Călin Cojocaru: „Sper ca de acum încolo să mergem în linie dreaptă”

Mihai Andries 09 Apr. 2013, 21:00 Stiri
Călin Cojocaru:**

Millenium Giarmata nu a avut parte de un start de retur conform așteptărilor. Trupa pregătită de Călin Cojocaru a câștigat primul joc din primăvară de abia în runda trecută, 1-0 cu Mătăsari, și nu se mai gândește deocamdată la Liga a II-a. Timișenii au și ceva restanțe financiare dar speră să revină în lupta pentru vârful clasamentului.

„Am început mai prost returul. Mai ales acasă, unde avem mai mult probleme, adversarii rămân în jumătatea lor și noi nu avem răbdare. Nu ne mai gândim acum la promovare, luăm meciurile pe rând. Vedem la sfârșit unde vom fi”, spune Călin Cojocaru, antrenorul lui Millenium.

Runda următoare timișenii evoluează pe terenul lui FCM Reșița iar principala grijă pare să fie condițiile de joc.  „Ne așteaptă un meci greu. Mai ales că noi suntem o echipă de construcție. De aceea terenul ne dezavantajează, cel din Valea Domanului suferă după ploaie”, adaugă Cojocaru.


Francescu nu s-a mai prezentat. Rică, tot amânat

Millenium nu a putut beneficia în ultimele două etape de serviciile fundașului central Silviu Francescu, asta deoarece jucătorul a ales să nu se mai prezinte din cauza datoriilor. Tehnicianul „milenarilor” recunoaște că la echipă sunt și câteva restanțe dar are încredere că situația va intra pe făgașul normal.

„Sunt restanțe ca peste tot. Avem încredere în conducere, pentru că și în trecut s-au rezolvat problemele. Sper ca de la meciul cu Mătăsari să mergem în linie dreaptă. E greu pentru toți dar Francescu nu a înțeles, nu s-a mai prezentat și eu nu mai am nevoie de el”,  susține Călin Cojocaru. Altfel, miercuri CL Giarmata votează bugetul local și ar putea hotărî un sprijin mai mare pentru echipa de fotbal în 2013.

La Giarmata s-a discutat de asemenea despre sosirea atacantului Rică Neaga însă fostul stelist a rămas legat de Mioveni printr-un litigiu și sunt slabe șanse ca el să mai evolueze în acest retur. „Am înțeles că în 15 zile se rezolvă, Mioveniul ar trebui să-i dea banii. Prima dată important e să se elibereze, apoi își va spune opțiunea”, precizează Cojocaru.


African cu probleme?

În ultimele două săptămâni cu trupa timișeană de Liga a III-a se antrenează un mijlocaș central camerunez de 21 de ani, pe numele său Boyomo Balong. Deși a lăsat o impresie plăcută se pare că legitimarea acestuia ridică unele dificultăți. Jucătorul a evoluat ultima dată în Guineea Ecuatorială, la un club (Sony Elang) de care nu mai e legat, însă ar putea avea un trecut dubios dacă nu e doar o coincidență nefericită. Deși actele îi dau dreptate, conform footafrique.com numele său real e Alain Boyomo și ar avea 25 de ani. În 2008 el ar fi folosit numele de Balong pentru a juca la clubul Aigle din Camerun dar a fost recunoscut de adversarii de la Tiko și a fost în cele din urmă suspendat doi ani pentru fapta sa. Interesant e că în urmă cu mai bine de un an el a fost în probe la Dinamo București.

 

Articol de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 09 Apr. 2013, 21:00 Stiri
Pe aceeași temă