Bătaie «ca la fasole»

28 May. 2012, 18:50 Stiri
Bătaie «ca la fasole»

Meciul dintre Conpet și CSO Popeni a fost departe de a fi un derby, pe teren. Dintre cele două combatante, doar prima și-a respectat statutul, în timp ce oaspeții s-au prezentat lamentabil, problemele de lot (accidentări și suspendări) și slaba pregătire tehnico-tactică făcând din gruparea plopenară o victimă sigură. Care a luat 5 goluri și mai putea primi încă pe atâtea, încercarea de a juca, cât de cât, «deschis», costând mult trupa lui Dumitrache.

De câte ori a forțat Conpetul a făcut « franjuri » defensiva plopenară, primul « iureș » consemnându-se între minutele 14 și 18, când Ruptureanu a descis scorul (reluare din 5 metri, după centrarea lui Dobrinoiu), apoi Dobrinoiu a făcut 2-0, beneficiind de mingea cetrată de Săndei, care a lovir transversala, revenind în teren perfect pentru el ! Dealtfel, Dobrinoiu (foto, în dreapta) a fost « omul meciului » de departe, marcând nu mai puțind e 3 goluri, pe lângă pasa de gol dată, în condițiile în care nu a prins în teren ultimul sfert de oră al meciului ! După ce a făcut 2-0 (min. 18), jucătorul « crescut » la defuncta petrolistul Kaproni Boldești a marcat și în min. 59 (șut cu latul, din pasa perfectă a lui Ciocâlteu), apoi, peste doar 2 minute, același mijlocaș stânga a făcut 4-0 ! Scorul final, 5-0, a fost stabilit în min. 70, de al doilea « om al meciului », atacantul Ciocâlteu, care a făcut ce a vrut și el, prin apărarea adversă, golul venind cu un șut frumos, în cross, sub transversală. Putea fi chiar mai rău decât acest 5-0, cum, la fel de bine, putea și Plopeniul să dea « golul de onoare », prin Puiuleț (min. 88, șut în bară, din 9 metri).

Chinul oaspeților, veniți în doar 12 jucători de câmp la Strejnic (!) s-a terminat, fără ca scorul să crească la o diferență și mai umilitoare. Cum senzația generală este că acest campionat nu prea mai interesează pe nimeni, cu siguranță, că nici nu există « procese de conștiință » cu privire la calitatea și nivelul fotbalului prestat. Să se termine odată !

Debut la 16 ani

Pe final, Conpetul și-a permis și să acorde primele minute în liga a III-a unui portar născut în 196, Eduard Preda debutând la prima echipă. Preda se remarcase, acum ceva timp, în 2008, la Cupa «Moș Crăciun», unde a fost finalist cu CSM Ploiești, iar acum a primit «botezul» diviziei C!


Conpet Ploiești – CSO Plopeni 5-0 (2-0)

Stadion: Conpet. Spectatori: cca 150. Au marcat: Ruptureanu (14), Dobrinoiu (18, 59, 61), Ciocâlteu (70)

Conpet: Bica (cpt) (78 E. Preda) – Maria, D. Badea, Voicu, Stanca (67 Safta) – Taofic, Săndei – Ruptureanu, Stăncescu (46 G. Petre), Dobrinoiu (73 Savu) – Ciocâlteu. Antrenor: Mugur Bolohan

CSO Plopeni: F. Andrei – Știrbu, Pascu, Baciu, A. Radu (62 Paraschivoiu) – Căpraru (46 Huza), C. Tudor, M. Stanciu, Stârpici – Puiuleț (cpt), B. Dumitru. Antrenor: Daniel Dumitrache.

Cartonașe galbene: Taofic (41) / Știrbu (33), Puiuleț (56), Baciu (72).

Arbitri: Robert Stanciu (Buzău) – Roxana Bănăseanu (Câmpina), Cătălin Popovici (Ploiești). Observatori: Dumitru Nicolae (București), Adrian Ion (Pitești)

Jucătorul meciului: Dobrinoiu (Conpet).

Articol scris de Marian DIMA

28 May. 2012, 18:50 Stiri
Pe aceeași temă