Bucovina a bifat un nou succes afară după 7 luni!

Mihai Andries 12 May. 2013, 17:07 Stiri

ACS Bucovina Radauti a reusit sa triumfe in deplasarea de la Moinesti cu scorul de 2-1, dupa un meci extrem de dificil si in acelasi timp spectaculos. La ora meciului moinestenii s-au prezentat cu un public intr-un numar foarte mare care a facut o atmosfera de senzatie pentru a-si sustine favoritii. Pe un teren mai scurt decat unul normal, meciul a avut o desfasurare mult mai intensa, fazele periculoase regasindu-se la aproape fiecare actiune de atac.

Radautenii au inceput in forta partida, printr-o ratare monumentala a decarului Tudor Zaremba. Zece minute mai tarziu, jucatorul de culoare Agbleta Francis a trimis puternic cu capul din 6m in transversala. Radautenii au reusit sa mentina controlul asupra jocului in prima repriza, prima actiune mai periculoasa a gazdelor regasindu-se prin minutul 16. Lucian Burlacu a simtit ca are nevoie de ceva mai multa prospetime si fluiditatate in jocul echipei si a schimbat imediat: a iesit Sadoveac si a intrat septarul Alexandru Viu. In minutul 27 Bucovina a rasuflat usor dupa ce Stoian a fost foarte aproape sa trimita mingea in proprie poarta.

In minutul 30 Francis a reusit sa treaca elegant pe langa fundasul advers, care a fost nevoit sa faulteze, iar centralul a dictat lovitura de la punctul cu var. Radautenii au deschis scorul prin penalty-ul executat ca la carte de Zaremba. Cinci minute mai tarziu, Bucovina putea da lovitura prin golul de 2-0: Francis a reusit sa treaca de trei fundasi, a expediat un sut puternic catre poarta, insa mingea a trecut putin pe langa poarta moinestenilor. In minutul 40 al primei reprize CSM Moinesti a avut o ocazie foarte buna de a egala scorul pe tabela de marcaj. Trofin a facut un un-doi cu Berbece, dar acesta a trimis in transversala din 6 metri. Galben-albastrii si-au majorat avantajul prin golul inscris de Stoian care a primit o pasa foarte buna de la Viu, in urma unui un-doi.

Dupa golul de 2-0, moinestenii s-au avantat catre poarta adversa pentru a spera la cel putin un scor de egalitate. In minutul 55 al partidei, gazdele au avut o ocazie monumentala de a duce scorul la 1-2. Berbece a reluat puternic din 3 metri, insa Butnariu a scos miraculos, iar apoi Breniuc a degajat puternic mingea din propriu careu pentru a indeparta pericolul. In urma unui corner venit in minutul 58, Lupu a reluat cu capul insa mingea a lovit din nou transversala. Cateva minute mai tarziu, Trofin a reluat cu capul direct spre poarta adversa, insa Butnariu si-a salvat echipa din nou. Gazdele au reusit in cele din urma sa marcheze si ele un gol in minutul 64 al partidei. In urma unui corner, Berbece a reusit sa impinga balonul in poarta dupa o balbaiala in defensiva radauteana. In minutul 68 Francis a reusit sa patrunda in careu, a pasat catre Stoian insa acesta a reluat in goalkeeperul advers.

Oaspetii au mai avut doua ocazii bune de a duce scorul de 3-1. In minutul 75 Francis a scapat singur cu portarul in urma unei curse de la mijlocul terenului, insa a fost faultat din spate inainte sa patrunda in careu. In minutul 82, acelasi Francis a trimis din nou in transversala. Cu 5 minute inainte de final, Butnariu si-a salvat din nou echipa. Trofin a scapat 1-1 cu el insa acesta a reusit sa plonjeze si sa respinga balonul. S-a terminat CSM Moinesti – Bucovina Radauti 1-2!

In urma acestei victorii muncita de intreaga echipa, Bucovina Radauti acumuleaza 31 de puncte si trece pe pozitia a IV-a in clasamentul ligii a III-a din Seria I.

CSM Moinesti : Barna, Trofin, Irimia, Popa, Chelariu, Apostu, Trofin C, Corman, Lupu, Berbecie, Darie | Rezerve : Alioaie, Lupu, Birzescu, Filip;

Bucovina Radauti : Butnariu – Breniuc, Dutica, Stoian, Agbleta, Ionesi, Pasaila, Zaremba, Sadoveac, Alupei, Ilisoi | Rezerve : Bujdei, Vitu, Obreja, Hrimiuc, Viu, Burlacu

 

Sursa: ACS Bucovina Radauti
Foto de Relu Braileanu

Mihai Andries 12 May. 2013, 17:07 Stiri
Pe aceeași temă