viitor. Am încheiat un parteneriat la Nucet, pentru a oferi terenuri adecvate și condiții de școlarizare și masă jucătorilor de viitor pe care sper să-i găsim” – au anunțat cei trei..

Articol scris de Marian DIMA

06 Aug. 2012, 18:29 Stiri
Pe aceeași temă