Buzoienii au început cu dreptul sezonul de Liga 3. Victorie de Metal(ul) prețios cu Model(u)

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 13:06 Stiri

Revenită după 11 ani în cel de al treilea eșalon fotbalistic al României și aflată sub bagheta lui Vali Stan, echipa Metalul Buzău a răspuns la apelul rundei inaugurale cu o victorie. Una foarte importantă pentru moral, obținută în confruntarea de pe tren propriu cu Înainte Modelu, scor 1-0, rezultat stabilit încă din prima repriză.

Partida de sâmbătă a fost una animată, cele două combatante oferind un joc peste nivelul Ligii a 3-a, iar cei aflați în tribune au mulțumit la final cu aplauze. Gazdele au reușit să își creeze mai multe ocazii de gol clare, însă au fructificat-o pe cea din minutul 20, când, la o lovitură liberă, Stan a centrat în careu, iar Grăjdan a reluat din patru metri, cu capul, sub bara transversală. Buzoienii au simțit că pot și au forțat în ofensivă, iar spre finalul primului mitan își puteau dubla avantajul, însă ghinionul a făcut ca scorul să râmână același. La aceeași fază de atac, Stan (41), care avea să devină omul meciului, a trimis de două ori mingea în bară și astfel oaspeții au scăpat cu fața curată.

În repriza secundă, formația din Modelu a echilibrat jocul, încercând să găsească drumul spre gol, însă tot ,,metaliștii” au fost pe punctul de a marca, doar că ratările din poziții ideale ale lui Lungoci (77), Manea (81), Păun (86) și intervențiile tânărului portar Plăcintă – și el unul dintre remarcații partidei – au ,,înghețat” acel 1-0. Suficient însă ca nou promovata Metalul Buzău să oprească în contul său toate cele trei puncte puse la bătaie, care dau curaj jucătorilor lui Vali Stan pentru ceea ce urmează.

,,Am pregătit cu mare atenție meciul și mă așteptam la victorie, chiar dacă înâlneam o echipă cu o dinamică și posesie bună și mobilitate la centrul terenului. Noi am riscat să pierdem mijlocul terenului, jucând cu doi atacanți pentru a forța victoria, însă trebuia să facem asta, deoarece nu există altă soluție. După cum s-a văzut, ne-am creat multe ocazii de gol și au fost situații în care jucătorii noștri au ratat singuri cu portarul, dar important este că am câștigat, la asta contribuind entuziasmul băieților că au ajuns aici în Liga a 3-a, concentrarea la joc și disciplină”, a declarat antrenorul echipei Metalul Buzău, Vali Stan.

Metalul Buzău – Înainte Modelu 1-0
Adrian Grăjdan 20′

Metalul Buzău: Toader – Trăntar, Benga, D. Stan, Grăjdan, M. Pușcă, Iacob, Ion, Lungoci, Spătaru, Halângă
Rezerve: Crețu, Manea, Păun, Andrei, C. Pușcă, Negoiță, Rotaru
Antrenor: Valentin Stan

Înainte Modelu: Plăcintă – Ulmeanu, Stoica, Dobre, Marin, Popică, Mihai, Gheorghe, Anghel, Clătinici, Burlacu
Rezerve: Scorici, Vasile, Stoenciu, Avram, Popescu, Dragoș Stan, Alexa
Antrenor: Virgil Nițoi

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 29 Aug. 2017, 13:06 Stiri
Pe aceeași temă