Campioana Buzăului vrea un stadion în galben și albastru la meciul de baraj. Antrenorul Olimpiei ar fi preferat alt adversar în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 12:43 Stiri

Proaspăta campioană a Ligii a IV-a Buzău, Olimpia Râmnicu Sărat, și-a aflat, joia trecută, adversarul împotriva căruia va disputa dubla manșă a barajului pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic românesc. Sorții au scos în calea elevilor pregătiți de principalul Marius Tîrîlă și de secunzii Sorin Bodoc și Ionuț Popa campioana județului Galați, Avântul Valea Mărului. Cele două formații au câștigat la pas campionatele județene din care provin, Olimpia terminând cu un avans de 14 puncte în fața Petrolului Berca, în timp ce gălățenii au terminat cu 17 puncte mai mult față de echipa de pe locul secund, Fulgerul Smulți.

Totodată, cele două echipe s-au dovedit, pe întreg sezonul recent încheiat, a fi foarte prolifice în atac și, în același timp, cu apărări solide. Galben-albaștrii au un total de 135 de goluri marcate și numai 23 primite în 30 de etape, cu un frumos +39 în dreptul clasamentului adevărului, acumulând 84 de puncte (27 de victorii, 3 egaluri, 0 înfrângeri). Adversara Olimpiei, Valea Mărului, a câștigat campionatul cu un total de 67 de puncte în 26 de etape, înregistrând 21 de victorii, 4 egaluri și o înfrângere, cu un număr de 113 goluri marcate și 26 primite.

Imediat după ce a aflat adversarul pe care-l va întâlni, antrenorul Marius Tîrîlă a declarat. „Ambele echipe pornesc cu șanse egale, ținând cont că amândouă au terminat pe primul loc în două campionate puternice, la o diferență destul de mare de ocupantele locului secund. Nu știu dacă tragerea la sorți ne-a fost sau nu favorabilă, acest lucru îl vom vedea după finalul celor 180 de minute ale celor două manșe. Eu sunt optimist și încrezător în forța grupului pe care-l avem la Râmnic, dar și în valoarea atât a jucătorilor, cât și a jocului pe care-l practicăm. Mingea este rotundă și tratăm foarte serios aceste două partide, am văzut în nenumărate rânduri că în fotbal au fost multe surprize. Personal, aș fi preferat să jucăm cu echipele campioane din Covasna, Brăila sau Tulcea. Cele două echipe sunt diferite din punct de vedere al stilului de joc. Adversarul nostru are avantajul terenului propriu în meciul retur, însă, așa cum am spus mai devreme, noi avem de partea noastră unitatea grupului, dorința de a reveni acolo unde ne este locul și mai avem de partea noastră valoarea individuală a jucătorilor, dar și susținerea unui oraș întreg, a unor suporteri minunați la care facem apel să vină în număr mare, așa cum au făcut-o mereu, și să-i susțină pe băieți în ambele meciuri pentru a putea duce împreună echipa pe harta fotbalului profesionist, acolo unde ne este locul. Avem nevoie de voi”, a spus tehnicianul Olimpiei.

Totodată, se face apel la suporterii râmniceni care vor veni la meci să vină îmbrăcați în tricouri/bluze de culoare galbenă sau albastră pentru a transforma stadionul într-o mare galben-albastră.

Primul meci dintre Olimpia Râmnicu Sărat și Avântul Valea Mărului se va disputa sâmbătă, pe 20 iunie, cu începere de la orele 17:30 pe Stadionul Olimpia din Râmnicu Sărat, în timp ce partida retur se va juca o săptămână mai târziu pe terenul gălățenilor.

Articol și foto de Iulian Grigoraș

Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 12:43 Stiri
Pe aceeași temă